Programmering

Forståelse af Exchange 2013: Nye transportfunktioner

Med udgivelsen af ​​Exchange 2007 og derefter 2010 flyttede Microsoft administratorer til en rollebaseret model til implementering med ændringer både i roller og tjenester, som administratorer skulle forstå. Exchange 2013 tager denne udvikling endnu længere.

De væsentlige roller for enhver Exchange-implementering inkluderer Client Access, Hub Transport og Mailbox. Da rolleorienteringen er blevet dybere, har Microsoft også konsolideret dem. I Exchange 2013 er den gamle Hub Transport-rolle, der ruter indgående og udgående meddelelser gennem hub-transport-serveren, blevet indarbejdet i rollerne Client Access og Mailbox. Transporttjenesten, der kørte på Hub Transport-serveren, er flyttet til postkasserollen.

[Exchange 2013 og SharePoint 2013: Hvorfor de er endnu bedre sammen. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Exchange 2013 bringer andre tjenester med sig for at hjælpe med at flytte mail. På klientadgangssiden er den nye front-end transporttjeneste - i det væsentlige en proxy-løsning til indgående meddelelser fra internettet til en postkasseserver, selvom den kan konfigureres til at videresende meddelelser fra postkasseserveren tilbage til internettet. Ud over Transporttjenesten (som håndterer postkø) leverer Exchange 2013 postkassetjenesten Mailbox Transport (som accepterer e-mail fra transporttjenesterne via SMTP og konverterer den til RBC og derefter leverer den til selve postkassedatabasen ) og postkassetransporttjenesten (som tager mail fra postkassedatabasen ved hjælp af RPC og sender den til transporttjenesten ved hjælp af SMTP).

Fjernelsen af ​​rollen Hub Transport er ikke den eneste ændring i 2013-mailflowet, du skal forstå. En anden ændring er brugen af ​​leveringsgrupper til at bestemme, hvordan mail flyder og ruter mellem servere på forskellige Active Directory-websteder. I Exchange 2007 og 2010 blev mail-routing foretaget baseret på Active Directory-websteder og omkostningerne ved Active Directory-webstedslinks, selvom du kunne justere omkostningerne for Exchange-links til at tilsidesætte, hvis du ville.

En del af den nye Exchange 2013-transportforbedring er brugen af ​​leveringsgrupper, og Active Directory-websteder betragtes blot som en af ​​de typer, hvori. Andre typer inkluderer DAG'er (databasetilgængelighedsgrupper) som grænser. Hvis en gruppe postkasseservere er en del af en DAG, men findes på forskellige steder, overvejer postkasseserveren ikke Active Directory-websteds- og webstedslinkomkostningerne, når der dirigeres en besked; i stedet vil det fokusere på andre DAG-medlemmer i leveringsgruppen for at dirigere meddelelsen. Det gør det, selvom postkasseserveren er på et andet sted, uanset om en anden postkasseserver er uden for DAG på det samme sted.

Sammen med den routable DAG Delivery Group og Active Directory Site Delivery Group er der også Version Routing Delivery Groups (baseret på servere med samme Exchange version), Connector Source Server Delivery Groups (baseret på servere af forskellige typer, der kopieres som kildeservere for et sendeconnector) og distributionsgruppeudvidelsesserverleveringsgrupper (baseret på udvidelsesservere til en distributionsgruppe).

En anden transportændring inkluderer brugen af ​​et SafetyNet. Denne funktion eksisterede i Exchange 2007 og 2010 som transport dumpster, en fejlsikker mekanisme til at fange e-mail, der muligvis er gået tabt under en failover eller overgang. I Exchange 2013 tages denne funktion til det næste niveau: Beskeder holdes i en kødatabase på hver postkasseserver, som som standard holder disse meddelelser i to dage. Hvis en failover ikke går godt, kontrollerer mailboks-serveren kødatabasen på SafetyNet for eventuelle meddelelser, der skal gendannes.

For flere detaljer om tjenester, porte og arkitektoniske justeringer er der en god TechNet-artikel, du skal læse. Det har et par detaljerede diagrammer, der illustrerer, hvordan mailflow fungerer i Exchange 2013, der virkelig hjælper med at trække disse nye koncepter sammen.

Denne historie, "Understanding Exchange 2013: New transport features", blev oprindeligt udgivet på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.