Programmering

Google Bazel bygger og tester Bazel 1.0

Googles Bazel build-værktøj, et open source-system, der understøtter en række sprog og platforme, herunder Angular web framework og TensorFlow machine learning-biblioteket, har nået version 1.0-status.

Bazel er positioneret til at tilbyde hurtigere byggehastigheder med builds, der også er korrekte og skalerbare. Værktøjet udnytter et ensartet udvidelsessprog, Starlark, tidligere kendt som Skylark, til at definere builds.

Nøglefunktioner i Bazel 1.0 inkluderer:

  • Kapaciteter til Android, Angular, C ++ og Java, herunder end-to-end support til fjernudførelse og caching samt support til standardpakkehåndtering og tredjepartsafhængigheder.
  • Semantisk version, hvor alle Bazel 1.x-udgivelser er bagudkompatible med Bazel 1.0. Der vil være et vindue på mindst tre måneder mellem at bryde udgivelser, og mindre udgivelser offentliggøres månedligt.
  • Langsigtet support, hvor Bazel-teamet tilbyder kritiske fejlrettelser.

Bazel giver udviklere mulighed for at opbygge og teste for flere platforme og en bred vifte af sprog. MacOS, Linux og Windows understøttes alle. Nøglen til Bazel er, at den kun genopbygger det, der er nødvendigt. Hurtige, inkrementelle builds er muliggjort af avanceret lokal og distribueret caching, optimeret afhængighedsanalyse og parallel udførelse. Kodebaser af enhver størrelse kan tilpasses i flere repos eller en enkelt stor repo.

Sådan kommer du i gang med Bazel

Instruktioner om opstart med Bazel findes på projektets websted.