Programmering

Blaster ormforfatter får fængsel

Jeffrey Lee Parson var knap 18 år gammel og beskæftigede sig med nogle personlige problemer, da han lancerede en variant af Blaster-ormen, der inficerede mere end 48.000 computere verden over. Fredag ​​dømte en føderal dommer i Seattle Parson til 18 måneders fængsel, tre års overvåget løsladelse og 100 timers samfundstjeneste.

"Hvad du har gjort er en forfærdelig ting. Bortset fra at skade mennesker og deres computere, rystede du fundamentet for teknologi," sagde den amerikanske distriktsdommer Marsha Pechman til Parsons. Hun vil bestemme restitution på en høring den 10. februar.

Parson blev tiltalt i september 2003 og anklaget for udsendelse af en variant af MS Blaster-ormen den 12. august 2003.

Parson indrømmede, at han skabte sin orm ved at ændre den originale MS Blaster-orm og tilføje en mekanisme, der gjorde det muligt for ham at have fuld adgang til visse inficerede computere, ifølge en erklæring fra US Attorney's Office i Seattle, Wash.

Parson's W32.Blaster-B-variant dukkede først op få dage efter, at W32.Blaster-A først dukkede op. Blaster-B brugte et andet filnavn, teekids.exe, i modsætning til det originale msblast.exe, rapporterede News Service.

Ormen var programmeret til at drage fordel af en sårbarhed i grænsefladekomponenten DCOM (Distribueret komponentobjektmodel) i Windows, som håndterer meddelelser sendt ved hjælp af RPC-protokollen (Remote Procedure Call) for at sprede sig over Internettet og starte denial-of- serviceangreb mod populære websteder, herunder Microsofts Windows Update-websted, sagde nyhedstjenesten.

"Denne tiltaltes ondsindede angreb på informationssvejen forårsagede en økonomisk og teknologisk forstyrrelse, der blev mærket overalt i verden," sagde assisterende justitsadvokat Christopher A. Wray fra kriminaldivisionen. "Dagens dom viser over for kriminelle, der har til hensigt at frigive computervirus og orme, at de bliver fundet og passende straffet."

Dommeren sagde, at hun tog højde for Parsons særlige forhold. Præsten, der vejer mere end 300 pund, var tre uger efter sin 18-års fødselsdag, da han løslad ormen, havde psykisk sygdom og var utilstrækkeligt overvåget af sine forældre på hans computeraktiviteter, sagde dommeren.

Pechman fortalte Parson, at hans samfundstjeneste måtte være gennem ansigt til ansigt kontakt med andre og begrænsede hans brug af computere til kun uddannelsesmæssige og forretningsmæssige formål. "Ingen videospil, ingen chatrum," sagde Pechman til Parsons. "Jeg vil ikke have, at du skal have anonyme venner, jeg vil have, at du har rigtige verdensvenner."

Ved at give Parson en betydelig fængselsstraf forsøgte de retshåndhævende myndigheder at afskrække andre fra at skabe skadelige orme, sagde en sikkerhedsekspert.

"En 18-måneders fængselsstraf er sandsynligvis det bedste, som Jeffrey Parson kunne have håbet realistisk på. De amerikanske myndigheder har demonstreret deres vilje til at håndtere virusforfattere og andre cyberkriminelle," sagde Graham Cluley, senior teknologikonsulent for sikkerhedssoftwarefirmaet Sophos. "Parson's sætning sender en stærk besked til andre unge om, at det at skrive virus er et fjols spil. Parson og hans forældre vil fortryde den dag, han besluttede at blive involveret i viruskrivning.

”Du kan ikke lade være med at synes om ondt af Jeffrey Parson - han var helt klart et barn med problemer, der blandede sig i et spil med langt større konsekvenser, end han nogensinde kunne have forestillet sig,” tilføjede Cluley. "Det må ikke glemmes, at identiteten til forfatteren af ​​den oprindelige Blaster-orm, der inficerede mange mange flere computere end Parson, stadig er et mysterium. På trods af en $ 250.000-belønning på deres hoved - er vi stadig ikke tættere på at afdække den skyldige. Jeffrey Parson er lille yngel sammenlignet med de største viruskrivende kriminelle, der stadig er fri. "