Programmering

Oracle frigiver det første ECM-produkt siden køb af Stellent

Mindre end to uger efter afsløringen af ​​en køreplan for sin enterprise content management (ECM) -software frigav Oracle de første af de fornyede produkter, der er beskrevet i denne strategi.

Tidligere kendt som Stellent Universal Content Management omdøbte Oracle softwaren Oracle Universal Content Management 10g Release 3 for at afspejle dens status som en komponent i Oracle's Fusion-middleware og gjorde den generelt tilgængelig mandag. Det er det første produkt, Oracle har frigivet siden erhvervelsen af ​​ECM-leverandøren Stellent for cirka 440 millioner dollars i december.

Oracle Universal Content Management fungerer som en ECM-platform, der gør det muligt for brugere at fange, gemme, administrere, lokalisere, udgive og gemme ustruktureret indhold såsom dokumenter, video og lyd. Oracle har bevaret Stellents softwareevne til at interagere med en række tredjepartsprodukter og samtidig stramme integrationen med sin egen Oracle-software.

Brugere har nu flere valgmuligheder for, hvordan de gemmer deres indhold, ifølge Michelle Huff, hovedproduktchef for Oracle Content Management, der tidligere var hos Stellent.

Universal Content Management har en ny arkivudbyderarkitektur, så brugerne kan vælge en række lagringsmuligheder for deres indhold fra Oracle, BMC Software, Fujitsu og Network Appliance. På nuværende tidspunkt er Oracle 10g relationsdatabasen den eneste tilgængelige som en out-of-the-box-mulighed, men afhængigt af efterspørgsel kan Oracle muligvis give den samme funktionalitet til tredjeparts tilbud, sagde hun.

Oracle Universal Content Management har også integration med Microsofts SharePoint Web-indholdsstyringssoftware. Tidligere tilbød Stellent en SharePoint-tilføjelse til et andet af sine produkter, Unified Records Management.

Oracle har arbejdet for at forbedre integrationen mellem Universal Content Management og sin egen Oracle Portal Server og Oracle WebCenter Suite samt tredjepartsportaler fra BEA Systems, IBM og Sun Microsystems.

Softwaren kan også konvertere det oprindelige format, som indholdet er gemt i, fra et Microsoft Word-dokument til en PDF-fil (f.eks. Et bærbart dokumentformat).

Tidligere indlejrede Stellent en OEM-version af Verity-virksomhedssøgningssoftwaren i sit Universal Content Management-produkt. Derefter tillod leverandøren som svar på brugernes efterspørgsel virksomheder at bruge Verity, nu en del af Autonomy Corp., eller konkurrerende teknologi fra Fast Search & Transfer. I den nye Oracle-udgivelse kan kunder også bruge Oracle Secure Enterprise Search (SES). En dedikeret brugslicens til SES er inkluderet i Oracle Universal Content Management, så indhold, der administreres af ECM-softwaren, kan indekseres og få adgang til SES.

Den primære konkurrence om Oracle's ECM-software kommer fra EMCs Documentum-familie af produkter, hvor sælgeren også kommer på tværs af IBM, som erhvervede FileNet sidste år for $ 1,6 mia., Microsoft og Open Text, ifølge Huff. Oracle håber, at dets ECM-produkter vil give genlyd med eksisterende kunder, der allerede bruger dets database, middleware og applikationer og med dem, der endnu ikke har taget indholdsadministration i brug.

Oracle planlægger at integrere Universal Content Management med mere af sin software i fremtiden, herunder dets virksomhedsapplikationer.

Oracle Universal Content Management 10g Release 3 er prissat fra $ 100.000 pr. Processor.