Programmering

Apples Handoff: Hvad fungerer, og hvad gør det ikke

Jeg er blevet fascineret af den nye Handoff-kapacitet i iOS 8 og OS X Yosemite, siden jeg så den demoer i juni på Apples verdensomspændende udviklerkonference. Det er en genial idé: Lad apps bemærke, når de kører på en anden enhed, du bruger, og tilbyder at overføre aktiviteten til dem. For eksempel: Indtastning af en e-mail på din telefon? Din Mac eller iPad kan hente den e-mail, du arbejder på, så du kan afslutte på en større skærm og et større tastatur.

Men hvordan er det i praksis? Nu hvor iOS 8 sendes, og jeg har flere enheder, der er kompatible med Handoff, har jeg set hvad den kan gøre. Det hurtige svar: Når det fungerer, er det godt, men der er ikke nok apps til at drage fuld fordel af det endnu. Det virker også skællet på OS X.

Først skal du vide, hvad der er kompatibelt med Handoff:

  • iOS-enheder med et Lightning-stik sammen med Mac-modeller fra 2012 eller nyere understøtter Handoff. Begge har radiochips, der understøtter både Bluetooth Low Energy og Wi-Fi Direct.
  • Hvis din enhed er kompatibel, aktiverer du Handoff i den generelle systemindstilling på din Mac og rude i Indstillinger-appen i iOS; i begge tilfælde skal du kigge efter en mulighed, der inkluderer ordet "Handoff."
  • Alle enheder skal være logget ind på den samme iCloud-konto - Handoff fungerer ikke med andre brugere. (Det er hvad AirDrop er beregnet til.)
  • Endelig skal du sørge for, at både Bluetooth og Wi-Fi er tændt for alle enheder.

Lige nu er de apps, der fungerer med Handoff, Mail, Kalender, Beskeder, Noter, Påmindelser, Kort, Safari - alt fra Apple - og GoodReader fra tredjepart. (Hvis der er andre, har jeg ikke fundet dem.) [Opdatering af 16. oktober: Apple Keynote, Numbers og Pages understøtter nu Handoff.]

Brug af Handoff er let nok: Åbn en kompatibel app en på enheden, og et par sekunder senere registrerer alle kompatible enheder inden for Bluetooth-rækkevidde, at den kører, og tilbyder at hente aktiviteten, hvis de har den samme app. Tilbuddet er subtilt: Appens ikon vises i nederste venstre hjørne af låseskærmen eller på venstre side af App Switcher (dobbeltklik på Hjem-knappen for at åbne App Switcher, og stryg derefter til venstre).

I iOS fungerer Handoff godt. Ikonet vises inden for få sekunder, og udleveringen er hurtig. Selvom du har brug for Wi-Fi slået til, behøver du ikke et Wi-Fi-netværk. Efter enhedernes håndtryk via Bluetooth sker den faktiske overførsel via en Wi-Fi Direct-forbindelse mellem enhederne - ingen router eller adgangspunkt. Jeg kunne aflevere arbejde, når min iPhone og iPad var på det samme Wi-Fi-netværk, på forskellige netværk, og når der ikke var nogen netværk i nærheden (f.eks. På min togtur).

Bemærk, at jeg ikke altid kunne aflevere data, når der ikke var noget Wi-Fi-netværk i nærheden - nogle gange fik jeg fejlmeddelelser, når Bluetooth-delen var færdig. Men det fungerede det meste af tiden i sådanne netværksløse miljøer, og det fungerede altid, når jeg havde en Wi-Fi-netværksforbindelse.

Dette betyder, at du kan arbejde på f.eks. En lang e-mail eller et detaljeret sæt noter på din iPad og bruge Handoff til at sende disse oplysninger til din iPhone, som derefter transmitteres via en mobil internetforbindelse. Eller du kan sende et live kort eller en webside fra din iPhone til din ikke-cellulære iPad. Det er som on-demand-tethering uden en tethering-plan for luftfartsselskaber.

Men i OS X Yosemites offentlige beta er Handoff svær og fungerer sjældent. Det ser sjældent Handoff-apps, der kører på iOS-enheder, og de ser sjældent Handoff-apps, der kører i OS X - det er lykkedes mig kun at få det til at fungere en håndfuld gange. Vi ser, om Handoff fungerer så glat i den endelige version af OS X Yosemite - sandsynligvis sendes om et par uger - som det gør i iOS 8.

Og Handoff ville være endnu mere nyttigt, hvis apps som iWorks og Microsoft Office vedtager det. Jeg formoder, at Apple hurtigt vil frigive iWork efter OS X Yosemites frigivelse, men det er sandsynligvis en hård salg for Microsoft, som virkelig vil have dig til at bruge dets operativsystemer i stedet.

Jeg erkender, at videregivelse af dokumenter over en direkte overdragelse kan føre til duplikerede filer. Det er et problem med iWork, dog ikke med serverbaserede apps som Påmindelser eller Mail eller med uddrag-baserede apps som Safari og Maps. For dokumentorienterede apps som iWork eller iMovie skal Handoff koordinere med iCloud Drive for at bruge cloud-masterfilen, hvis den er tilgængelig, og afstemme de lokale versioner, hvis der ikke er nogen internetforbindelse tilgængelig for at oprette forbindelse til iCloud. iCloud Drive gør det alligevel bag kulisserne, så længe iCloud Drive ved, hvilken version der er nyeste, skal dette Handoff / iCloud-samarbejde fungere.

Under alle omstændigheder kan jeg virkelig godt lide Handoff: Det har givet en bekvemmelighed, som jeg ikke vidste, at jeg ville have. Nu vil jeg have mere.