Programmering

Hvad er kognitiv computing? Her er hvad du bør vide

Hvis du har set ordet "kognitiv" meget for nylig, er du ikke alene. Og hvis du er forvirret over, hvad det præcist betyder fra et it- og forretningsperspektiv, er du heller ikke alene om det.

For at hjælpe med at skabe klarhed omkring det kognitive koncept, og hvad det kan betyde for din organisation, har jeg sammensat denne primer.

Hvad betyder 'kognitiv' i forbindelse med computing?

Kognitiv computing bruger teknologi og algoritmer til automatisk at udtrække begreber og relationer fra data, forstå deres betydning og lære uafhængigt af datamønstre og tidligere erfaring - udvide, hvad folk eller maskiner kunne gøre alene, siger Paul Roma, analytisk chef hos konsulentfirma Deloitte Consulting.

Der er tre vigtigste måder, kognitiv computing kan anvendes i dag, siger Roma:

  • Robotisk og kognitiv automatisering til automatisering af gentagelige opgaver for at forbedre effektivitet, kvalitet og nøjagtighed.
  • Kognitiv indsigt for at afdække skjulte mønstre og relationer for at identificere nye muligheder for innovation.
  • Kognitivt engagement for at drive kundehandlinger ved at levere hyperpersonalisering i målestok.

Hvordan adskiller kognitiv computing sig fra AI?

Deloitte henviser til kognitiv computing som "mere omfattende end den traditionelle, snævre opfattelse af AI [kunstig intelligens]," siger Roma. AI er primært blevet brugt til at beskrive teknologier, der er i stand til at udføre opgaver, der normalt kræver menneskelig intelligens, siger han.

"Vi ser kognitiv computing som defineret af maskinens intelligens, som er en samling af algoritmiske kapaciteter, der kan øge medarbejdernes præstationer, automatisere stadig mere komplekse arbejdsbelastninger og udvikle kognitive agenter, der simulerer både menneskelig tænkning og engagement," siger Roma.

Leverandører bruger forskellige navne til at beskrive disse teknologier, siger Dave Schubmehl, forskningsdirektør, kognitive / AI-systemer og indholdsanalyse hos forskningsfirmaet International Data Corp. (IDC). ”Nogle mennesker bruger navnet på typerne af algoritmer til at beskrive platformene,” siger han, sådanne neurale netværk, også kendt som dyb læring eller maskinindlæring.

"Dette er nogle af nøgleingredienserne til at opbygge disse intelligente applikationer," siger Schubmehl. ”Nogle bruger det generiske udtryk i marken til denne type applikationer: kunstig intelligens. Endnu en gruppe bruger den sætning, der blev opfundet af IBM-forskere, da de arbejdede på Watson for Fare udfordring: kognitiv computing. I alle disse tilfælde beskriver terminologien mere eller mindre det samme indsatsområde. ”

Teknologien vil være "ekstremt almindelig som et aspekt af applikationer", siger Whit Andrews, vicepræsident hos forskningsfirma Gartner. Firmaet har forudsagt, at 30 procent af interaktioner med teknologi i 2018 vil være gennem "samtaler" med AI. Og i 2020 vil AI være en top-fem investeringsprioritet for mere end 30 procent af verdensomspændende CIO'er, vurderer Gartner.

Med sammenløbet af eksponentiel datavækst, hurtigere distribuerede systemer og smartere algoritmer er kognitiv computing “på vej mod øget gennemtrængning på tværs af forretningsprocesser inden for områderne robot og kognitiv automatisering, kognitiv engagement og kognitiv indsigt,” siger Deloittes Roma.

Hvad er eksempler på kognitiv computing i virksomheden i dag?

Selvom meget af løftet om kognitiv teknologi måske ligger i fremtiden, implementerer nogle organisationer allerede kognitive værktøjer.

Virksomheder bruger kognitive systemer til produktanbefalinger, prisoptimering og afsløring af svig, siger Schubmehl. Organisationer bruger også konversations-AI-platforme (i form af chatbots) til automatiseret kundesupport, automatiseret salgssupport og forbedring af beslutninger, siger han.

Inden for sundhedsvæsenet siger Roma, at et førende hospital, der kører et af de største medicinske forskningsprogrammer i USA, "træner" sine maskinintelligenssystemer til at analysere de 10 milliarder fænotypiske og genetiske billeder, der er gemt i organisationens database.

Og et stort sundhedsfordelefirma følger en kognitiv strategi, der vil omfatte automatisering, engagement og indsigt for i sidste ende at strømline og forbedre engagementet med kunderne, siger Roma. ”De er fokuseret på at anvende kognitiv indsigt i skadesprocessen for at give skadesanmeldere større indsigt i hvert enkelt tilfælde til en mere omfattende vurdering,” siger han.

I finansielle tjenester bruger en kognitiv salgsagent maskinintelligens til at indlede kontakt med et lovende salgsledende og derefter kvalificere sig, følge op med og opretholde føringen. "Denne kognitive assistent kan analysere det naturlige sprog for at forstå kundernes samtalespørgsmål og håndtere op til 27.000 samtaler samtidigt og på snesevis af sprog," siger Roma.

De mest almindelige anvendelser er til at udføre avanceret klassificering - såsom at dirigere mennesker og behov til de bedste arbejdere for at opfylde kravene - og til forudsigende analyse, såsom at kende den bedste måde at promovere et produkt til en køber, siger Gartners Andrews.

Hvordan kan kognitiv computing fungere i en virksomhed?

Organisationer vil bruge kognitive / AI-teknologier til at automatisere forretningsprocesser, strømline kontraktanalyse og fornyelse, kommunikere, sælge og støtte kunder og endda automatisere levering og forsyning af lager i deres forretning, siger IDCs Schubmehl.

En anvendelse af denne ekstra intelligens vil være at muliggøre mere præcis beslutningstagning for forretningsfunktioner såsom salg og marketing. "Vi forventer, at organisationer gør deres beslutninger meget specifikke," siger Gartners Andrews. ”Det er let at udvikle kampagner til alle kunder i dag; i fremtiden forventer vi at se ægte personalisering. Vi [tror også] det vil give mulighed for mere effektive autonome køretøjer og transportsystemer. ”

Mulighederne for kognitiv er ubegrænsede, siger Bret Greenstein, IBMs vicepræsident for Watson Internet of Things Platform. "Kognitive kapaciteter udvides i deres forståelse af alle forskellige typer information - seværdigheder, lyde, følelser osv. - og vil udvikle mere sofistikerede måder at lære af os og fra data for bedre at understøtte ethvert job," siger han. "Tanken i fremtiden ville være, at alle job forbedres med kognition."

Hvilke industrier er mest sandsynligt påvirket af fremkomsten af ​​kognitive teknologier?

Den finansielle servicesektor i dag viser den største interesse for kognitive teknologier, siger Andrews. "Vi ser forhøjede niveauer af forespørgsler, søgninger på vores websted og sociale mediesignaler fra og om finansielle tjenester og AI," siger han. ”Data i finansielle tjenester har større volumen og kvalitet, end de er i de fleste vertikaler. Det gør det modent til avancerede analytiske strategier. ”

Men kognitiv computers potentiale kan anvendes på næsten alle større industrier, der er afhængige af datadrevet beslutningstagning for at forbedre resultaterne; hvor effektivitets- og nøjagtighedsgevinster kan realiseres gennem automatisering af nogle processer og hvor der kræves tilpasning af masseforbrugere i stor skala, siger Deloittes romaer.

"Enhver branche, hvor data indsamles og kan bruges til at få indsigt, vil blive påvirket," tilføjer IBM's Greenstein. "Kognitive teknologier kan åbne nye markeder, levere effektivitetsgevinster og levere konkurrencemæssige fordele ved at levere realtidsindsigt, der kan handles."

I sektorer som finansielle tjenester, sundhedspleje, fremstilling, juridisk og offentlig sektor øger konkurrenceevnen deres afhængighed af "at finde den nål i høstakken hurtigere, så de kan forbedre deres kvalitet og aktualitet i deres handlinger," siger Brian Cowe, en Senior Product Manager hos Hewlett Packard Enterprise.

Hvad er nogle af de største udfordringer med kognitiv computing?

Nogle af de største udfordringer drejer sig om gennemsigtighed i beslutningsprocessen baseret på data såvel som dens pålidelighed, siger IDCs Schubmehl. ”Organisationer skal også være forsigtige med at give for meget information og / eller beslutningstagning, så produktet eller tjenesten bliver uinteressant for forbrugeren eller brugeren,” siger han.

For at få størst mulig fordel ved kognitive teknologier har virksomheder brug for evnen til at forbinde og kombinere alle deres interne data med de offentlige data, siger Greenstein.

”Dette udgør en udfordring i betragtning af mængden af ​​data, der oprettes hver dag i en given branche, og det faktum, at det ofte tømmes forskellige steder,” siger Greenstein. “Tilføj dertil det faktum, at op til 80 procent af forretningsdata ikke kan søges. Derfor er det så kritisk, at virksomheder gennemgår en digital transformation og omfavner dataene fra deres egen virksomhed og verden omkring dem. ”