Programmering

Amazon, Google og Microsoft tager deres skyer til kanten

Det vil måske overraske dig at høre, at de tre store offentlige skyer - AWS, Google Could Platform og Microsoft Azure - alle begynder at tilbyde edge computing-muligheder. Det er forvirrende, fordi udtrykket "edge computing" indebærer et mini-datacenter, der typisk er forbundet til IoT-enheder og implementeret ved et virksomheds netværks kant snarere end i skyen.

De tre store skyer har kun delvis kontrol over sådanne nøglekantattributter som placering, netværk og infrastruktur. Kan de virkelig levere edge computing-muligheder?

Svaret er ja, selvom de offentlige cloud-udbydere udvikler deres edge computing-tjenester via strategiske partnerskaber og med nogle begrænsninger på et tidligt stadium.

Tech Spotlight: Edge Computing

 • 4 væsentlige edge computing brugssager (Network World)
 • Edge Computing's Epic Turf War (CIO)
 • Sikring af kanten: 5 bedste praksis (CSO)
 • Edge computing og 5G giver forretningsapps et boost (Computerworld)
 • Amazon, Google og Microsoft tager deres skyer til kanten ()

Cloudbaserede edge computing-tilbud er et tydeligt tegn på, at grænserne mellem public cloud, private cloud og edge computing er slørede. Det samlede mål er at give virksomheder og arkitekter en række valg baseret på typen af ​​arbejdsbyrde og dens krav til ydeevne, pålidelighed, lovgivning og sikkerhed.

Desværre betyder en overflod af nye muligheder altid nyt jargon og branding, så vi bliver nødt til at gøre en hel del af demystificering, når vi sorterer gennem de tre store cloud-tilbud til edge computing. Før vi hopper ind, skal vi dog starte med en hurtig primer på nogle vigtige overvejelser om computerarkitektur.

Forståelse af edge computing krav og arkitekturer

Først og fremmest skal ingeniørteam forstå kantkravskravene. Forbindelse til et globalt spredt netværk af billige sensorer, der genererer et par terabyte data dagligt, har forskellige computerkrav end at servicere et dusin fabriksgulve med en række videosensorer, der behandler petabyte data i realtid. Arkitekturen skal adressere den specifikke databehandling, analyse og arbejdsgange, der er nødvendige.

Derefter skal du lige så vigtigt overveje kravene til lovgivning, sikkerhed og sikkerhed. Medicinsk udstyr indsat på hospitaler eller controllere til autonome køretøjer både indfanger og behandler meget personlig, livskritisk information. Krav til pålidelighed og ydeevne skal diktere kravene til placering, netværk, sikkerhed og infrastruktur.

At forstå disse krav hjælper arkitekter med at bestemme, hvor de skal placere edge computing-infrastruktur fysisk, hvilke typer infrastruktur der kræves, de minimale krav til forbindelse og andre designovervejelser.

Men den unikke fordel, som public cloud edge computing tilbyder, er muligheden for at udvide den underliggende skyarkitektur og -tjenester, især for kunder, der allerede er stærkt investeret i en eller anden offentlig sky. Ønsker arkitekter og udviklere at udnytte AWS-, Azure- eller Google Cloud-tjenester, der er implementeret til kanten? Det er det, de offentlige skyer satser på - og de overvejer også 5G-aktiverede mobilapplikationer, der kræver data med lav latenstid og maskinindlæring ved telco-slutpunkter.

Med disse spørgsmål i tankerne er her en oversigt over, hvad de tre store offentlige skyer giver.

Udvid til Azure Edge Zones med Azure Stack

Azure satser på, at arkitekter og udviklere vil fokusere på applikationen og mindre på infrastrukturen. Azure har tre muligheder, der muliggør en hybrid kant, hvor arkitekter kan udnytte 5G-netværk og implementere databehandling, maskinindlæringsmodeller, streaming-applikationer og andre realtids data-intensive applikationer optimalt.

 • Azure Edge Zones er administrerede implementeringer af Azure stack, der kan købes via Microsoft og i øjeblikket er tilgængelige i New York, Los Angeles og Miami.
 • Microsoft samarbejdede med AT&T for at tilbyde Azure End Zones med Carrier en række placeringer, herunder Atlanta, Dallas og Los Angeles. Denne mulighed er bedst til 5G-aktiverede mobilapplikationer, der kræver databehandling med lav latens eller maskinlæringsfunktioner.
 • Endelig kan virksomheder også implementere en privat Azure Edge Zone. Microsoft har indgået et samarbejde med flere datacenterudbydere, der muliggør denne mulighed.

Disse muligheder giver placeringsvalg og netværksfleksibilitet, mens Azure Stack Edge bringer Azure computing og tjenester til kanten. Azure Stack Edge er en 1U, 2x10 Core Intel Xeon, 128 GB-enhed, der kan konfigureres med containere eller VM'er og administreres som en Kubernetes-klynge af apparater. Denne model er optimeret til maskinlæring og IoT-applikationer.

Microsoft tilbyder også Azure Stack HCI, en hyperkonvergeret infrastruktur til modernisering af datacentre og Azure Stack Hub til implementering af cloud-native applikationer.

Ligesom andre skytjenester sælger Microsoft Azure Stack Edge efter abonnement med omkostninger beregnet af hjælpeprogrammet. Microsoft administrerer enheden og tilbyder 99,9 procent serviceniveau tilgængelighed.

Udvidelse af AWS-tjenester fra 5G-enheder til analyse i stor skala

AWS har et lignende sæt tilbud til at distribuere AWS-tjenester til edge-datacentre og telekommunikationsnetværk.

 • AWS begynder at støtte kantdatacentre med AWS lokale zoner, der i øjeblikket kun er tilgængelige i Los Angeles.
 • AWS bølgelængde er designet til applikationer med lav latens, der kører på 5G-enheder, inklusive tilsluttede køretøjer, AR / VR-applikationer, smarte fabrikker og realtidsspil.
 • AWS samarbejder med Verizon om at levere AWS bølgelængde, som i øjeblikket er tilgængelig i Boston og San Francisco Bay-området.

AWS tilbyder to varianter af kantinfrastruktur, der starter med AWS Snow-linjen med apparater. AWS Snowcone er det mindste apparat med to vCPU'er og 4 GB, der primært bruges til kantlagring og -overførsel. Hukommelsesintensiv databehandling og maskinindlæringsapplikationer, der er implementeret til kanten, kræver sandsynligvis AWS Snowball Edge, der kommer i lager og beregningsoptimerede modeller med op til 52 vCPU'er og 208 GB. Til de største applikationer er AWS Outposts 42U-racks, der er distribueret til datacentre til kørsel af forskellige EC2-forekomststyper, containere (Amazon ECS), Kubernetes (Amazon EKS), databaser (Amazon RDS), dataanalyse (Amazon EMR) og andre AWS tjenester.

Google halter, da alle tre skyer kæmper for kanten

Ligesom Google indtager tredjepladsen i de offentlige cloud-krige, forsøger det også at indhente sine edge-tilbud. Googles seneste meddelelser inkluderer Anthos at the Edge, samarbejde med AT&T om 5G-forbindelse og Google Mobile Edge Cloud. Udbuddet er en del af Anthos, en hybrid og multi-cloud applikationsmoderniseringsplatform, der gør det muligt for virksomheder at implementere applikationer på GCP og i datacenteret.

De offentlige cloud-leverandører anerkender alle, at den næste bølge af innovation kommer fra skæringspunktet mellem IoT, 5G og machine learning-analyse, der er implementeret ved kanten. De vil ikke lade infrastruktur- og datacentervirksomheder som Dell eller HPE dominere dette nye marked uden kamp, ​​så deres svar er at bringe deres cloudplatforme, containere, orkestrering og tjenester til kantdatacentre og telecodepunkter. Og det gør de ikke alene: Offentlige skyer samarbejder med teleselskaber, infrastrukturudbydere og større tjenesteudbydere for at muliggøre deres tilbud.

Men det er tidlige dage for offentlige cloud edge computing-løsninger. Det faktum, at de tre store skyer bliver seriøse med kantcomputering, tjener kun til at understrege løftet om kantgrænsen. Uanset om virksomheder vælger offentlige cloud edge-løsninger eller vælger at opbygge deres egen infrastruktur, netværk og computerplatforme, vil kun få være ude af den voksende bølge af kantinnovation.