Programmering

Aktiefirma køber Geac for $ 1 mia. Infor får ERP-software

Private equity-firmaet Golden Gate Capital har aftalt at købe producent af forretningssoftware Geac Computer Corp. Ltd. for omkring 1 mia. $, Meddelte virksomhederne mandag. Golden Gate Capital planlægger at bryde Geac i stykker, hvor Geacs ERP-software (enterprise resource planning) skifter hænder og bliver ejendom af et andet Golden Gate Capital-finansieret selskab, Infor Global Solutions.

San Francisco-baserede Golden Gate Capital betaler $ 11,10 pr. Aktie for Geac, en præmie på 27 procent på Geacs fredagskurs på Nasdaq-børsen. Virksomhederne forventer, at aftalen afsluttes i begyndelsen af ​​2006.

Geac, der er baseret i Markham, Ontario, fakturerer sine produkter som "software til CFO." Virksomheden havde en indtægt på $ 77 millioner sidste år på en omsætning på $ 444,4 millioner, hovedsagelig fra den virksomhedsapplikationsvirksomhed, som Infor erhverver. Denne forretning kørte 80 procent af Geacs omsætning sidste år, sagde virksomheden i sin årsrapport.

Infor er ved at blive en formidabel aktør på ERP-markedet med en portefølje bygget gennem opkøb. Det private selskab med hovedkvarter i Alpharetta, Georgien, fokuserer tæt på mellemmarkedets fremstillings- og distributionsindustri og sælger primært til kunder med mindre end $ 250 millioner i årlig omsætning. Softwarelinjerne, som den henter fra Geac, inkluderer System21, RatioPlan, Runtime og Streamline.

Før Geac var Infor's største erhvervelse købet af Mapics Inc. tidligere på året for omkring 350 millioner dollars på lager. Infor har 2.300 ansatte over hele verden og 18.000 kunder.

Golden Gate Capital planlægger at danne to nye forretningsgrupper omkring Geacs resterende aktiver, som ejes af et nyt selskab med en administrerende direktør, der skal navngives inden transaktionens afslutning. En enhed for finansielle applikationer vil fokusere på Geacs Enterprise Server-, SmartStream-, Anael-, Extensity- og Comshare-produkter, mens en branchespecifik applikationsgruppe koncentrerer sig om at betjene industrier, herunder biblioteker, lokale myndigheder og restauranter.