Programmering

Overraskelse! Droid Eris er en bedre smartphone end Droid

Denne måneds påståede "iPhone-dræber" er den Android-baserede Motorola Droid, som Verizon begyndte at sælge i USA den 6. november. Desværre har den nogle reelle mangler, der gør den mindre virksomhedsvenlig end iPhone, så den vandt ' t dræbe iPhone i forretning. Men Motorola Droid er en overraskende god enhed til enkeltpersoner og virksomheder, der bruger Gmail, POP- eller IMAP-baseret e-mail eller Exchange uden ActiveSync-sikkerhedspolitikker.

Men med al hoopla omkring Motorola Droid bliver en bedre og billigere telefon ignoreret: HTC Droid Eris.

[Se hvorfor Droids er for risikable til brug i erhvervslivet. | Find ud af Android 2.0s reelle odds for at frigøre iPhone i "Android 2.0: Endelig iPhone-morderen?" ]

Begge Droids er overbevisende enheder. Deres WebKit-baserede browsere fungerer godt - såvel som iPhone's. IPhone's klip og indsæt er lidt mere intuitiv, men Android-tilgangen er ret anvendelig. Kalender- og adressebogfunktioner er sunde, du får kortet og de meddelelsesfunktioner, du forventer, nogle gode apps begynder at dukke op, du kan synkronisere filer og musik til de flytbare SD-kort, kameraerne er ret gode (Motorola Droid endda har en LED-blitz), og begge enheder fungerer godt som stemmetelefoner. Android-brugergrænsefladen er ret intuitiv - ikke op til iPhone-standarder, men mere intuitiv end Palm Pre's - og ærligt talt er det pænt godt. Og dens multitasking, hvilket er noget, som iPhone ikke kan gøre, fungerer problemfrit og uden præstationsforringelse.

Jeg var overrasket over, at jeg foretrak den billigere HTC Droid Eris frem for "iPhone-morderen" Motorola Droid. For det første er HTCs brugergrænseflade bedre med seje funktioner som evnen til at vise forhåndsvisning af e-mail på startskærmen og give en hurtigadgangsmenulinje på startskærmen. En anden cool HTC-funktion: Skærmtastaturet viser de specielle symboler over bogstaverne, og hvis du trykker og holder på et bogstav, giver et pop op-vindue dig mulighed for at vælge et specielt symbol - det er meget nemmere at bruge end kontakten med tastaturet af Droid, Palm Pre og iPhone. UI bruger pop-down-menuer i vid udstrækning i apps til nemt at indstille præferencer. HTCs UI-udvidelser har en række sådanne intuitive funktioner med hurtig adgang.

Derimod bruger Motorola lager Android 2.0 UI, hvilket resulterer i en mere akavet oplevelse. Et eksempel: Hjemmeskærmens analoge ur er i vejen for dine store apps og nyttige funktioner, såsom at se klokkeslættet eller hvor mange nye e-mail-beskeder du har. HTC Droid Eris bruger Android 1.5 OS, men virksomheden siger, at det meget sandsynligt er at give en Android 2.0-opgradering, når den er færdig med at overføre sine UI-innovationer til Android 2.0. Motorola har gjort en stor del af at bruge Android til at innovere, men HTC er, hvor Android-innovationen hidtil faktisk sker.

Ud over brugergrænsefladen har HTC Droid Eris en multitouch-skærm som iPhones, hvilket giver mulighed for brug af bevægelser som at klemme for at zoome ind. Den dyrere Motorola Droid understøtter ikke bevægelser (tilsyneladende gør skærmen det, men ikke det medfølgende apps), så alt hvad du kan gøre er at rulle og stryge med fingeren. du skal bruge kontrolelementer på skærmen til at zoome, hvilket er mindre nøjagtigt end HTC Droid Eris 'gestus tilgang. Motorola Droid's skærm er større og skarpere end HTC Droid Eris ', men dens automatiske lysstyrkejustering kan få den til at flimre i nogle miljøer (du vil gerne slå denne funktion fra), og HTC Droid Eris har bedre standardkontrast og lysstyrke indstillinger.

HTC Droid Eris 'oplyste trackball ved første øjekast er som Research in Motion BlackBerry Bolds, hvilket ikke er særlig nøjagtigt. Men jeg fandt ud af, at trackball'en fungerede glat og præcist på HTC Droid Eris. Du har ikke brug for det for at navigere på skærmen det meste af tiden, men det er meget praktisk til fine bevægelser, f.eks. Når du flytter markøren inden for tekst. Motorola Droid har ingen tilsvarende, og det er derfor sværere at arbejde med tekst på den.