Programmering

HP Enterprise Synergy-servere: Fleksibilitet til skyen, men til hvilken pris?

Hvis HP Enterprise bygger den nye hybridsky, kommer de så?

Virksomhedens planer for skyen, der blev annonceret i sidste uge, er at sælge brugerdefineret hardware, der er specielt beregnet til at køre hybrid cloud-arbejdsbelastninger, og samarbejde med Microsoft om at levere Azure som et skymiljø. I dag stavede HP Enterprise flere detaljer om Synergy-serverlinjen, som vil udføre et sådant hybrid cloud-arbejde.

Fleksibel nedenfra og op

Synergy tilbyder et sæt API'er på hardwareniveau, der kaldes Composable Infrastructure, der gør det muligt at opdele og opbevare beregning, lagring og stof, som efterspørgslen tilsiger. De resulterende tekstiler, der er oprettet med Synergy-systemer, kan spænde over flere datacentre, ikke kun flere rack-servere.

HP Enterprise

For at administrere denne "bare-metal-grænseflade til infrastruktur-som-en-tjeneste" (pr. HP Enterprise) har alle brugere brug af software, der er opmærksom på Composable Infrastructure API'er. Det inkluderer Microsoft og dets lokale Azure-stof såvel som container- og VM-styringsværktøjer som Docker og OpenStack. Docker modtog for nylig et plug-in, der gør det muligt at udnytte Composable Infrastructure med Docker Machine, Dockers værktøj til implementering af containeriserede apps på en given skyinfrastruktur.

Synergy giver mulighed for hurtig genopbygning af infrastruktur omkring skiftende forretningsbehov - på sekunder eller minutter i stedet for timer eller dage. En anden mulig fordel er lettere styring af multitenancy, som f.eks. Automatisk gruppering af en given kundes virtuelle maskiner i vene fra Amazon Dedikerede værter.

For de fleste kan software alene være nok

HP Enterprise's tilgang er hardwareafhængig; virksomheden leverer både API-beskrivelsenog hardware, der inkorporerer det. Implikationen er råvareprivate eller hybride skyer, bygget med open source eller proprietær software oven på almindelig hardware, og det vil ikke være et match for Composable Infrastructure-blandingen.

Det vil sandsynligvis være sandt i den høje ende af markedet, og Composable Infrastructure-hardware vil appellere til folk, der skaber infrastruktur til andre - kort sagt, den slags cloud-leverandør HP Enterprise selv forsøgte at være engang.

I teorien kunne andre virksomheder samle en de facto-standard og præsentere deres implementeringer af den i deres hardware, på samme måde som Amazons proprietære cloud-API'er blev standard. Men de fleste virksomheder kan være i orden med niveauet for komposibilitet, der leveres af software oven på deres eksisterende hardware. Eksempel: Mesosphere DCOS, som behandler mange af de samme problemer med over- og under-provisionering HP Enterprise taler om.