Programmering

Fortrolighedsproblemer væver over 'ny' Google-domæneregistreringstjeneste

Den nyligt annoncerede Google Domains-registreringstjeneste vil gå op mod folk som GoDaddy i domænenavnsregistreringsbranchen. For dem, der tidligere har registreret domæner hos Google, ligner den "nye" tjeneste en hel del som den gamle tjeneste, som har været på plads i årevis. Men der er et potentielt bekymrende twist, der involverer Googles forkærlighed for at scanne alt og alt for at oprette målrettede annoncer.

Den officielle Google Domains beta-testmeddelelse virker ligetil nok:

Vi begynder at invitere et lille antal mennesker til at sparke dækkene på Google Domains, en domæneregistreringstjeneste, vi er i færd med at opbygge. Virksomheder vil være i stand til at søge, finde, købe og overføre det bedste domæne til deres forretning - hvad enten det er .com, .biz, .org eller et hvilket som helst af de mange nye domæner, der frigives til internettet.

Faktisk har du været i stand til at købe domænenavne fra Google i mange år. Metoden til dette er integreret i opsætningstrinnene, når du tilmelder dig Google Apps for Business. F.eks. Inviterer implementeringshurtigstart nye Google Apps for Business-kunder til at "købe et domæne fra Google gennem tilmeldingsstrømmen ved hjælp af Google-checkout" og inkluderer trinvise instruktioner til "puchase mit domæne fra Google." Der er endda en Google Lab-øvelse, der indeholder detaljerede instruktioner til køb af et domæne fra Google. "Da du købte dit domæne fra Google, skal du IKKE tage yderligere skridt for at bekræfte dit domæneejerskab og for at aktivere e-mail - det hele gøres automatisk for dig!"

Viser sig, at folk, der troede, at de købte deres nye domæner fra Google, faktisk blev blandet ud til GoDaddy eller eNow - en af ​​Googles domænenavn "partnere", der må føle sig tydeligt upartner på dette tidspunkt, når Google flytter ind at lukke dem for.

Betaen tilbyder tilsyneladende nye domæner til $ 12 pr. År, hvilket er den samme pris, der i øjeblikket opkræves for Google-domæner i tilmeldingsprocessen for Google Apps for Business. Fair nok.

Det store ubesvarede spørgsmål: Hvad med privatlivets fred for data, der er gemt på domænet? Hvis Google er din registrator, kan Google så nå frem til alle de data, der er knyttet til domænet, med fingrene i stræben efter en bedre annonceret reklame?

Jeg henvendte mig til Google Apps-administratorens sikkerheds- og fortrolighedserklæring. At indse, at Google Navne er forskellig fra Google Apps for Business, er de punkter, der er kommet det tætteste, jeg kan finde, hvad vi kan forvente af den nye domæneregistreringstjeneste:

Google må kun dele oplysninger med tredjeparter i overensstemmelse med vores fortrolighedspolitik og din kundeaftale. Google deler eller afslører ikke privat brugerindhold såsom e-mail eller personlige oplysninger med tredjeparter, undtagen som krævet i lovgivningen (se Googles gennemsigtighedsrapport), efter anmodning fra en bruger eller systemadministrator eller for at beskytte vores systemer. Disse undtagelser inkluderer anmodninger fra brugere om, at Googles supportpersonale får adgang til deres e-mail-meddelelser for at diagnosticere problemer; når Google er forpligtet af loven til at gøre det og når vi er tvunget til at videregive personlige oplysninger, fordi vi med rimelighed mener, at det er nødvendigt for at beskytte Googles, dets brugeres og offentlighedens rettigheder, ejendom eller sikkerhed.

Det er bestemt rimeligt, men det bliver mere kompliceret:

Vores systemer scanner og indekserer e-mails og nogle andre brugerdata til flere formål; denne scanning er 100% automatiseret og kan ikke slukkes. Scanning giver os mulighed for for eksempel at udføre spam- og malware-detektion, sortere e-mail for funktioner som Priority Inbox og returnere hurtige og effektive søgeresultater, når brugerne søger efter oplysninger på deres konti. Scanningen og indekseringen, som vores systemer kører, gør det også muligt for os at vise kontekstrelevant reklame, herunder i Gmail. Hvis dit domæne deaktiverer annoncer, bruger vi ikke dine data til at vise sådan reklame for dine brugere. Domæner, der bruger den gratis standardudgave af Google Apps, kan ikke deaktivere annoncer.

Hold øje med den røde bryllupsmusik fra "Game of Thrones."

Som jeg bedst kan fortælle, har Google endnu ikke frigivet en fortrolighedserklæring for disse nye rigtig Google-registrerede domæner. GoDaddy- og eNow-domæner følger formodentlig deres egne regler.

Det bliver interessant at se, om Google kan fravænne sig fra sine snokende måder.

Denne historie, "Fortrolighed vedrører væven over 'ny' Google-domæneregistreringstjeneste", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.