Programmering

Genovervejer 'sky brister'

For omkring to år siden skrev jeg et stykke her om begrebet sky bursting, hvor jeg påpegede et par virkeligheder:

  • Private skyer er ikke længere en ting, i betragtning af den aktuelle tilstand af private sky-systemer sammenlignet med funktionerne og funktionerne i de større hyperskalere.
  • Du er nødt til at opretholde arbejdsbelastninger på både private og offentlige skyer for at hybridsky brister til arbejde; i det væsentlige ved hjælp af to forskellige platforme.
  • Det er klart, at det sprængende hybridsky-koncept bare tilføjer for meget kompleksitet og omkostninger til, at en teknologiestak (skyen) kan blive bredt vedtaget af virksomheder, der ønsker at gøre mest med det mindste.

Hvis du gik glip af glød i tech-pressen for et par år siden, er cloud bursting begrebet kun at udnytte offentlige skyer, når kapaciteten i den lokale sky løber tør. På en eller anden måde troede virksomhederne, at de kunne påberåbe sig en offentlig skybaseret del af applikationen og have adgang til de samme data uden ventetid. For det meste fungerede det ikke.

Jeg står ved dette indlæg, men nu har jeg et par ekstra ting at sige om konceptet med skybrud i 2020 og 2021.

For det første findes der et par lokale løsninger i dag, der er tæt analoge med offentlige skyer, fordi de sælges af de offentlige cloud-udbydere. De større hyperskalere, inklusive Google, Microsoft og AWS, har hardware- og softwareløsninger, der findes i traditionelle datacentre. Kort sagt, disse er en nedskaleret version af deres offentlige cloud-løsninger pakket som apparater.

Cloud bursting er mulig med disse løsninger, i betragtning af at både den lokale platform og den offentlige cloudplatform er specialbygget til at arbejde og spille godt sammen. Målet er til sidst at flytte de lokale arbejdsbelastninger til de offentlige skyer ved at bruge disse lokale løsninger som et mellemliggende trin.

For det andet er edge computing en ting nu. Brugen af ​​IoT-enheder tilsluttet offentlige skyer har altid eksisteret, men den formelle brug af kantbaserede systemer, der både er enheder og legitime servere, er en del af skyarkitektur-tidsgeisten.

Dette betyder, at edge computing har behandling og datalagring uden for de offentlige cloud-udbydere, der også er specialbygget til at arbejde med specifikke offentlige skyer. Desuden understøtter de offentlige cloud-udbydere edge direkte nu. De, der implementerer systemer, der udnytter edge computing-infrastruktur, behøver ikke at bygge ting fra bunden for at bruge offentlige skyer til back-end-behandling.

Selvom der er flere og flere arkitektoniske mønstre, der ligner skybrud, handler tanken virkelig om distribution af lagring, hvilket slet ikke er nyt. Mit formål med at påpege, hvad der er ændret, er virkelig at påpege, at ting virkelig ændrer sig. Det er derfor, jeg elsker cloud computing-forretningen.