Programmering

Det virkelige snavs ved programmeringscertificeringer

Med programmører og udviklere i så stor efterspørgsel i disse dage kan det være fristende at tro, at en beslutning så sløv som at forfølge en certificering er spild af tid. Når alt kommer til alt, kommer det ikke alt sammen til kunsten i din kode?

Ifølge dem, der ansætter, og dem, der har gennemført certificeringskurser, kan du være i en overraskelse. Selvom intet slår erfaring og udviklingsfærdigheder fra den virkelige verden, kan certificeringer helt sikkert hjælpe dig med at få et ben på at lande dit drømmejob.

Vi talte med en række it-fagfolk, fra ansættelse af ledere til certificerede og selvlærede udviklere, om indflydelsen af ​​certificeringer på ansættelsesprocessen - og hvilke certificeringer der mest efterspørger i dag.

Bevis for dygtighed

Mens nutidens udviklere måske føler, at deres GitHub-portefølje giver tilstrækkelig dokumentation for deres kodende koteletter, kan certificeringer forbedre din salgbarhed i marken, da mange arbejdsgivere betragter certs som et konkret bevis på din evne til specifikke områder inden for programmering eller udvikling, siger John Reed, seniorchef direktør hos Robert Half Technology, et bemanningsfirma, der fokuserer på at udfylde job inden for IT.

"Certificeringer kan ses som en nøgledifferentiator for kandidater, der søger roller i teknologiteams," tilføjer Reed.

De fleste certificeringsprogrammer gennemføres og behandles online, hvor certificeringsgrupper tester din viden i det store felt såvel som din specifikke ekspertise og problemløsning til det specifikke certificeringsområde.

Uanset om det er en mere konceptuel certificering, f.eks. Til softwareudviklingsadministration, eller en der er meget specifik for et bestemt værktøj, programmeringssprog eller leverandørspecifik platform, har en certificering, at du er dybt engageret i erhvervet, siger Marty Puranik, grundlægger og administrerende direktør for cloudhostingfirmaet Atlantic.Net.

"De fleste programmører viser flere sprog på et CV eller CV, selvom de kun har en forbipasserende interesse i dem," siger Puranik. "At angive et sprog på dit CV er meget anderledes end at [være] certificeret eller akkrediteret på X-sprog."

Certificering, tilføjer Puranik, giver dig bestemt "et ben på andre, der ikke gør noget for at vise engagement i det pågældende sprog."

Men på et varmt marked for programmører giver ikke kodeeksempler bevis nok? Hvorfor vil du gå igennem al den ekstra indsats for at blive akkrediteret i stedet for at slå mere kode ud?

Dem, der har gennemgået certificeringsprocessen, siger, at det lønner sig.

"Så meget som virksomheder kæmper for at finde udviklere i disse dage, vil alt, hvad nogen kan gøre for at skille sig ud, hjælpe dem med at blive ansat i løbet af konkurrencen om de mere kræsne organisationer," siger Nathan Wenzler, senior teknologievangelist hos sikkerhedsprodukterudbyderen Thycotic , der har optjent 13 udvikler- og andre it-certificeringer i løbet af det sidste årti.

Uddannelse og certificering viser "at du har taget initiativ til at tage en test eller en række tests og være i stand til at besvare de stillede spørgsmål eller problemer med succes", siger Wenzler.

Certificeringer kan være særligt nyttige tidligt i din karriere.

”Jeg er en stor tro på tidlige karriere-certificeringer og har bestemt fundet fordel, før jeg var i stand til at bevise, at jeg havde et etableret færdigheds sæt,” siger Jeremy Steinert, der leder chefen for devops services praksis hos WSM International, et teknisk serviceselskab, der er specialiseret i sky migrationer. Steinert er certificeret inden for teknologier fra Cisco, Red Hat, Puppet og andre leverandører.

Når en udviklingsprofessionel erhverver cirka fem års progressiv arbejdserfaring, bliver certificeringer normalt mindre vigtige, fordi de har et demonstreret niveau af teknisk kapacitet og tillid til deres vurderinger og udførelse, siger Steinert. ”Så bliver det et mål for fortsat uddannelse gennem nyere iterationer af teknologi,” siger han.

Certificering kan føre til højere løn

Mere til det punkt: At tjene et certifikat kan hjælpe dig med at tjene mere. Data indsamlet til Robert Half Technology lønguider viser, at lønintervaller kan øges op til 10 procent over det nationale gennemsnit, baseret på specifikke færdigheder og certificeringer, bemærker Reed.

"Når det er sagt, ser arbejdsgivere ikke strengt på certificeringer, og i de fleste tilfælde vil certificeringer ikke erstatte praktisk erfaring," siger Reed. "Men certificeringer kan give kandidaterne en fordel, især hvis de afspejler en evne til at bruge de nyeste teknologier."

Jo mere specifik viden er, desto større er effekten af ​​certificering, især med hensyn til monetær kompensation, siger Igor Landes, vicepræsident for ingeniørvirksomhed hos virksomhedsudviklingsfirmaet Exadel.

"For eksempel vil en konsulent med en MongoDB-certificering sandsynligvis blive betalt mere end en konsulent uden en sådan certificering," siger Landes. "Selvfølgelig, hvis du har nok erfaring inden for et bestemt område, og arbejdsgivere bliver opmærksomme på din ekspertise, forsvinder sandsynligvis forskellen."

Programmerings- og udviklercertificeringer har tendens til at være vigtigere i større virksomheder og mindre vigtige i små startups, siger Puranik.

”En del af årsagen til dette er, at startups har tendens til at bruge nyere teknologier, som muligvis ikke har en certificeringsvej til rådighed,” siger han. "En anden grund er, at virksomhedsområdet har en tendens til at have mere ældre kode og dermed ældre sprog i brug, der ville have certificeringer til rådighed."

Inden for ”virksomhedskultur forventer jeg at se en sammenhæng mellem flere certifikater og bedre løn”, siger Elijah Murray, CTO og medstifter af Lenda, et websted til refinansiering af realkreditlån. ”I startverdenen belønnes du ud fra din evne og ikke akkreditering. Erfaring er den bedste lærer, og startkulturen belønner hacker / hustler-mentaliteten. ”

Det er rimeligt at se, at denne slags boosts sker for en person, der er certificeret, "forudsat at de også bringer erfaring og legitim viden til bordet," siger Thycotic's Wenzler. "Vi har set mange gange tidligere inden for andre områder af IT og informationssikkerhed, hvor enkeltpersoner ville blive" certificerede "ved at bestå en test, men ikke havde nogen praktisk viden eller forståelse for materialet."

Hvis du allerede har opbygget et færdighedssæt og kan demonstrere et højt niveau af ekspertise, “så ja, certificeringer vil kun styrke din sag for bedre muligheder, mere løn osv.,” Siger Wenzler.

Programmeringscertificeringer kan give værdi ikke kun for arbejdsgivere, men også for deres kunder. "Vi ved af erfaring, at vores kunder lægger vægt på certificeringer," siger WSM's Steinert.

Plus, specialiserede certificeringer kan give ansættelsesledere tillid til, at du hurtigt kan komme i gang med de teknologier, organisationen allerede har på plads.

Hvilke certs er varme i dag?

Hvilke certificeringer har den største vægt i dag? Det afhænger af din målgiver og de projekter, de ønsker at fokusere på i de kommende år.

”Med de hundreder, hvis ikke tusinder, af forskellige programmeringssprog derude nu, og [det faktum, at] de fleste styrende organisationer leverer en certificering på deres eget sprog, er det ret svært at vælge en eller to, der er mest efterspurgt af arbejdsgivere i dag, ”siger Thycotic's Wenzler. "Det afhænger af de sprog, virksomheden bruger internt, og hvad der er vigtigt for dem."

Men det er klart, at nogle certificeringer er særligt populære, og områder, der er hotte med virksomheds-it - alt relateret til skyen, mobilitet, sikkerhed, devops, big data / Hadoop - vil sandsynligvis skabe efterspørgsel efter certificeringer.

Et af de hotteste certifikater i IT-erhvervet i dag, siger eksperter, er Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD).

"En professionel med [MCSD] -certificering har udvist evnen til at designe og oprette apps på tværs af en bred vifte af Windows-produkter," siger Robert Half's Reed. "Dette er bestemt en efterspurgt certificering, og dem, der har den, kan have et højere indtjeningspotentiale end dem, der ikke har det."

Amazon Web Services arkitekt og devops engineer certificeringer er et godt sted at starte, siger Steinert. ”Så afhænger det af arbejdsgiverens præference, men jeg ved, at Chef, Puppet, SaltStack, Ansible er meget efterspurgt på devops-siden,” siger han.

Især Devops-certificeringer er varme, hvor mange systemadministratorer og udviklere forfølger devops-relaterede certificeringer, da deres felter konvergerer, siger Steinert.

"På programmeringssiden mener vi, at MCSD og Google Apps er vigtige at forfølge, men selvfølgelig, når teknologien udvikler sig, vil der helt sikkert være nyere certificeringer, der er værdifulde og sandsynligvis specialiserede," tilføjer Steinert.

Certifikater, der har et bredt anvendelsesområde og adresserer enten flere sprog eller indeholder flere programmerings- og teknologikoncepter for at give udviklere et stort billede af, hvordan kode vil passe ind i virksomheden, er en god chance, siger Wenzler. Ud over MCSD vil dette omfatte certificeringer såsom (ISC) 2's Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP).

Datafokuserede certificeringer - dem, der kan hjælpe med at demonstrere, at du ved, hvordan man bygger apps, der omdanner data til forretningsværdi - giver dig en ekstra fordel, siger Reed.

Men nogle certificeringer falder tydeligt i popularitet.

"Certifikater for mere forældede webbaserede programmeringssprog ignoreres ofte fuldstændigt, da der simpelthen ikke længere er behov for dem," siger Wenzler.

På system- / applikationssiden er nogle af de ældre platformcertificeringer for AIX, Lotus, Novell og andre i dette område "ikke nær så nyttige som for fem år siden," siger Steiner.

Bundlinjen

Ikke alle er enige om, at certificeringer er nødvendige for at få dit drømmejob - eller at de afspejler fremtidig præstation.

"Jeg er en helt selvlært udvikler," siger Lendas Murray. "Jeg gik ud af skolen efter førsteårsstudiet [på college], fordi jeg lærte for langsomt, og da jeg ikke kunne finde en teknisk medstifter, besluttede jeg at lære at programmere mig selv."

Certificering “betyder simpelthen, at du har bestået andres test på materiale i det domæne; det siger ikke meget om, hvordan du vil klare dig som medarbejder, ”siger Sebastien Taveau, chefudviklerevangelist hos finansielle serviceselskabet MasterCard. "Certificering er en proxy-forespørgsel for" er du interesseret og vidende inden for dette område? "Hvilket kan være bedre end ingenting."

Med hensyn til fremtiden for certificeringer i marken ser eksperter ikke behovet for at forsvinde.

"Certifikater er steget i betydning i den seneste tid," siger Sri Ramanathan, CTO for udbyder af mobilitetsteknologi til virksomheder Kony. ”En driver til dette har været behovet for flere færdigheder og behovet for at ansætte på en mere distribueret og skalerbar måde på tværs af geografiske områder. Hvis man ansætter udviklere i Kina eller Indien, er det nyttigt at have et mål om at validere kompetencer og færdighedsniveauer [og] certificeringer er et middel til at opnå det. ”

Mere erfarne og seniorprogrammerere ”fortsætter og får certificeringer som en måde at styrke deres CV og føje til den stadigt voksende liste over styrker for at give en organisation en grund til at ansætte dem,” siger Wenzler. "En kandidat, der har 10 års erfaring plus en universitetsgrad og et par certificeringer, er en meget mere attraktiv kandidat end en, der måske kun bringer en af ​​disse kvalifikationer til bordet."

Relaterede artikler

 • Gratis kursus: Kom godt i gang med AngularJS
 • Anmeldelse: 10 JavaScript-redaktører sammenlignet
 • Anmeldelse: 7 JavaScript IDE'er sat på prøve
 • 17 JavaScript-værktøjer, der puster liv i gammel kode
 • Seje værktøjer til kompilering til JavaScript
 • Hent: Den professionelle programmørs guide til forretningsoverlevelse
 • Hent: 29 tip til at lykkes som en uafhængig udvikler
 • 7 grunde til, at rammer er de nye programmeringssprog
 • 7 tidløse lektioner i programmering af 'gråbjælker'
 • 9 banebrydende sprog, der er værd at lære nu
 • 10 kampe raser for udvikleres hjerter og sind
 • Angreb af programmeringssprogene på et bogstav
 • 15 teknologier, der ændrer, hvordan udviklere arbejder
 • 12 forudsigelser for fremtiden for programmering
 • 15 varme programmeringstendenser - og 15 bliver koldt
 • 10 funktioner, vi vil se i HTML6