Programmering

Windows 7, 8 og 10: Nu samler alle brugerdata til Microsoft

Microsoft har skubbet opdateringer ud for at få Windows 7 og Windows 8-brugere "klar" til Windows 10, men en håndfuld nylige opdateringer ser ud til at være mere fokuseret på dataindsamling og mindre på funktioner eller brugeroplevelse.

Windows 10 har et antal indbyggede værktøjer til datasamling, der er aktiveret som standard, såsom at sende fysisk opholdssted, webbrowserhistorik, kontakter og kalenderposter og "skrive og linke" data, blandt andet telemetri, til Microsoft-servere. Denne overvågning er en del af Microsofts forbedringsprogram for kundeoplevelse (CEIP) og er designet til at "forbedre de produkter og funktioner, som kunder bruger oftest, og til at hjælpe med at løse problemer," sagde Microsoft.

Nogle brugere har valgt ikke at opgradere til Windows 10 på grund af privatlivets fred. Men tre opdateringer har tilføjet lignende dataindsamlingsfunktioner til maskiner, der kører Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows 7 Service Pack 1 og Windows Server 2008 R2 SP1.

En af opdateringerne, KB 3068708 (til kundeoplevelse og diagnostisk telemetri) er mærket som obligatorisk, mens de to andre - KB 3075249 (som tilføjer telemetripunkter til consent.exe i Windows 8.1 og Windows 7) og KB 3080149 (beregnet til kundeoplevelse og diagnostisk telemetri) - betragtes som valgfri. Den obligatoriske opdatering erstattede en usikkerhedsopdatering (KB 3022345), der blev frigivet tilbage i april, og som oprettede Diagnostics and Telemetry Tracking-tjenesten.

Den nye Windows-tjeneste øger mængden af ​​diagnostiske data, som CEIP kan indsamle, og den indsamler data til tredjepartsapplikationer ved hjælp af Application Insights-tjenesten. Application Insights lader udviklere spore ydeevneproblemer, nedbrud og andre problemer inden for deres applikationer.

Dataene sendes til to hardkodede adresser: vortex-win.data.microsoft.com og settings-win.data.microsoft.com. Hårdkodning af servernavne betyder, at brugere ikke kan blokere adgang med en værtsfil. Mens Microsoft har sagt, at der ikke indsamles personlige eller identificerbare oplysninger via disse værktøjer, indikerer det faktum, at brugere på ældre systemer er valgt til CEIP, bestemt en voksende bevidsthed hos Microsoft om værdien af ​​brugerdata.

Microsofts privatlivspolitik bemærker i øjeblikket, at virksomheden indsamler "grundlæggende oplysninger om, hvordan du bruger dine programmer, din computer eller enhed og tilsluttede enheder." Oplysningerne sendt til Microsoft inkluderer også, hvordan enhederne er konfigureret og fungerer.

Den nemmeste måde at forhindre, at Diagnostic and Telemetry Tracking-tjenesten sender nogen data, er ikke at installere den obligatoriske opdatering overhovedet og fjerne den - og de valgfri rettelser - fra Windows Update, så de ikke bliver installeret ved en fejltagelse senere . Hvis opdateringerne allerede er installeret, kan de afinstalleres via Kontrolpanel ved at slå op i KB-identifikatoren for opdateringer. De kan også fjernes ved at køre wusa / afinstallere kommando fra en forhøjet kommandoprompt.

Det største problem med CEIP og den nye Diagnostic and Telemetry Tracking-tjeneste, der skubbes til ældre operativsystemer, er det faktum, at det stadig ikke er præcist, hvad der indsamles og sendes. Der er bekymring for, at tjenesten fortsætter med at sende data på trods af fravalg af CEIP.

Windows-brugere, der ikke ønsker at være en del af indsamlingsprogrammet, bør have en klar og ligetil måde at fravælge, hvilket ikke ser ud til at eksistere i øjeblikket. Forsøg på at kontakte Microsoft om dette problem har endnu ikke fremkaldt et svar.