Programmering

Microsoft .NET 5 ankommer med C # 9, F # 5

Efter mere end et år i udvikling frigav Microsoft sin .NET 5 softwareudviklingsplatform tirsdag den 10. november med vægt på forening af platformen og introduktion af programmeringssprog C # 9 og F # 5.

Beskrevet som den første udgivelse i Microsofts .NET-foreningsrejse blev .NET 5 bygget til at gøre det muligt for en større gruppe udviklere at migrere .NET Framework-kode og apps til. NET 5. Platformen kombinerer elementer fra. NET Framework .NET Core og Mono til at skabe en enkelt platform til al moderne .NET-kode. Der er udført arbejde, så Xamarin-udviklere kan bruge .NET-platformen, når .NET 6.0 frigives om et år.

.NET 5 er tilgængelig fra dotnet.microsoft.com eller den nyligt udgivne Visual Studio 2019-opdatering 16.8. Andre vigtige funktioner i .NET 5 inkluderer:

  • Windows ARM64 support.
  • Windows desktop udvikling forbedringer.
  • Forbedrede JSON-serialiserings-API'er.
  • Annulleringer, der ikke kan annulleres.
  • Web- og skyinvesteringer.
  • Enkeltfilapplikationer og mindre containerbilleder.
  • Forbedret ydeevne med gRPC-ydeevne, der siges at overstige Go, C ++ og Java.
  • Full-stack .NET apps med Blazor web UI framework, der understøtter Blazor Server og Blazor WebAssembly, der understøtter .NET Core framework biblioteker og er blevet gjort hurtigere i. NET 5.
  • Der findes en ny model til understøttelse af WinRT API'er, herunder opkald til API'er, opsamling af data mellem de to typesystemer og forening af typer, der er beregnet til at blive behandlet ens på tværs af typesystemet eller ABI-grænsen. Det eksisterende WinRT-interop-system er blevet fjernet fra .NET-runtime.

C # 9 fokuserer i mellemtiden på programmets enkelhed, dataorienterede klasser og flere mønstre. F # 5, en opgradering til Microsofts funktionelle programmeringssprog, tilføjer interpolerede strenge og erklæringer om åben type. ASP.NET Core-webudviklingsplatformen i .NET 5 har også forbedringer til MVC-modelbinding, Azure AD-godkendelse og SignR Hub-filtre og parallelle Hub-opkald.

Microsofts vision for .NET kræver en .NET 5 til. NET 6 "bølge" med en enkelt SDK, et indbygget brugergrænseflade på tværs af platforme og cloud-native investeringer. Planer kræver større .NET-udgivelser hver november, hvor alle andre versioner er en langsigtet supportudgivelse. Den næste LTS-udgivelse er NET 6.0. Mindre udgivelser vil blive tilbudt efter behov.