Programmering

18 måder at få mest muligt ud af Android 5.0

Har du slikkepind? Googles Android 5.0-operativsystem gør langsomt men sikkert vej til enheder rundt om i verden - og som enhver større OS-opgradering bringer det med sig et helt nyt sæt muligheder, funktioner og genveje at mestre.

Nogle af Lollipops nye elementer er indlysende, som det slående nye Material Design-motiv eller den fornyede interface (aka Recent Apps) interface. Andre tager dog lidt læring og udforskning for at opdage.

Spænd på din opdagelseshat og stræk dine falanger ud: Det er tid til at komme ind i kroge og kroge i Lollipops mange muligheder.

(Bemærk, at denne historie fokuserer på Googles kerne Android 5.0-software. Nogle hardwareproducenter ændrer dog operativsystemet, så placeringen og tilstedeværelsen af ​​emner, der er beskrevet her, kan variere afhængigt af din enhed.)

Tip nr. 1: Bump og stråledata til en anden enhed

En af Android's mindst kendte, men mest nyttige funktioner får endnu mere strøm med Lollipop: Med Android 5.0 får Android Beam muligheden for at transmittere trådløst praktisk nogen type indhold fra en enhed til en anden - og det er lettere end nogensinde at bruge.

Tryk blot på delingsikonet i en hvilken som helst app - som når du ser et foto i Photos-appen, en kontaktpost i appen Kontaktpersoner eller et dokument i din foretrukne Android-kontorpakke - og vælg Android Beam fra listen over indstillinger, der vises . Tryk derefter på bagsiden af ​​din enhed på bagsiden af ​​en anden Android-enhed, og informationen zippes over på et øjeblik.

Den modtagende enhed behøver ikke engang at have Lollipop; det behøver kun at understøtte NFC (nær-feltkommunikation) - som den mest rimeligt nylige mellemrange til avancerede Android-enheder gør - og at blive tændt og låst op.

Tip nr. 2: Stryg hurtigt for indstillinger

Har du brug for at ændre en indstilling på enhedsniveau hurtigt? Du kan stryge to gange ned fra toppen af ​​din enheds skærm for at få adgang til det nye lynindstillingspanel på Lollipop-niveau, som giver dig mulighed for hurtigt at justere elementer som skærmens lysstyrke, Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelser, flytilstand og lommelygtestatus. Du kan også komme til panelet Hurtige indstillinger ved at stryge en gang ned fra toppen af ​​skærmen, mens du bruger to fingre.

Tip nr. 3: Tryk på tekst for at få ekstra genveje

Du ville ikke vide det ved at se, men to af indstillingerne i Lollipops panelet Hurtige indstillinger har skjulte sekundære funktioner: Med både Wi-Fi og Bluetooth kan du trykke på ikon for at slå funktionen til eller fra og trykke på tekst - enten dit Wi-Fi-netværksnavn eller ordet "Bluetooth" - for at springe direkte til det respektive afsnit af de fulde systemindstillinger.

Tip nr. 4: Ben ud på dit batteriforbrug

Se batteriniveauindikatoren øverst på Lollipops panelet Hurtige indstillinger? Tryk på den for at springe til Androids strømforbrugsværktøj, som giver dig en detaljeret oversigt over præcis, hvilke apps og processer der tømmer enhedens batteri. Mens du er der, skal du trykke på ikonet for overløbsmenuen (de tre lodrette prikker) øverst til højre på skærmen for at indstille Lollipops nye batterisparetilstand, som automatisk svinger dit systems motorer ned, når batteriet bliver lavt for at holde ting kører så længe som muligt.

Tip nr. 5: Hold styr på dine alarmer

Næste gang du indstiller en alarm på din Android-enhed, skal du kigge hurtigt i panelet Hurtige indstillinger: Lollipop viser datoen og klokkeslættet for din næste alarm der, og du kan trykke på den for at springe direkte til Clock-appen, hvis du har brug for for at foretage ændringer.

Tip nr. 6: Stil Android til at svare på lyden af ​​din stemme

Android 5.0 har et kraftigt nyt stemmekommando-system, der altid lytter, der er tilgængeligt på mange enheder, men du skal aktivere det, før det fungerer - og muligheden for at gøre det er overraskende synligt og begravet.

Klar til at grave det op? I dine systemindstillinger skal du trykke på "Sprog og input" og derefter "Voice input". Tryk på tandhjulsikonet ud for "Udvidede Google-tjenester", og tryk derefter på "" Ok Google Detection ", og se efter indstillingen" Fra enhver skærm ". (Hvis den ikke er der, understøtter din enhed sandsynligvis ikke funktionen. Undskyld!)

Følg nu anvisningerne for at træne systemet til at genkende din stemme og din stemme alene. Når du er færdig, kan du sige "Ok, Google," for at vække din enhed når som helst - selv når skærmen er slukket - og give den alle mulige kommandoer uden nogensinde at røre ved den.

Tip nr. 7: Omgå låseskærmen derhjemme

Intet imod adgangskoder, men at låse din telefon op hver gang du vil kontrollere en sportsscore - er, arbejds-e-mail mens det venter på, at pastavand koger, kan det være en reel gener. Problemet er, at en gang du slukker for låsen derhjemme og glemmer at tænde den igen, før du tager bussen, kan komme tilbage for at hjemsøge dig.

Indtast Lollipops nyligt introducerede Trusted Places, som giver dig mulighed for at holde din telefon eller tablet altid ulåst på en bestemt geografisk placering - som dit hus eller kontor. For at give Lollipop klarsignal skal du gå til dine systemindstillinger, trykke på Sikkerhed og derefter Smart Lock. Der finder du betroede steder, hvor du kan indstille specifikke pålidelige placeringer.

Tip nr. 8: Omgå låseskærmen, når du er på farten

På samme måde kan Lollipop holde din telefon eller tablet ulåst, når den er tilsluttet en bestemt Bluetooth-enhed, du stoler på, såsom dit smartwatch eller billydsystem. Mens du er i Smart Lock-menuen (se tip nr. 7), skal du trykke på indstillingen mærket Trusted Devices og følge vejledningen for at tilføje en enhed på listen. Når du er færdig, beder din telefon eller tablet dig ikke om din PIN-kode, dit mønster eller din adgangskode, når som helst den pålidelige enhed er til stede og parret.

Tip nr. 9: Tilsidesæt Smart Lock

Vær ikke bekymret: Dig kan stadig sikre din enhed, når Smart Lock er aktiveret. Tænk på det som en manuel tilsidesættelse: Når som helst Smart Lock er aktiveret, skal du trykke og holde på hængelåsikonet nederst på din telefon eller tablets låseskærm. Efter cirka et sekund vil du se en advarsel, der informerer dig om, at enheden er blevet låst og kræver din sikkerhedskode til næste post.

Tip nr. 10: Skær beskedstøj ned

Underretninger kan hjælpe dig med at holde øje med alt, hvad der er vigtigt for dig, men med næsten hver app, der nager efter opmærksomhed, holder du øje med hvilken meddelelser, du vil modtage, kan være en opgave.

Hvis du bliver plaget af en meddelelse, som du helst ikke vil modtage, skal du trykke på notifikationen og holde fingeren nede i cirka et sekund. Android viser dig nøjagtigt, hvilken app der oprettede underretningen og giver dig et link til appens informationsside, hvor du kan sortliste den fra at oprette yderligere alarmer.

Tip nr. 11: Prioriter meddelelser

En anden måde at se kun vigtige meddelelser og holde resten væk er at gøre brug af Lollipops nye prioritetsmeddelelsestilstand. For at aktivere det skal du trykke på enhedens lydstyrke op eller lydstyrke ned og trykke på Prioritet på det felt, der vises. Du kan derefter vælge at lade prioritetstilstand være aktiveret på ubestemt tid eller at angive en begrænset tid, for hvilken den forbliver aktiv.

Mens du er der, skal du trykke på tandhjulsikonet ud for ordene "Kun prioritetsmeddelelser" for at sikre, at du er konfigureret, som du vil. Du kan kontrollere nøjagtigt, hvilke typer meddelelser der betragtes som "prioritet" - begivenheder og påmindelser, eventuelle opkald og beskeder eller kun opkald og beskeder fra specifikke godkendte kontakter. Du kan også indstille regelmæssige tilbagevendende tider for at prioriteringstilstand skal aktiveres - hvis du f.eks. Altid vil have den til at tænde i løbet af natten for at forhindre mindre presserende alarmer.

Tip nr. 12: Hold meddelelser diskrete

Lollipop placerer dine afventende meddelelser lige på låseskærmen, hvilket kan være praktisk - men kan rejse irriterende privatlivsproblemer, især for sikkerhedsfølsomme forretningsbrugere. Tag kontrol over situationen ved at gå ind i sektionen Lyd og underretning i enhedens systemindstillinger og trykke på indstillingen mærket "Når enheden er låst." Der kan du vælge, om låseskærmen viser alle meddelelser, ingen meddelelser eller kun meddelelser, der ikke betragtes som følsomme.

For at markere en apps meddelelser som følsomme skal du trykke på Appunderretninger i den samme sektion for lyd og underretning og vælge appen på listen. Herfra kan du indstille dens underretninger til "følsomme" og forhindre det i at vise meddelelser eller hvidliste det for altid at vise dets alarmer, når du er i prioritetstilstand (se tip nr. 11).

Tip nr. 13: Del din enhed med gæstetilstand

Vil du lade nogen bruge din telefon eller tablet uden at få adgang til alle dine ting? Prøv Lollipops nye gæstetilstand. Stryg to gange ned (eller stryg en gang ned med to fingre) fra toppen af ​​skærmen for at få adgang til panelet Hurtige indstillinger, og tryk derefter på brugerikonet i øverste højre hjørne af skærmen. Vælg "Tilføj gæst" i den menu, der vises, og voilà: Din enhed skifter til en ny profil, hvor alle grundlæggende funktioner er tilgængelige, men ingen af ​​dine apps, data eller indstillinger er tilgængelige.

For at afslutte gæstetilstand skal du gå tilbage til panelet Hurtige indstillinger, trykke på brugerikonet og trykke på "Fjern gæst." Indtast din sikkerhedskode, og du er tilbage hjemme i din egen almindelige profil.

Tip nr. 14: Undgå, at gæsterne foretager opkald

Hvis du vil oprette en mere begrænset gæstetilstand til din telefon, hvor nogen kunne komme online, men ikke foretag opkald, gå ind i afsnittet Brugere i dine systemindstillinger og tryk på tandhjulsikonet ud for Gæst. Tryk på skiftet ud for "Tillad telefonopkald", og funktionen deaktiveres. (Gæstetilstand forbyder allerede en bruger adgang til telefonbaseret sms, så der er ingen grund til at bekymre sig om det.)

Tip nr. 15: Skærmnål for at dele adgang til en enkelt app

For en jævn mere begrænset måde at lade en anden bruge din telefon eller tablet på, skal du tage Android 5.0s nye skærm-pin-funktion ud for et spin. Gå først ind i Sikkerhedsafsnittet i dine systemindstillinger, og vælg indstillingen mærket Skærmfastgørelse for at aktivere den. Når den er aktiv, skal du trykke på enhedens oversigtsknap (det rektangulære ikon nederst på skærmen ved siden af ​​starttasten) og rulle opad med din finger.

Tryk på det grønne pushpin-ikon på det nederste kort, og bekræft, at du vil starte skærmfastgørelse. Sørg for at vælge "Spørg om oplåsningsmønster, før du løsner".

Det låser din enhed til din senest anvendte app eller proces, så nogen kan få adgang til den og intet andet - hvis du f.eks. Vil lade en ven ringe eller slå noget op i Chrome, men ikke vil have dem at kunne åbne noget andet. For at afslutte skærmbindingstilstand skal du trykke og holde på Oversigt-knappen og indtaste din sikkerhedskode for at fortsætte.

Tip nr. 16: Skær ned på Oversigt rod

Når vi taler om oversigtsfunktionen, giver Lollipop dig mulighed for at have hver enkelt browserfane vist som et kort på oversigtslisten i stedet for som en traditionel fane i selve Chrome - men det gør du ikke har at bruge det på den måde. Hvis du hellere vil have dine faner administreret i Chrome, skal du åbne Chrome-appen på din Android 5.0-telefon eller -tablet, trykke på ikonet for menuen overløb og vælge Indstillinger. Vælg "Flet faner og apps" fra den liste, der vises, og tryk derefter blot på skiften for at slå den fra.

Tip nr. 17: Bring lydløs tilstand tilbage

En traditionel lydløs tilstand mangler mystisk i Android 5.0 - så hvad skal man gøre, når du har brug for din telefon for at forblive stille? Du har to hovedmuligheder, hvoraf ingen er nøjagtigt intuitive: For det første kan du trykke på din lydstyrke op eller lydstyrke ned-tast og vælge Ingen i feltet, der vises på skærmen. Det holder alle lyde fra at komme ud af din enhed - men det sætter kibosh'en selv på alarmer, som typisk stadig lyder i en traditionel lydløs indstilling.

Den anden mulighed, hvis du ikke også ønsker at stille dine alarmer, er at bruge prioritetstilstanden beskrevet i tip nr. 10 og konfigurere den, så ingen meddelelser er tilladt igennem. Alarmer er en undtagelse, der altid er tilladt i den tilstand, så hvis du deaktiverer alt andet, er du klar til at gå.

Tip nr. 18: Læg på med stil

Spar dig selv et par trin, næste gang du er klar til at afslutte et opkald: Åbn telefonens systemindstillinger, og vælg Tilgængelighed. Tryk og aktiver indstillingen mærket "Tænd / sluk-knap afslutter opkald." Når du nu vil lægge på nogen, skal du bare trykke på telefonens tænd / sluk-knap - det er ikke noget at snakke med skærmen eller søge efter det rigtige ikon.

At sige så længe har aldrig været så let.

Relaterede artikler

  • Anmeldelse: Den bedste browser til Android-smartphones