Programmering

Microsofts bedste gratis serverværktøjer til it-administratorer

"Gratis" er et udtryk, der sjældent er forbundet med Microsoft-tilbud, især i serverenden af ​​spektret. Exchange Server, SQL Server, SharePoint, Hyper-V - IT-administratorer ved, at funktionalitet har en pris. Mere overraskende er imidlertid det væld af serverværktøjer, Microsoft tilbyder gratis, hvoraf nogle i de rigtige sammenhænge kan udgøre en passende erstatning for de betalte versioner af Microsofts mere spændende serverprodukter.

Selvfølgelig er Microsofts gratis serverværktøjer stort set rettet mod at tilbyde værdi til betalende kunder. At holde kunder fra at afvige har givet Microsoft et stort incitament til at levere nogle meget kraftfulde værktøjer gratis. Mange er uvurderlige aktiver til administration af Microsofts betalte produkter. Andre giver en gratis entry-level løsning for store it-organisationer til at begynde at eksperimentere og små it-organisationer til at implementere. Alle er værd at tjekke ud. For at hjælpe dig i gang har vi samlet en oversigt over de 10 bedste gratis serverværktøjer, Microsoft har at tilbyde.

[Få alle de detaljer, du har brug for til implementering og brug af Windows 7 i redaktørens 21-siders Windows 7 Deep Dive PDF-specialrapport. | Hold dig ajour med de vigtigste Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Top gratis Microsoft-serverværktøjer: Hyper-V Server 2008 R2

Vi kender alle værdien af ​​virtualisering, og Hyper-V som en add-in-serverrolle til Windows Server 2008 bliver en veletableret metode til at levere servervirtualisering inden for dine Windows-miljøer. Men vidste du, at Microsoft tilbyder en gratis version af Hyper-V kaldet simpelthen Hyper-V Server 2008 R2? Dette er et enkeltstående produkt, der kun indeholder hypervisor, Windows Server-drivermodel og virtualiseringskomponenter, hvilket resulterer i et lille samlet fodaftryk. Hyper-V Server 2008 R2 tilbyder alle nøglefunktionerne, inklusive klyngning af værter, live migration, stor hukommelsessupport, support til op til otte processorer og mere. Nogle funktioner mangler naturligvis. Application failover og gæstevirtualiseringsrettigheder er to bemærkelsesværdige funktioner, der kræver flytning til Standard-, Enterprise- eller Datacenter-versionerne af Windows Server. Når det er sagt, er der rigelig plads til, at denne gratis version af Hyper-V kan blive en væsentlig bidragyder til dit it-miljø. Test og udvikling, konsolidering af afdelingskontorer og hostet VDI (virtualiseret desktopinfrastruktur) er blot nogle få af måderne, du kan udnytte Hyper-V-server i stedet for Windows Server.

Download: Hyper-V Server 2008 R2

Top gratis Microsoft-serverværktøjer: Remote Server Administration Tools

Remote Server Administration Tools (RSAT) er et fremragende valg for it-professionelle, der ønsker at administrere servermiljøer fra deres desktops. Værktøjssættet indeholder to kategorier af værktøjer, rolleadministrationsværktøjer og funktionsadministrationsværktøjer. Rolleadministration inkluderer værktøjer såsom Hyper-V Manager snap-in til styring af Hyper-V på serveren eller et eksternt system.

Funktionsadministration giver dig adgang til værktøjer som Failover Cluster Manager-snap-in og cluster.exe kommandolinjeværktøj til administration af failover-styring. Hvis du har installeret supportværktøjer til Server 2000/2003 som ADMINPAK.MSI, finder du de værktøjer, der er inkluderet i Server Manager på Windows Server 2008-systemer. Du kan tilføje disse værktøjer til Vista eller Windows 7 ved at søge efter RSAT-downloads fra Microsoft og derefter installere dem på dine systemer. Efter installation af værktøjerne skal du aktivere dem via Programmer og funktioner | Slå Windows-funktioner til eller fra.

Bemærk: Værktøjerne installeres ikke på alle udgaver af Windows Vista eller Windows 7. For eksempel med Windows 7 skal du køre Enterprise, Professional eller Ultimate edition.

Download: Remote Sever Administration Tools til Windows Vista

Download: Remote Server Administration Tools til Windows 7

Top gratis Microsoft serverværktøjer: SQL Server 2008 R2 Best Practices Analyzer

Microsofts Best Practices Analyzer (BPA) til SQL er en realtidsbesparelse for it-administratorer og endda DBA'er. Værktøjet scanner dit system og rapporterer alle konfigurationsindstillinger tilbage, komplet med meget tydelige markører for, hvilke indstillinger der skal justeres for at tilpasse sig SQL-bedste praksis som beskrevet af Microsoft. Før BPA var det strengt taget en manuel affære at indstille SQL-indstillinger for at opnå den ideelle konfiguration. Men med BPA modtager administratorer automatisk feedback på deres konfigurationer, herunder kommentarer til kritiske konfigurationsfejl. Men SQL Server 2008 R2 BPA fortæller dig ikke bare, at der er noget galt - det giver dig de nødvendige oplysninger og links til at hjælpe dig med at løse problemet.

Download: SQL Server 2008 R2 Best Practices Analyzer

Top gratis Microsoft-serverværktøjer: SQL Server Migration Assistant

Microsoft tilbyder to migrationsassistenter, der er nyttige til at bringe en eksisterende database til SQL: en til MySQL og en til Access. SQL Server Migration Assistant (SSMA) til MySQL hjælper dig med at migrere enhver MySQL 4.1 og højere database til SQL 2005/2008/2008 R2 og SQL Azure, så du kan konvertere dine MySQL-skemaer til SQL Server-skemaer, uploade skemaerne til SQL, og migrer dine data til den nye SQL-database. Access-versionen gør stort set det samme ved at konvertere Access-databaseobjekter til SQL-databaseobjekter, indlæse dem i SQL og derefter migrere dataene. En god funktion til Access SSMA er, at du kan fortsætte med at bruge Access som din front-end-applikation gennem links fra Access-tabeller til SQL Server-tabeller.

Download: SQL Server Migration Assistant til MySQL

Download: SQL Server Migration Assistant for Access

Top gratis Microsoft-serverværktøjer: Active Directory Migration Tool 3.2

Da Microsoft for nylig droppede understøttelse af Windows 2000-systemer, er behovet for at migrere eksisterende Active Directory-skove blevet altafgørende for de fleste organisationer. Active Directory Migration Tool (ADMT) 3.2 leverer et brugervenligt inter / intra-organisatorisk migreringsværktøjssæt, der er let at bruge, der hjælper dig med at migrere eller omstrukturere eksisterende AD-skove. Dette gratis, fuldt funktionelle værktøj giver dig mulighed for at migrere brugere, grupper, servicekonti, arbejdsstationer og servere mellem domæner i samme skov (inden i skoven) eller i forskellige skove (mellem skove). ADMT 3.2 udfører også sikkerhedsoversættelser og kan flytte SID'er, adgangskoder, lokale profiler og mere. Den seneste 3.2-version understøtter også Windows Server 2008 R2.

Download: Active Directory Migration Tool 3.2

Top gratis Microsoft serverværktøjer: Exchange 2010 Deployment Assistant

Uanset om du implementerer en helt ny Exchange 2010-installation eller opgraderer fra Exchange 2003/2007, vil Exchange 2010 Deployment Assistant være en livredder. Dette gratis webbaserede værktøj stiller dig blot et par spørgsmål om dit nuværende miljø og tilbyder derefter en liste over implementeringstrin. Det lyder enkelt nok, men trinnene inkluderer fulde forklaringer, klare instruktioner og links til oversigter om, hvad du laver, og hvorfor. Implementeringsassistenten er så god, at administratorer har anbefalet Microsoft at gøre flere af disse typer værktøjer tilgængelige for hvert produkt, det opretter.

Download: Exchange 2010 Deployment Assistant

Top gratis Microsoft-serverværktøjer: Exchange Remote Connectivity Analyzer

Hvis du nogensinde har installeret en Exchange-server og har brug for en måde at teste din fjernforbindelse uden at hoppe gennem bøjler, er dette værktøjet for dig. Uanset om du vil teste mobilforbindelse, Outlook Anywhere-tilslutning (aka RPC over HTTP), automatisk registrering eller simpelthen din servers evne til at sende og modtage e-mail, vil Remote Connectivity Analyzer hjælpe. Vælg den test, du vil køre, lever nogle nødvendige oplysninger, og dette web-baserede værktøj går ud. Hvis dit system fejler testen, rapporterer Exchange Remote Connectivity Analyzer (ExRCA), hvad der mislykkedes, og hvorfor. Hvad der er forbløffende ved ExRCA er, at du kan bore igennem lagene for at se nøjagtigt, hvad der mislykkedes, samt løsninger på dit særlige problem i Exchange.

Adgang: Exchange Remote Connectivity Analyzer

Top gratis Microsoft-serverværktøjer: SharePoint Foundation 2010

SharePoint Foundation er den nyeste version af SharePoint Services, en gratis delmængde af funktioner til SharePoint Server. Lad dig ikke narre til at tænke "gratis" betyder her manglende funktioner. Ja, Standard- og Enterprise-versionerne af SharePoint Server tilbyder mere, men hvis du ser på, hvad SharePoint Foundation inkluderer, vil du blive imponeret. Alle nøglefunktioner, inklusive teamarbejdsområder, wikier, blogs, dokumentbiblioteker og mere, er gratis med Foundation. De nye til SharePoint finder SharePoint Foundation som en fantastisk måde at blive fortrolig med Site-funktioner, der stort set svarer til dem, der tilbydes af den betalte version af SharePoint Server. Hvor SharePoint Foundation kommer kort er tunge virksomheds søgefunktioner såvel som muligheden for at nå ud til eksterne datatjenester som Excel, Access og Visio. Virksomheder, der er interesseret i det sociale netværk og mediesiden til SharePoint, vil også gerne se ud over Foundation. Alligevel formørker SharePoint Foundation sin forgænger WSS v3 i funktionalitet og er et solidt valg for dem, der ønsker at samarbejde gratis.

Download: SharePoint Foundation 2010

Top gratis Microsoft serverværktøjer: Lync Server 2010 Planning Tool RC

Hvis du nogensinde har forsøgt at implementere Office Communications Server eller en hvilken som helst af kommunikationsserveren, som Microsoft har introduceret gennem årene, ved du, hvor let det er at komme ind over dit hoved takket være en enorm mængde nye ord, en overvældende liste over nye servertyper at lære, og ingen kort liste over nye telefonifunktioner at mestre ved hver tur. Microsofts Lync Server 2010 kan reducere noget af stresset, hvilket giver en lettere implementering, men hvad der virkelig vil aflaste stresset er Lync Servers nye planlægningsværktøj. Dette gratis værktøj stiller dig en række spørgsmål om din organisation samt de Lync Server-funktioner, du ønsker at implementere, og giver dig derefter et sæt topologiplaner for at få implementeringen til at ske. Du kan endda eksportere din topologi til en fil, som du kan bruge til at importere til din Lync-opsætning for en endnu lettere implementering.

Download: Lync Server 2010 Planlægningsværktøj RC

Top gratis Microsoft-serverværktøjer: Microsoft Assessment and Planning Toolkit

Dette agentløse værktøj når ud til dit miljø for at opgøre alle dine systemer via netværksdækket automatisk opdagelse. Det kan også udføre en række værdifulde tests for f.eks. At give SQL-brugsinformation eller til at vurdere en Windows 2000 Server-migrering. Men hvor Microsoft Assessment and Planning Toolkit (MAP) viser sig at være mest nyttigt, er dets evne til at opgøre systemer og vurdere Windows 7 og Office 2010-installationsmuligheder i dit miljø. MAP kan også levere servervirtualiseringsscenarier til at hjælpe dig med at bestemme måder, du kan konsolidere dine servere med Hyper-V.

Download: Microsoft Assessment and Planning Toolkit

Relaterede artikler

  • Insider: Top 20 tip og tricks til Windows 7
  • Download: Windows 7 Deep Dive Report
  • Download: Windows 7 hurtig guide
  • Download: Windows 7-sikkerhedsdybdykrapport
  • Microsoft Exchange Server 2010 Højdepunkter
  • 7 ydelsestip til hurtigere SQL-forespørgsler

Denne historie, "Microsofts bedste gratis serverværktøjer til it-administratorer", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, og få en fordøjelse af de vigtigste historier hver dag i det daglige nyhedsbrev.