Programmering

7 lavkodeplatforme, som udviklere bør vide

Nogle udviklere kryber sammen ved tanken om at bruge platforme med lav kode, der fører dem uden for deres Java-, .NET- og JavaScript-miljøer eller adskiller dem fra deres IDE'er, automatiske testrammer og devops-platforme. Andre har taget lavkodeplatforme som værktøjer, der muliggør hurtig applikationsudvikling, understøtter komplekse integrationer og leverer mobile brugeroplevelser.

Men udviklere bør ikke blot afvise platforme med lav kode og deres muligheder. Virksomheder har brug for mere applikationsudvikling, end de fleste it-teams kan levere eller støtte. IT bruger muligvis ikke en lavkodeplatform til alt, men det kan hjælpe med at fremskynde udviklingen og give yderligere fordele.

Jeg har dækket værktøjer med lav kode, ingen kode, borgerudvikling og andre hurtige udviklingsværktøjer i næsten to årtier. Dagens platforme gør det muligt for teams at levere, støtte og udvide en bred vifte af applikationer. De bruges i digitale transformationer til at levere kundeoplevelser, strømline arbejdsgange, automatisere dataintegrationer og supportdatavisualiseringer.

Mange virksomheder har brugt platforme med lav kode til at udvikle applikationer som reaktion på COVID-19, til at modernisere ældre applikationer eller til at automatisere integrationer på tværs af flere platforme.

Low-code platform fordele

Lavkodeplatforme er langt mere åbne og udvidelige i dag, og de fleste har API'er og andre måder at udvide og integrere med platformen på. De giver forskellige funktioner omkring softwareudviklings livscyklus fra planlægning af applikationer gennem implementering og overvågning, og mange bruger også interface til automatiseret test og devops-platforme. Platforme med lav kode har forskellige hostingindstillinger, herunder proprietære administrerede skyer, offentlige cloud-hostingindstillinger og implementering af datacenter. Nogle lavkodeplatforme er kodegeneratorer, mens andre genererer modeller. Nogle er mere SaaS-lignende og udsætter ikke deres konfigurationer.

Plattformer med lav kode tjener også forskellige udviklingsparadigmer. Nogle målretter mod udviklere og muliggør hurtig udvikling, integration og automatisering. Andre er rettet mod både professionelle softwareudviklere og borgerudviklere med værktøjer til at samarbejde og hurtigt udvikle applikationer.

Jeg valgte de syv platforme, der er profileret her, fordi mange har leveret lavkodeløsninger i over et årti, udvidet deres kundebaser, tilføjet muligheder og tilbudt udvidede muligheder for integration, hosting og udvidelse. Mange er omtalt i Forrester, Gartner og andre analytikerapporter om lavkodeplatforme til udviklere og borgerudvikling.

Jeg udelukkede virksomhedsplatforme, der tilbyder lavkodefunktioner, såsom Salesforce, SAP, ServiceNow og Cherwell, og andre BPM-platforme, projektstyringsværktøjer, workflowapplikationer og datavisualiseringsplatforme. For nylig er offentlige skyer blevet mere seriøse om lavkode. Jeg planlægger at dække de lave kodemuligheder på AWS, Azure og Google Cloud i en fremtidig artikel.

Low-code platform brugssager

Det er en forkert betegnelse, at virksomheder kun vælger og bruger platforme med lav kode til enkle arbejdsgange, integrationer, formularer, datavisualiseringer og udskiftning af regneark. Tillad mig at afvise denne myte.

Fra nedenstående liste bruger udviklere lav kode til hurtigt at udvikle kundeorienterede applikationer, konstruere data-intensive arbejdsgange og automatisere integrationer. Mange af disse er sofistikerede applikationer, der forbinder til flere systemer og har en blanding af muligheder aktiveret af platforme med lav kode og andre funktioner, der er oprettet af softwareudviklere via udvidelser.

Her er et eksempel på de applikationer, der er udviklet på disse platforme.

 • Appian giver udviklere mulighed for hurtigt at opbygge løsninger til virksomhedsbehov, såsom at definere applikationer, der understøtter en kunderejse, optimere forretningsdrift og håndhæve overholdelse af politikker og regler. Ryder brugte Appian til at udvikle et mobil-første reservationssystem og skære ned tid til transaktion i halve. Bayer integrerede flere back-end-systemer til kliniske forsøg og automatiserede processer for at reducere rapporteringstiden fra timer til minutter.
 • Boomi Flow henvender sig til automatiseringsanvendelsessager, mobilapplikationer, indlejrede arbejdsgange og organisatorisk samarbejde. Truckservicefirmaet AM Transport brugte Boomi til at reducere elektronisk dataudveksling (EDI) med 50% ved at indtage og analysere data fra Salesforce, ERP-systemer og flere transportstyringssystemer. Universiteter som Cornell, University of Sussex og Flinders University bruger Boomi til at integrere på tværs af flere platforme, opdatere virtuelle læringsmiljøer og strømline onboarding.
 • Caspio hjælper virksomheder med at oprette brugerdefinerede applikationer ved at optimere kundeoplevelser og interne arbejdsgange. Tennessee Department of Health byggede et it-aktivstyringssystem, der overvåger 20.000 statslige aktiver. J-W Power, operatør af den største komprimerede naturgasflåde i USA, indsatte brugerdefinerede portaler, intranet og over et dusin it- / driftsapplikationer.
 • Mendix udmærker sig i brugssager, der traditionelt ville kræve en bred vifte af teknisk og forretningsmæssig ekspertise, herunder kundeorienterede applikationer, mobile oplevelser og udskiftninger af skygge-IT. Rabobank leverede en forbedret, forbrugerorienteret, digital kundeoplevelse med Mendix, der også reducerede it-omkostningerne med 50%. Zürich Insurance Group udviklede hurtigt FaceQuote, der giver potentielle livsforsikringstilbud ved at anmode om en selfie.
 • OutSystems hjælper virksomheder med at udvikle applikationer i tre brede kategorier: ældre modernisering, innovation på arbejdspladsen og kundeoplevelse transformation. Ved hjælp af OutSystems transformerede byen Oakland digitale tjenester til borgere med en enkelt tilmeldingsportal, og Humana udviklede en kundeoplevelsesapplikation til at hjælpe folk med at finde COVID-19 teststeder.
 • Quick Base bruges overvejende til at give realtidssyn i de dynamiske operationelle processer i en organisation. Geisinger Health System brugte Quick Base til at udvikle en COVID operationel app, der tildelte medarbejdere igen og udfyldte hullerne, hvor der var kritiske behov. Andre virksomheder som Metso i olie- og gasindustrien og Enel Green Power Nordamerika udviklede også applikationer til at understøtte COVID-relaterede operationelle ændringer.
 • VisionX er særligt kraftfuld i situationer, hvor der findes komplekse datasæt i kombination med brugerdefinerede processer, for hvilke out-of-the-box software enten ikke er tilgængelig eller ikke fleksibel nok. Nogle eksempler inkluderer flådestyring til skiområde køretøjer, videnskabelig projektstyring til fælles forskning og konfiguration og aktivstyring til kvantecomputere.

Low-code, SDLC og devops

Lavkodeplatforme har forskellige muligheder og tilgange til at understøtte udviklingslivscyklussen. Nogle fokuserer på hurtig, forenklet udvikling og understøtter stort set hele udviklingslivscyklussen på deres platforme. Andre tager dette et skridt videre og tilbyder forskellige oplevelser og integrerede muligheder, der gør det muligt for softwareudviklingsfagfolk og borgerudviklere at samarbejde om applikationsudvikling. Plattformerne med lav kode, der er målrettet mod virksomheder, tilbyder mere integration med devops-værktøjer og hostingindstillinger.

Her er et resumé af, hvordan forskellige platforme med lav kode muliggør applikationsudvikling, integration, udvidelser, test og implementering.

 • Appian har native implementeringsværktøjer og kan også integreres med devops-værktøjer som Jenkins. Udviklere kan udvide platformen med Appian Integration SDK med plug-ins udviklet i Java og JavaScript.
 • Boomi Flow tilbyder en åben arkitektonisk stak baseret på REST API'er og et omfattende bibliotek med integrationsstik. Den har en indbygget debugger og automatisk versionering og understøtter flere lejere til udvikling, test og andre livscyklusbehov. Udviklere kan også integrere med Git, GitLab, Jenkins og andre kildekodesystemer.
 • Caspio leverer assisteret udviklingssupport primært inden for platformen, herunder realtidsvisning og appversionering. Tilpasning kan ske med JavaScript, med SQL ved hjælp af Caspios REST API og gennem integrationsplatforme som Zapier.
 • Mendix Cloud understøtter den fulde SDLC, der inkluderer backlogstyring, versionskontrol, test og implementering. Udviklingsteam kan udnytte disse muligheder eller bruge integrationer med værktøjer som Jira, Jenkins og snart Git. Applikationer kan distribueres til Mendix Cloud-, AWS-, Azure-, GCP- eller lokale systemer og kan kobles med containerteknologier som Cloud Foundry, Kubernetes og Docker. Udviklere kan udvide Mendix-funktioner med Java-handlinger, front-end JavaScript- og TypeScript-plugbare widgets og andre udvidelsesmuligheder.
 • OutSystems leverer de specialiserede værktøjer, der kræves af forskellige medlemmer af et projektteam, og udviklingstrinene er bundet sammen med et lag af platformen kaldet TrueChange. OutSystems siger, at der er få grunde til, at udviklere skal vende tilbage til traditionel kodning, når de bygger applikationer på deres platform, og udviklere kan problemfrit integrere brugerdefineret kode, når det er nødvendigt.
 • Quick Base er en helt integreret stak, der automatisk genererer og er vært for applikationerne. Udviklere kan teste funktionalitet med Quick Base-sandkassen, udvide funktionalitet med RESTful API og udnytte hurtige basisrørledninger til træk-og-slip-integration og automatiseringsfunktioner.
 • VisionX er en Java-lavkodeplatform, der integreres med Eclipse IDE og understøtter tovejskodegenerering. Denne arkitektur giver udviklere mulighed for at arbejde med enhver versionskontrol og almindelige testautomationsplatforme. Applikationer kan distribueres ved hjælp af Jenkins eller andre CI / CD-værktøjer og køres i applikationsservere som Tomcat, WildFly og GlassFish.

Platforme med lav kode imødekommer behovet for hastighed

Det, der er universelt i at tale med disse lavkodeplatformudbydere, er deres ønske om at hjælpe virksomheder og udviklere med at reagere på det øgede behov for at udvikle interne arbejdsflowapplikationer, kundevendte oplevelser, integrationer og automatiseringer. De forsøger ikke at fjerne kodning, men tager skridt til at samarbejde med udviklere og forbedre deres evne til at udvikle og udvide applikationer i verdensklasse.

Udviklere bør aldrig stoppe med at lære, teste og eksperimentere med nye værktøjer og paradigmer. Hvis du har undgået at gennemgå og teste platforme med lav kode, er det tid til at rulle ærmerne op og prøve et bevis på konceptet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found