Programmering

Galaxy S6 første udseende: Inspireret af iPhone 6, men ikke blot en klon

Samsung annoncerede i dag Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, dets flagskibs smartphones til 2015. Jeg var i stand til at bruge de to enheder kort på forhånd til et første kig, og jeg var imponeret. De nye Galaxy S6-enheder har en meget pænere fornemmelse og mere gennemtænkt design end sidste års plastikagtige, bølgende Galaxy S5.

Samsung beskyldes ofte for at have klonet hvad Apple gør eller endda rygtes om at gøre, og der er meget sandt i dette krav. Ved første øjekast ser hver Galaxy S6 ud som et kærlighedsbarn fra iPhone 6 og iPhone 5s med sin metal- og glaskasse, diskret design og valg af interessante farver.

Det er bestemt rimeligt at sige, at Galaxy S6-modellerne var inspireret af iPhone 6 og 5s, men de er ikke blot kopier. Samsung synes endelig at have lært, at et produkts følelse er vigtig - og at finde sin egen måde at levere på det. Når alt kommer til alt er smartphones ofte udvidelser af de mennesker, der bruger dem, så de burde være noget, du er stolt af at bære.

Baseret på min overflødige brug skal Galaxy S6 og S6 Edge sikkerhedskopiere deres æstetik med stærk ydeevne og større brugervenligheder. Jeg fik ikke tilstrækkelig praktisk tid til at udføre dybtgående test af ydeevne, så min vurdering kunne ændre sig baseret på udvidet erfaring med enhederne.

Du finder heller ingen banebrydende teknologier i Galaxy S6 eller S6 Edge. Ud over den nye processor og skærm debuterede de fleste af S6'ernes hardwareforbedringer i Galaxy Note 4 eller Galaxy Note Edge.

Alligevel er jeg optimistisk med hensyn til de nye Galaxy S6-modeller, fordi Samsung for første gang på et stykke tid leverer en velintegreret oplevelse.

De nye Galaxy S6-modeller vil blive leveret i USA i april på alle de store luftfartsselskaber, siger Samsung, selvom de specifikke lanceringsdatoer, farver og priser er op til transportørerne at beslutte.

Galaxy S6 Edge's kant er dens kurve

Den nye Samsung Galaxy kommer i to modeller: S6 og S6 Edge. Galaxy S6 Edge har buede glaskanter, der udsætter venstre og højre side af skærmen, svarende til Galaxy Note Edge. Den almindelige Galaxy S6 har standard fladskærm med en iPhone 5s-lignende ramme på alle sider.

De buede kantskærme er lavere end i Note Edge, så der er ingen specielle statusikoner i Galaxy S6 Edge. I stedet hjælper kanterne med at gøre nogle oplysninger mere synlige, når smarttelefonen hviler på et bord, og du ser skærmen i en vinkel.

Eksemplet Samsung viste mig: Når en favoritkontakt ringer eller sender en sms til dig, vises en meddelelseslinje i kanten med deres foto, og du kan se uden en telefon direkte i hånden, at en yndlingsperson prøver at nå dig.

Det kan være rart, men hvad jeg kan lide mest ved Galaxy S6 Edge er, hvordan det føles i min hånd. Takket være den buede kant er den mere behagelig at holde i end Galaxy S6. Det er ikke, at S6 er ubehagelig, men S6 Edge er mere komfortabel. Det er den samme oplevelse for en iPhone 5s-bruger, der flytter til den mere afrundede iPhone 6.

Galaxy S6 føles rigtig

Galaxy S6 og S6 Edge smartphones er smallere end Galaxy S5 eller S4, og med den reducerede størrelse er de mere behagelige at holde. Mere vigtigt, det giver også lettere betjening, da mere af skærmen falder inden for tommelfingerområdet, når du bruger smartphonen i enhånds-tilstand. Selvom de er lidt større, tykkere og tungere end en iPhone 6, har de større skærme, og de slår stadig de gamle Galaxy S5s dimensioner.

 
 

Galaxy S6

Galaxy S6 Edge

Galaxy S5

iPhone 6

Bredde (tommer)

 2.78 2.76 2.85 2.64

Højde (tommer)

 5.65 5.59 5.59 5.54

Tykkelse (tommer)

 0.27 0.28 0.32 0.27

Vægt (ounce)

 4.9 4.7 5.1 4.6

Skærmdiagonal (tommer)

 5.1 5.1 5.1 4.7

Skærm pixels (ppi)

577

577

432

326

Batterikapacitet (mAh)

2550

2600

2800

1810

De to Galaxy S6-modeller har et glasbagside - som jeg savnede forfærdeligt, da Apple lancerede den metalbackede iPhone 5. Glasset er varmere og blødere at røre ved, så det føles mere luksuriøst. S6s glasbagside har en fjeret kant, hvilket betyder, at der er en svag kurve i kanterne, og den passer som en handske - det samme som iPhone 6s buede metalbagside.

Der er noget blødere ved glasset i S6: Det føles mere som en harpiks af høj kvalitet, men uden risiko for gulfarvning over tid. Uanset hvad Samsung gjorde, er det en sanselig godbid.

Florence Ion

En gennembrudsskærm skinner i dens detaljer

Galaxy S6-modellerne er ikke kun lidt smallere, men også lidt tyndere end Galaxy S5. Men du forventer, at en ny smartphone-model bliver tyndere, ikke? Mere interessant er S6s 'skærm, som synes at være mere naturlig i sine farvetoner end tidligere Galaxy-modeller. Tidligere modeller havde ofte et tegneseriefuldt sæt med alt for levende farver.

Galaxy S6-smartphones '5.1-tommer, quad-HD-skærm har et latterligt antal pixels, som jeg normalt afviser som en gimmick for den spec-besatte. I dette tilfælde kan du se forskellen: S6-skærmen giver meget klar tekst og billeddetaljer. Hvis du husker det vidunderlige ved den originale Retina-skærm på iPhone 4, laver Galaxy S6 et lignende spring i billedskarphed og skarphed over Galaxy S5 og iPhone 6 i en kort sammenligning.

Galaxy Note 4 introducerede quad-HD-skærmen til Samsungs lineup, men Galaxy S6-versionen føles skarpere, i det mindste som et første indtryk. (Jeg havde ikke en note 4 med mig til direkte sammenligning.) Den ekstra skarphed og den resulterende klarhed kan skyldes et nyt antireflekterende materiale, der bruges i S6's skærm og den lysere baggrundsbelysning.

Beefed-up hardware overalt: CPU, opbevaring, højttaler, kamera, opladning og fingeraftrykslæser

Samsung har også opgraderet hjertet af Galaxy ved at bruge en 64-bit Exynos-processor fra sin egen produktion samt øge den interne hukommelseshastighed og mængden af ​​intern lagerplads (starter nu med 32 GB med 64 GB og 128 GB muligheder, der skal være ledig). Jeg havde ikke nok brug af S6 eller S6 Edge til at lave hastighedstest, men begge enheder følte helt sikkert snappy selv med alle de ekstra pixels, der kunne skubbes rundt.

Samsung siger, at det har forbedret S6's højttalere. De lød helt sikkert højere, men forvrængede også ved høje lydstyrker, som en overdrevet højttaler ofte gør.

S6's kameraer er blevet styrket med et f1.9-objektiv på både front- og bagsidekameraet versus S5s f2.4-blænde. Den bredere blændeåbning skal give mere lys ind for forbedret billedoptagelse i svag belysning. (Note 4 introducerede f1.9-objektivet på det bageste kamera til Galaxy-linjen, men det holdt Note IIIs f2.2-objektiv foran. S6 bruger f1.9-objektivet begge steder.)

Der er også flere pixels i det bageste kameras CCD i forhold til Galaxy S5: nu 16 megapixel versus 8. (Note 4 har også et 16 megapixel bagkamera.) Stigningen i megapixel forbedrer måske eller måske ikke de optagne billeder, da kamerasoftware har mere at gøre med billedkvalitet end rå pixels på dette tidspunkt.