Programmering

Kære Microsoft: Ring venligst KB 2919355 Windows 8.1 Update-hunde fra

Microsoft har frigivet forhåndsmeddelelsen om sikkerhedsbulletin til maj, og hvis du har haft problemer med at installere Windows 8.1 Update (forskellige kendt som Windows 8.1 Update 1, Windows 8.1 Spring Update, KB 2919355 og GDR1, blandt andre), kan du være i i nogle interessante tider. Selvom Microsoft ikke har blinket på sit udsagn om, at det ikke vil give flere Windows 8.1-patches til din pc, før du har navigeret i Windows 8.1 Update-rod, kommer der mindst en sikkerhedsbulletin næste tirsdag, der vil teste Microsofts - og din - løse.

De fleste Windows 8.1-kunder, der prøver at installere KB 2919355 (nu op til version 19), har ikke haft problemer. For mange er plasteret dog blevet til en frustrerende række fejlkoder, byzantinske kommandolinjeposter, rygter om succes og masser (og masser) af fiasko. Den længste klagetråd (men langt fra den eneste!) På Microsoft Answers Forum er nu op til rekordstore 93 sider. Der er mere end et dusin historier om Microsoft-teknologier, der kører fjernfejlsessioner på svingende maskiner, nogle gange i timevis uden succes.

Microsoft ved kun, hvor mange formelle supportanmodninger der er kommet igennem, men jeg får flere klager over denne ene patch, end jeg har set i lang tid. Bestemt, der er mange, mange mennesker, der mislykkedes den automatiske opdatering og enten ikke vidste eller ikke havde lyst til at følge op.

For dem af os, der har haft at gøre med dårlige Microsoft-patches i et årti eller mere, ville dette være endnu en historie om Patching Keystone Kops - bortset fra en lille detalje: Microsoft insisterer på, at det ikke laver yderligere Windows 8.1-pc'er, før de have Windows 8.1 Update installeret. Den originale Technet-meddelelse er ikke tilbagekaldt eller ændret:

Da Microsoft ønsker at sikre, at kunder drager fordel af den bedste support og serviceoplevelse, og at koordinere og forenkle service på tværs af både Windows Server 2012 R2, Windows 8.1 RT og Windows 8.1, vil denne opdatering blive betragtet som en ny baseline for service / support. Hvad dette betyder er, at de brugere, der har valgt at installere opdateringer manuelt, har 30 dage til at installere Windows 8.1 Update på Windows 8.1-enheder; efter dette 30-dages vindue - og begynder med maj-opdateringen tirsdag, modtager Windows 8.1-brugeres enheder uden opdateringen ikke længere sikkerhedsopdateringer.

Dette betyder, at Windows 8.1-brugere - der starter med Patch Tuesday i maj 2014 og derefter - kræver, at denne opdatering installeres. Hvis Windows 8.1-opdateringen ikke er installeret, betragtes disse nyere opdateringer som "ikke anvendelige."

De af jer, der modtager dine Windows-opdateringer fra virksomhedens WSUS-servere, Windows Intune eller System Center Configuration Manager, er ikke underlagt cutoff: Microsoft har allerede forlænget din deadline indtil august. Dem, der befinder sig på en mere fodgængerbane, ser dog ud til at være på krogen for at få buggyplasteret installeret næste tirsdag.

Eller er de?

Meddelelsen om sikkerhedsbulletin i maj 2014 indeholder otte forventede sikkerhedsbulletiner, der frigives den 13. maj. Hver sikkerhedsbulletin består af en eller flere programrettelser. Denne gang skyldes Windows 8.1 fire bulletiner og et ukendt antal KB-linkede patches, der er knyttet til hver bulletin. Tre af disse bulletiner er kun klassificeret som "vigtige" (som, hvis du ikke har noget imod oversættelsen fra Microsoft, betyder "ikke rigtig så vigtig").

En bulletin bærer dog det "kritiske" tag, og det udgør en interessant gåde.

Den kritiske Windows 8.1-bulletin til næste uge handler faktisk om Internet Explorer. Så situationen rejser spørgsmålet: Vil Microsoft holde den patch væk fra Windows 8.1-kunder, der ikke har installeret Windows 8.1 Update? Selvom det er det samme, identiske, patch, der skal anvendes på to forskellige versioner af den samme Windows-gaffel?

Svært at tro på, at Microsoft ville afskære Windows 8.1-brugere på knæene, bare fordi deres pc'er ikke installerer Windows 8.1 Update.

Nu ville det være et glimrende tidspunkt for Windows-styring at slå ned, deus ex machina, og erklærer, at Windows 8.1-kunder (og Microsoft-patchbesætningen) har et par ekstra måneder til at få deres handling sammen.

Denne historie, "Kære Microsoft: Afbryd KB 2919355 Windows 8.1 Update-hunde", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.