Programmering

6 teknologikonvergenser at se i 2018

Omfanget og tempoet for teknologisk innovation er stigende, fremad i et tempo, som det er umuligt at følge med. Meget ado om kunstig intelligens, blockchain, internet af ting, virtual reality, ... listen over nye teknologier fortsætter med at vokse. Men for brummen, alle investeringerne og alle 2017-roundups og 2018-forudsigelser undlader vi ofte ikke teknologiens hemmelighed.

De mest kraftfulde forstyrrelser forekommer sjældent fra enkeltteknologier, men tidsbestemt konvergens mellem flere eksisterende teknologier for at fremme noget helt hidtil uset.

I min analyse af virkningerne af ny teknologi identificerer jeg, hvordan og hvor mennesker, organisationer og økosystemer transformeres af teknologisk konvergens. Her er seks konvergenser at passe på i det kommende år.

1. Biometrisk godkendelse + mobilbetaling = grænsefladen til digital identitet

2017 var et breakout-år for biometrisk aktiveret betaling. Nu hvor næsten enhver mobilkæmpe har leveret håndsæt med berørings- og ansigtsidentifikation, bliver disse muligheder hurtigt allestedsnærværende. Faktisk vil omkring 89 procent af smartphones være biometrisk aktiveret inden for kun to år, ifølge Acuity Market Intelligence. Allerede nu strømmer finansielle tjenester og detailhandlere mod biometri, ikke kun i deres løbende opgaver for at gøre betalingen mere problemfri, men for forbedret sikkerhed.

Men skæringspunktet mellem biometrisk godkendelse og mobil betaling handler om mere end et iris-, fingeraftryk- eller stemmeaktiveret kreditkort, det handler om at rydde en betydelig kulturel barriere i grænsefladen for digital identitet. I 2018 kan du forvente at se mange flere eksempler på biometri, der bruges til bredere identitetsgodkendelse, såsom:

  • Lufthavnssikkerhedsscanning (såsom udført af JetBlue, Delta og Clear)
  • Forbruger-IoT-godkendelse
  • Apotek apotek af medicin
  • Adgang til lægejournaler

Alt i alt markerer disse en væsentlig omdrejningspunkt i den grænseflade, vi bruger til at verificere vores identiteter, og hvordan vi får adgang til vores ejendom og tjenester som et resultat.

2. Virtuelle agenter + smarte husholdningsapparater = katalysatoren for forbrugers IoT-adoption

For alle overskrifterne om chatbots var de virkelige stjerner i 2017 deres mere sofistikerede fætre, virtuelle agenter. Disse dyb-læringsbaserede multimodale, multikanal-, samtale- og meget personaliserede softwareagenter er allerede ved at blive standard til at understøtte håndfri brugssager.

Googles assistent fortæller dig nøjagtigt, hvornår du skal afrejse til din flyvning under aktuelle pendler og vejrforhold. Amazons Alexa håndterer let køb og logistik, hvis det blot er befalet: "Alexa, bestil mig det samme kattekuld, som jeg købte i sidste måned." Mens smarte højttalere har eksisteret i et par år, var 2017 året, hvor disse agenter begyndte at dukke op i anden forbrugerelektronik. Alexa er nu integreret i enheder fra mere end 60 producenter; Googles assistent og Microsofts Cortana er ikke langt bagud. Forvent, at utallige andre vil blive annonceret på CES i år.

Integrationen af ​​disse agenter på tværs af hardware markerer et vigtigt vendepunkt for forbruger-IoT, et marked, der løbende har underskrevet forventninger til indtægter og adoption. I stedet for stærkt fragmenterede smarte hjem, smarte apparater og smarte biler, der hver især kræver forskellige apps, repræsenterer virtuelle agenter (VA'er) potentialet for kontinuitet på tværs. Ikke alene er VA'er stemmeaktive, men deres evne til kontinuerligt at lære (via individuelle og samlede data) over tid betyder, at de, der leverer IoT-produkter og -tjenester, bedre kan bruge sammenhæng for at give den faktiske værdi.

3. Kantberegning + forbrugsenheder = erosion af skyen

I de sidste par år har der været et betydeligt skift i hvor beregning, og i nogle tilfælde, analyser forekommer. Den brede tendens har været væk fra centraliseret hub-and-spoke-model, hvor alle data sendes til skyen mod en mere distribueret model, hvor behandling sker ved kanten, normalt på enheden eller en anden lokal node. Drevet af missionskritiske eller lave forbindelsesinstallationer (hvor cloud latency er uholdbar), trængte denne tendens ind på markedet for forbrugsenheder i 2017.

Ledet af producenter af mobile enheder til at fremskynde funktioner og funktionalitet, øge batteriets levetid og forbedre datasikkerheden, er kantberegning nu standard på telefoner og tablets. Men 2017 oplevede en stigning i databehandling på enhedsniveau i en række forbrugsenheder, for hvilke datasikkerhed er altafgørende, fra robotstøvsugere og legetøj til dørlåse og gateways og langt ud over.

Men dette skift væk fra skybaseret behandling har andre implikationer at se på i 2018. For det første staver det nye designmuligheder for forbrugernes privatliv, hvilket er særlig nært forestående med EU's Global Data Protection Regulation (GDPR). For det andet er det en muliggørende faktor til at skifte markedsandel fra mobile enheder til mere håndfri enheder som hearables og andre klasser af wearables, der stadig lider under batteribegrænsninger. For det tredje kan det også signalere et konkurrencedygtigt jordskælv, da skyudbydere afstår markedsandele til kantanalyseudbydere.

4. Computersyn + augmented reality = mere præcis blandet virkelighed

Augmented reality (AR) havde et godt år i 2017 præget af en tilstrømning af virksomhedsbrugssager og flere objektbiblioteker til bredere udvikling. Mange analytikere forventer, at integration med mobile enheder vil katalysere AR-adoption. Men virkeligheden er, at det almindelige forbrug af digitale medier overlejret i den fysiske verden kræver mere end bare tilstrækkelig hardware.

Maskinindlæring og andre former for kunstig intelligens ligger allerede til grund for AR-applikationer, men forventer, at 2018 bliver et kritisk år i skæringspunktet mellem computersyn og AR. Denne konvergens er vigtig for augmented images til nøjagtigtoverlay virkelige miljøer - i øjeblikket en mangel, fordi de fleste AR-apps er afhængige af GPS og kompassensorer til at beregne objektplacering. 2017 giver et fingerpeg, da vi oplevede en stigning i AR-softwarebiblioteker til open source-udvikling, grundlaget for træning af AR-apps til korrekt overlejring af det rigtige virtuelle objekt eller log ind i det rigtige fysiske rum ved hjælp af offentlige data som bykort.

Computersyn er et væsentligt element i AR-ligningen, især da AR blot er et skridt mod blandet virkelighed - hvor virtuelle objekter ikke bare overlappes i fysiske rum, men er interaktive og dynamiske.

5. Blockchain + reklame = nye forretningsmodeller til internetmodellen

Selvom moderne reklame er blevet meget programmatisk og automatiseret til skala, er sandheden, at den forbliver meget uigennemsigtig. Sporbarhed af placeringer - ligegyldigt statistikens ægthed eller scoringer af formidlere - betyder, at virksomheder stadig har svært ved at sikre, at de får annoncer, de har betalt for. Hvad angår forbrugerreklameoplevelse, er meget tilbage at ønske.

2017 var året annonceringsgiganter som IAB, DMA, Nasdaq og Comcast dyppede tæerne ind i en verden af ​​distribuerede hovedbogsteknologier. Blockchain-baserede protokoller tilbyder en række potentielle forbedringer af aktuelle annonceringsproblemer, fra større gennemsigtighed og nøjagtighed til kryptografisk sikker sporing, fra svindelreduktion til kompensation til indholdsskabere.

2018 lægger grundlaget for annoncører til at eksperimentere med blockchains virkninger på forretningsmodellen. En gruppe dannet af Comcast, som nu har mere end fem andre globale ledere inden for reklame, vil bruge blockchain som en datadelingsmekanisme til at lade marketingfolk, udgivere og programmører dele data til smartere målretning uden at skulle samle dem et sted ( og omgå mellemled). Andre, som Brave-browseren, tager disintermediation via blockchain et skridt videre. Brave bruger sin Basic Attention Token (BAT) som direkte mikrovaluta (et token) mellem annoncøren betaler seeren for faktisk at se annoncen. Smartere annonceudgifter og forbrugere tjener penge på deres opmærksomhed.

6. Smart grid + blockchain = tjene penge på elektroner

2017 var også et kæmpe år for blockchain, både for forretningsudvikling af private / tilladte blockchains og på den offentlige kryptoside af markedet med ICO-dille og bitcoin-astronomiske vækst.

2018 lover endnu en stigning i blockchains langsomme og brede anvendelse: integration med smarte net. Tysklands Innogy, Frankrigs EDS og Østrigs Wein Energy er blandt mange globale forsyningsgiganter, der eksperimenterer med blockchain for mere effektiv energitransmission, der udnytter smart infrastruktur (såsom bygninger, fabrikker, boliger, solpaneler, elektriske køretøjer og ladestationer) for at forhandle energi indbyrdes autonomt og undgå overskud.

Andre peer-to-peer-initiativer udvikler også fortællingen til en, hvor blockchain muliggør indtægtsgenerering af elektroner. ElectricChains SolarChain muliggør peer-to-peer-lagring, transmission og bytte af solenergi på tværs af lokale netværk over hele kloden i både tredje verdens og de udviklede økonomier. Brugere (af enhver størrelse) køber sig til solenergi, indsender data fra deres solpanel til netværket, og verifikation (via blockchain) belønner brugerne i et tokeniseret aktiv kaldet Solar Coins (som kan indløses).

2018 lover mindst en konstant: mere af det samme

Der er ingen tvivl om, at vi fortsat vil se adskillige teknologiske innovationer: mere iøjnefaldende fremskridt inden for software, analyse, firmware, sikkerhed og hastighed; færre skærme, flere talte og udvidede grænseflader. Det udvidede omfang af teknologisk fremskridt betyder også, at næsten enhver teknologi kan være relevant for enhver organisation. Der er ingen eneste "næste store ting" - virksomheder skal se enestående teknologier i bredere sammenhæng og se efter, hvor konvergenserne kommer frem, i 2018 og langt ud over.