Programmering

Anmeldelse: 7 fremragende mobilapp-buildere

Forrige 1 2 3 Side 2 Næste Side 2 af 3

Appcelerator

Appcelerator Titanium har været en spiller i mobiludviklingsområdet i flere år med et JavaScript-baseret udviklingsmiljø, der kompilerer til native-kode til iOS, Android og andre mål. Med udgivelsen af ​​Appcelerator Studio 3.3 og Appcelerator Platform 2.0 i juli 2014 tilføjede virksomheden en MBaaS med ca. 25 API'er, Node.js support og online analyse. Appcelerator har også offentliggjort grænseflader til sine MBaaS, som udviklere kan tilføje til apps, der er bygget med indbyggede SDK'er, selvom den endnu ikke har understøttet indfødte SDK'er i sin egen Studio IDE.

Som med AnyPresence vurderede jeg oprindeligt Appcelerator som en MBaaS. Selvfølgelig er det også en meget god appbygger med en fremragende IDE.

Appcelerator har flere rammer på klientsiden og flere API-typer til skyen. På basisniveauet på klienten tilbyder Appcelerator Titanium SDK, som giver en grænseflade mellem JavaScript og native-tjenester. På et højere niveau tilbyder Appcelerator Alloy Framework, som er baseret på model-view-controller-arkitekturen og indeholder indbygget support til Backbone.js og Underscore.js. Når du opretter en ny klientapp fra Studio, genererer du typisk en, der bruger Alloy.

På sky-siden kan du nå Appcelerator Cloud Services ved hjælp af en REST API via bindinger til Titanium SDK, via Node.ACS og via native SDK'er. REST API fungerer altid, selvom det er den mindst bekvemme mulighed. Du vil for det meste bruge REST-opkald til at nå ud til nye tjenester, der endnu ikke har bindinger til Titanium SDK.

Appcelerator kan ringe til REST og endda SOAP-tjenester ved hjælp af HTTPClient og dens indbyggede parseringsrutiner. Hvis du har oprettet en REST-indpakning til en databaseforespørgsel, kan du få JSON-dataene til din app ret let. Denne indpakning kan implementeres på Node.js eller på en anden server, som i tilfælde af en webtjenesteudvidelse til databaseserveren.

En mere seriøs MBaaS ville allerede have testet, integrerede moduler, der er indstillet til let at kortlægge de store databaser til en form, der kan forbruges af dens apps, bestemt til Oracle, SQL Server, MySQL og PostgreSQL. Jeg ser på at lade dette være en øvelse for udvikleren som en cop-out, selvom det ikke er raketvidenskab at skrive RESTful database-indpakninger, især på Node.js.

Appcelerator siger, at den har et par enterprise-stik, den sælger på MBaaS-laget, f.eks. Til SAP og Salesforce.com. Og en af ​​fordelene ved Node er levering af community-udviklede moduler til mange andre kilder såsom MySQL, SQL Server (som fungerer på en Windows-server med Node.js), PostgreSQL og mange NoSQL-databaser.

På samme måde kan Appcelerator bruge en lokal SQLite-database på en enhed, arbejde med parlagring, cache i hukommelsen og registrere, hvornår enheden er online. Det har dog ingen komplette rammer til håndtering af intermitterende tilsluttede apps, især ikke konfliktløsning. Ifølge virksomheden bruger de fleste af sine kunder Alloy-modeller til at håndtere noget af dette.

Appery.io

Appery.io er en ret kapabel skybaseret mobilweb og hybrid mobiludviklingsplatform med online visuelt design og programmeringsværktøjer og integrerede back-end-tjenester. Du kan tænke på det som et kryds mellem en appbygger og en MBaaS.

Appery.io-appbyggeren genererer HTML5, jQuery Mobile, AngularJS, Bootstrap og Apache Cordova-kode, og Appery.io build-serveren genererer iOS-, Android-, Windows Phone- og HTML5-apps. Appery.io MBaaS leverer hosting, en MongoDB-database, push-underretninger, JavaScript-serverkode og en sikker proxy. Det tillader HTML-hosting til sin egen sky, til Heroku og (manuelt) til tredjeparts hostingudbydere.

Appery.io-appbyggeren har faner til appindstillingerne, din model og lagerplads, dine sider, når du opretter dem, dialoger, skabeloner, temaer, CSS, uanset hvilke tjenester du definerer, din JavaScript og eventuelle tilpassede komponenter, du definerer. Byggeren bruger en WYSIWYG-designmetafor med en palet på mere end 25 kontrolelementer, inklusive dem til eksterne tjenester som Google Maps og Vimeo, og viser et egenskabsark for hver vare. Du kan skifte fra designvisning til kildekodevisning for at se din genererede HTML, CSS, JavaScript og enhver enhedsspecifik kode: Java til Android, Objective-C til iOS og XAML bakket op af C # til Windows Phone.

Appery.io kan tale med stort set alle REST API'er, uanset om virksomheden har genopbygget grænsefladen eller ej. At binde en forudbygget REST-grænseflade til en tjeneste er et spørgsmål om få minutter; at bygge REST-grænsefladen fra bunden tager lidt længere tid og kræver at vide lidt mere, men det er ikke et stort job.

Du kan teste din HTML5-app, mens du går, både i din desktop-browser og i din telefon- og tablet-browser; alt, hvad der ikke afhænger af Cordova, fungerer. For at teste din Cordova-kode (for eksempel for at bruge indbyggede enhedsfunktioner eller få push-beskeder) skal du oprette din app, downloade den til din enhed og køre den der. For nemheds skyld viser Appery.io QR-koder til din HTML5-app og dine binære filer, så du kan downloade dem direkte til din enhed. For endnu mere bekvemmelighed kan du installere Appery.io Native Test App-skal på din enhed og pege på din kode.

Generelt fandt jeg Appery.io-appbyggeren let at lære og bruge. Appery.io har gjort et godt stykke arbejde med at designe sin IDE, så mobiludviklere normalt ikke bliver overrasket over, hvad de får.

Det er rart, at Appery.io har sin egen skybaserede builder- og buildtjeneste. Sammen med den browserbaserede IDE betyder det, at mobiludviklere ikke behøver at have flere computere eller flere virtuelle computere for at oprette native apps, og de behøver ikke at vedligeholde flere native SDK'er og IDE'er.

EachScape

EachScape udfører hat trick til at generere iOS-, Android- og webapps fra en online træk-og-slip-designer. Derudover leverer EveryScape mobile back-end-tjenester til apps, du bygger med sin platform, forhåndsvisning af web til alle apps og en online-buildtjeneste.

Arkitekturen, der gør det muligt for EachScape at oprette iOS-, Android- og HTML5-apps fra en træk-og-slip-editor (Cloud Studio) afhænger af blokke og moduler samt layout og handlinger. Under emhætten har EveryScape implementeret et sæt klasser i Objective-C til iOS, i Java til Android og i CoffeeScript til webapps, der svarer til annoncer, knapper, containere, kontrolelementer, dataforbindelser, datainput, HTML, billeder, kort, medier, navigation, pladsholdere, RESTfulde fjernforespørgsler, sociale netværk og tekst. Avancerede udviklere kan bygge nye blokke og moduler til EachScape for at udvide dets kapaciteter ved hjælp af dens SDK'er.

EachScape-back-end-tjenesterne inkluderer Cloud Collections (forklaret nedenfor), dataforbindelser, analyser, mobilannoncer, adgang til sociale medier, push-underretninger, placeringstjenester og fakturering. EachScape tilbyder i øjeblikket ikke back-end-tjenester uden for platformabonnementer.

EachScape Cloud Studio har et Microsoft Visual Basic / Borland Delphi slags udviklingsparadigme. Træk en blok til en side i appen, placer den visuelt og konfigurer dens egenskaber. Se en forhåndsvisning på internettet, leg med den, og gentag. Brug en cloud-dataindsamling eller en anden datakilde til at udfylde appen med data.

Når du er klar til at prøve appen på en enhed eller i en simulator, skal du oprette appen online og kontrollere de mål, du vil have fra forskellige serier af Android-versioner, iOS 7 og 8 og HTML5. Når et mål er blevet bygget på EachScape-skyen (som kan tage et par minutter, især første gang du bygger en app til et givet mål), kan du downloade appen til test i en enhed eller simulator. En QR-kode på buildhistorikskærmen gør download til en enhed smertefri.

Cloud Collections-funktionen i EachScape ligner lidt MongoDB-implementeringen i de fleste MBaaS-platforme og lidt som CMS i WordPress. EachScape-dataforbindelsen er i det væsentlige begrænset til RESTful XML-, RSS- og JSON-datakilder. EachScape tilbyder i øjeblikket ingen egne værktøjer til at oprette RESTful indpakninger omkring registreringssystemer. Ifølge selskabet kommer disse i 2. kvartal 2015.