Programmering

Ubuntu 13.10 Anmeldelser Roundup

Ubuntu 13.10 anmeldelser

Ubuntu 13.10 er blevet frigivet, og her er hvad kritikerne siger om det.

Ars Technica fandt, at Ubuntu 13.10 var lidt tynd i nye desktopfunktioner, men bemærkede, at den næste Ubuntu-udgivelse skulle være meget mere interessant.

Efter at have tilbragt en god måned med Ubuntu 13.10 har jeg fundet det at være en rimelig opdatering - omend uden meget at virkelig skelne den fra sin forgænger. Det fungerer som forventet med en rimelig grad af kompetence. Jeg havde ingen problemer under installation eller brug. De nye funktioner i bindestreg er interessante, men de er ikke rigtig noget, som jeg forventer at bruge tungt.

Når det er sagt, vil jeg anbefale, at ikke-LTS-brugere opdaterer, så de kan være sikre på at fortsætte med at få sikkerhedsrettelser. Husk, at ikke-LTS Ubuntu-udgivelser kun understøttes i ni måneder. Denne politik begyndte med Ubuntu 13.04, som blev frigivet i april. Hvis du ikke bruger en LTS, skal du sandsynligvis opdatere, uanset om du virkelig vil have eller har brug for de nye funktioner.

Det er svært at blive begejstret for 13.10-udgivelsen, men der er nogle store ændringer i horisonten, der skulle gøre de næste par store Ubuntu-udgivelser meget mere interessante.

Mere hos Ars Technica

Jeg lavede min egen anmeldelse af Ubuntu 13.10 på Desktop Linux Reviews. Ligesom Ars fandt jeg, at det manglede nye funktioner, men det kørte godt for mig og virkede ret stabilt.

I min sidste anmeldelse af Ubuntu (Ubuntu 13.04) bemærkede jeg, at Ubuntu er blevet lidt kedeligt at gennemgå. Jeg havde håbet, at Ubuntu 13.10 ville løse det, og at der ville være nogle fantastiske nye funktioner at kommentere.

Ak, Ubuntu 13.10 følger i fodsporene på Ubuntu 13.04. Den store nye desktop-funktion er Smart Scopes (mere om det nedenfor). Derudover er der ikke en hel masse, der er interessant eller spændende at tale om. Det viser sig, at Saucy Salamander er en virkelig kedelig padde.

Canonical burde virkelig omdøbe denne udgivelse til "Udsæt Salamander" i stedet.

Mere på Desktop Linux Anmeldelser

ZDNet bemærker, at Mir ikke var inkluderet i denne udgivelse, og håber, at en fremtidig udgivelse vil medføre store ændringer.

Med relativt lidt, der naturligvis er nyt, virker den endelige udgivelse af Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander) en noget obligatorisk begivenhed. Selvfølgelig indeholder den en ny revision af Linux-kernen (version 3.11.0-12) og en ny revision af Unity. Som med hver udgivelse er der også gjort meget arbejde med at forbedre de forskellige moduler, der udgør operativsystemet, rette fejl, eliminere sårbarheder og forbedre ydeevnen. Imidlertid vil Ubuntu 14.04 LTS, der forventes frigivet den 17. april næste år, måske måske blive endnu mere chok, hvis de lovede store ændringer bliver fuldt ud realiseret.

Mere på ZDNet

TechRepublic var tilfreds med Ubuntu 13.10 og føler, at det "bare fungerer."

Jeg vil gå så langt for at sige, at Ubuntu har gjort på skrivebordet, hvad Apple gjorde med hardware / software - det udviklede en ren, solid konvergens af stykker for at skabe en sammenhængende helhed. Selvom det hele har flettet nogle fjer, skal Ubuntu 13.10 gå langt for at udjævne dem. Hvordan er det muligt, i betragtning af hvor mange brugere der har vendt ryggen (takket være Wayland kerfuffle)?

Uden for Smart Scopes er der ingen større ændringer. Der er lidt spænding på skrivebordet - det er stadig det samme gamle udseende. Åh sikkert, der er små tweaks her og der, men generelt ser 13.10 og 13.04 det samme ud ved første rødme. Under kølerhjelmen? Samme ting. Du finder en ny kerne (3.11) og et par andre tweaks, men intet der får verdens cheerleaders til frustrerende at kaste deres pomponer i luften.

I stedet er Ubuntu 13.10 en forbedring af noget, der allerede var der og poleret. Der er ingen showstop eller gardinopkald værdige nye funktioner - bare utallige tweaks her og der, der får hele systemet til at køre glat og hurtigt.

Mere på TechRepublic

Så den generelle konsensus ser ud til at være, at Ubuntu 13.10 ikke er en jordskrænkende opdatering til Ubuntu 13.04. Det ser ud til at være en lidt bedre iteration af Ubuntu, og det lader os se frem til meget mere i Ubuntu 14.04.

Hvad tager du alt dette? Fortæl mig i kommentarerne nedenfor.