Programmering

JavaFX fjernes fra Java JDK

JavaFX, Oracles 10-årige rige klientudviklingsteknologi til Java, afkobles fra Java Development Kit (JDK) og opdeles i sit eget separate modul.

At gøre JavaFX til sit eget modul vil gøre det lettere at vedtage og rydde vejen for nye bidragsydere, sagde Oracle. Virksomheden tilføjede, at med den hurtigere udgivelsesplan, der implementeres for standard Java og JDK, skal JavaFX være i sit eget tempo drevet af bidrag fra Oracle og andre i OpenJFX-samfundet.

JavaFX fjernes fra Java JDK fra og med JDK 11, som forventes i september 2018. Den er samlet i den nuværende JDK 9 og forbliver i JDK 10, der forfalder til foråret. Kommerciel support til JavaFX i JDK 8 fortsætter gennem mindst 2022. Med et sæt pakker til grafik og medier har JavaFX været en del af JDK-download siden 2012.

JavaFX blev introduceret i maj 2007 af Java-grundlægger Sun Microsystems i et forsøg på at bringe Java i spidsen for rig klientudvikling til desktops og mobile enheder, der konkurrerer med Adobe Flash og Microsoft Silverlight. Oracle overtog kontrollen, da den erhvervede Sun i 2010. Teknologien, som blev åbent indkøbt i 2011, har opretholdt en følge, men har aldrig rigtig taget branchen med storm. Ligesom Silverlight og Flash Player trak JavaFX sig tilbage til baggrunden, da udviklere så på mere standardbaserede teknologier, især HTML5, for at levere rige internetapplikationer.