Programmering

Det er tid til at sparke dit ERP-system til kantsten og gå SaaS

Ifølge Ciscos Global Cloud Index blev 59 procent af alle cloud-arbejdsgange leveret som software-as-a-service (SaaS) inden 2019. Men infrastruktur-as-a-service (IaaS) faldt til 28 procent fra 44 procent i 2013, og at platform-as-a-service (PaaS) kun var 13 procent for leverede arbejdsbelastninger.

Jeg er ikke sikker på, at jeg ser nogen formindsket interesse for IaaS, men SaaS vækst ser ud til at være i overensstemmelse med min erfaring. Hvorfor? Fordi det er bedre, billigere og mindre besvær.

Problemet med SaaS at erstatte store virksomhedspakker som ERP (enterprise resource planning) er, at virksomheder har så indlejrede ERP'er i deres kerneforretningsprocesser, at de næsten ikke kan afkobles. Faktisk er ERP-opgraderinger berygtede for omkostningsoverskridelser og direkte fejl.

Men tingene ændrer sig. Da ERP-udbydere trækker fødderne til skyen, ser frustrerede virksomheder på SaaS-alternativer, der ikke eksisterede for få år siden, men som nu er bæredygtige løsninger. 2019 kan være det år, du foretager et skridt, her er hvorfor.

SaaS-udbydere forstår behovet for at levere migrationsteknologi og tilgange til at flytte fra ældre ERP'er til SaaS-analoger. Mens overgangen ikke er uden problemer, sammenlignet med hvad der kræves for at flytte data, processer og tilpasninger for bare fire år siden, er tingene meget lettere og lavere risiko i dag. Det vil sige, hvis du er villig til at planlægge, skal du bruge nogle penge og acceptere en vis risiko.

Den gode nyhed er, at de fleste virksomheder, der flytter til SaaS, er glade for, at de gjorde det. Evnen til at komme ud af spillet hardware og klientvedligeholdelse, håndtere forældet sikkerhed og endda håndtere problemer med dataredundans er ting, der ikke tidligere kunne løses, fordi virksomheder ventede på, at deres ERP-udbydere flyttede. Kort sagt holdes du som gidsel af et andet firma, der ikke lever op til forventningerne. Skyen handler om løbende forbedringer og opgraderinger.

Men at skifte din ERP med en SaaS-analog har sine kompromiser. Som med ældre ERP'er styres dine data, forretningsprocesser og kernesystemer af en anden virksomhed; faktisk også fordi de ejer hardwaren og hvor dine data befinder sig.

Så du er nødt til at overveje de langsigtede ægteskabsproblemer og sørge for, at du har en exitplan, hvis tingene går sydpå. Sørg desuden for, at du vælger en ERP SaaS-udbyder med et partnernetværk, der leverer ting som dataintegration, ops-styring og udvidet sikkerhed, der kan lagres på SaaS-systemet uden for meget besvær og til en meget lav pris.

Som regel skal alle virksomheder, der kører ERP'er i lokaler, se på SaaS-udskiftninger i år. Ellers efterlader du penge på bordet og gør dit liv sværere.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found