Programmering

Flash på Android: Se, men rør ikke

Med deres større skærme, langvarige batterier og kraftige CPU'er virker tablets velegnet til den slags rige multimedieapplikationer, der forveksler almindelige smartphones. Men Apple tillader berømt ikke Adobe Flash på sine iOS-mobilenheder, inklusive iPad. Dette skaber en ideel mulighed for konkurrerende tabletproducenter til at træde ind og udfylde tomrummet.

Lige nu er iPads største konkurrent Motorola Xoom, som har været tilgængelig i USA fra Verizon siden februar. Xoom er den første enhed, der leveres med Googles Android 3.0 OS, kodenavnet "Honeycomb", som har en ny brugergrænseflade "designet fra bunden til tabletter."

[Også på: Dit websted kan være smukt, men er det virkelig platformskrydset? Se 7 web-UI-fejl, der skal undgås for smartphones og tablets. | Opdateret til Android 3.0: Lær, hvordan du administrerer iPhones, Androids, BlackBerrys og andre smartphones i 20-siders Mobile Management Deep Dive PDF-specialrapport. ]

Når vi sammenlignede Xoom med den originale iPad, fandt vi Motorolas tablet at være en troværdig, men alligevel ringere konkurrent, og den blev endnu bedre, når den blev sat mod den nyere iPad 2. Men begge anmeldelser blev gennemført, da ingen platform understøttede Flash. Adobe har siden frigivet en beta Flash Player 10.2 til Android 3.0, hvilket gør Honeycomb til den første tablet-centrerede platform, der understøtter Flash-indhold.

Ville Flash være en spilskifter til Android, der endelig giver Honeycomb-tabletter en klar fordel i forhold til iPad? Jeg ville gerne finde ud af det, så jeg greb demo Xoom og gik ud på en rejse gennem det Flash-aktiverede web. Desværre var mine resultater ikke særlig opmuntrende.

Video, fordi du kræver det

Der er ingen enkeltstående Flash-app til Android. Installationsprogrammet tilføjer simpelthen Flash-understøttelse til den eksisterende Android-webbrowser, ligesom Flash-plug-in'en gør for desktop-browsere.

Adobe tilbyder også en separat app kaldet Adobe Flash Showcase, som ikke er andet end en liste over links til fremhævede Flash-aktiverede websteder. Jeg tvivlede på, at disse omhyggeligt kontrollerede udstillingsgenstande dog ville give mig hele billedet. Jeg ønskede at se, hvordan Flash Player opførte sig i virkelige browserscenarier, så jeg sprang over Adobes dåse-demoer og gik på udkig efter Flash-indhold alene.

Streaming af video er den mest populære applikation til Flash i dag, så jeg prøvede det først. Ironisk nok havde jeg svært ved at finde demosager. Xoom leveres med en videoafspiller, der automatisk starter, når du ser indhold fra YouTube eller Dailymotion, så du behøver ikke Flash til disse websteder. På den anden side ville Hulu ikke fungere selv med Flash installeret; alt det ville sige var, "Desværre er denne video ikke tilgængelig på din platform. Vi beklager ulejligheden."

På sider, hvor jeg kunne se Flash-video - som f.eks.Comedy Central og MTV - blev resultaterne blandede. Afspilningskvaliteten var for det meste god, men til tider lidt urolig, og lyd syntes undertiden lidt ude af synkronisering. Videoer, der så skarpe ud i fuldskærmstilstand, syntes at forringe billedkvaliteten, når de krympet til mindre størrelser. Værre, nogle af Flash-videoafspillerens kontroller var næsten umulige at aktivere i betragtning af tabletens touchscreen-interface.

Flash mangler et bestemt touch

Vanskelighederne ved at navigere i Flash-brugergrænseflader på en berøringsskærmenhed bliver stadig mere besværlige, og desværre er de endemiske til Flash-platformen. Flash-udviklere er endnu mere tilbøjelige end traditionelle webudviklere til at udfylde deres brugergrænseflader med overførsler, smarte animationer og æstetisk tiltalende, men ikke-standard kontroller, hvoraf ingen fungerer godt på en enhed med en lille skærm og ingen mus.

Rulning på skærmen er et særligt uhyggeligt eksempel. Android-tablets bruger ikke de traditionelle rullepaneler i et musebaseret brugergrænseflade; i stedet stryger brugerne med fingrene for at rulle. Flash-apps ser ikke ud til at forstå dette koncept. Når en Flash-film indlæses i en del af browservinduet, reagerer den del af vinduet ikke længere på swipes. Hvis du har brug for at rulle gennem vinduet - sig for at sikre, at Flash-indholdet er centreret på skærmen - skal du omhyggeligt røre fingeren på en del af siden, der svarer til HTML, så browseren ved, at du er forsøger at rulle.

Det er sandt det meste af tiden, alligevel. Den værste del er spillerens inkonsekvente opførsel. Dette bliver virkelig frustrerende, når der er masser af HTML og Flash-indhold blandet på en webside. Brugergrænsefladen bliver til en trækkamp mellem browseren og Flash Player, hvor hvert tryk giver forskellige effekter, tilsyneladende tilfældigt. Afhængigt af hvor din finger tilfældigvis lander - og måske på din timing - kan et tryk fortolkes som en kommando til browseren, og det næste aktiverer muligvis kontroller i en Flash-film, mens det næste måske ikke gør noget. Adobe har simpelthen ikke gjort nok til at rumme berøringsbaserede grænseflader.

Ansøgninger? Glem det

Da jeg spores nogle demo-Adobe Flex-applikationer, der skulle indlæses i Android-browseren, var min reaktion fuldstændig skuffet. Visuelt tiltalte de nok, men de gjorde ikke meget for at imødekomme skærmstørrelsen på tabletstørrelsen, hvilket betød, at jeg var nødt til at rulle meget rundt (hvor det var muligt). UI-kontrollerne var alle ikke-standardiserede, og mange antog, at jeg havde en mus.

Værst af alt var formularinput, en grundpille i enhver forretningsapplikation. Når jeg præsenterede en Flash-baseret form, måtte jeg bogstaveligt talt stikke fingeren på Xooms skærm seks eller syv gange, før min berøring ville registrere mig som et klik. Endelig vil et tilfældigt formfelt blive fremhævet, uanset hvor min finger landede, og skærmtastaturet dukker op. Ve mig, hvis det forkerte felt blev fremhævet, fordi Tab og Shift-Tab begge ville fremme mig frem gennem formularfelterne. Der syntes ikke at være nogen måde at gå tilbage, og jeg turde ikke prøve at vælge et andet felt ved berøring. Kort sagt er Flash-baserede former i alt nonstarter på Android-tablets. Glem dem.

Hvad med spil? Selv der havde jeg ikke meget held. Et simpelt ballon-popping-spil, der blev gengivet i mit browservindue, sprang derefter uforklarligt op og til venstre og efterlod en hvid firkant, hvor Flash-indholdet skulle være. Jeg kunne rulle i vinduet for at se spilskærmen, men for at kontrollere spillet måtte jeg stadig røre inde i den hvide firkant. Det var håbløst.

Så vidt jeg kunne fortælle, var der kun én ting og én ting, som Flash Player til Android 3.0 opnåede med succes. I Android-browseren er Flash-indhold usynligt, så du bemærker ikke Flash-baseret reklame. Med Flash Player installeret vises dog alle disse annoncer pludselig, hvor der engang ikke var nogen, deres animerede grafik sprang og skubbede under fingerspidserne som kakerlakker på en middagsbakke - noget præstation.

Ikke den droid, du leder efter

Som det ser ud, tilbyder Flash-support ingen grund til at købe en Xoom i stedet for en iPad. Hvis du håbede, at Flash-afspilleren ville muliggøre en helt ny verden af ​​indhold, vil du blive skuffet. Flash-sider på Android-enheder er helt ramt eller savnet. Og hvis du implementerer Flex-applikationer, som din virksomhed kan få adgang til på mobile enheder, er mit råd at skifte til HTML med det samme. På den anden side, hvis du er betaget af animeret webannoncering, vil Flash Player være lige op i din gyde.

Der er dog en anden detalje, der er værd at nævne: Adobe AIR, runtime, der gør det muligt for Flash-indhold at køre som enkeltstående applikationer, er tilgængelig som en separat download til Android 3.0. Du behøver ikke at installere Flash Player eller aktivere Flash-indhold i browseren for at bruge AIR-apps, og fra hvad jeg kan fortælle, ser de AIR-apps, der i øjeblikket er tilgængelige i Android Market, ud til at fungere godt. Hovedforskellen er, at disse apps blev bygget specielt til Android-smartphones og tablets - og hvis du går den vej, hvorfor ikke bruge Android SDK i stedet for Flash?

På plussiden synes påstande om, at Flash Player dræner batteriets levetid for det meste ubegrundet. Jeg fandt ikke, at det for eksempel forbrugte meget mere strøm end dit gennemsnitlige spil. Men ved du, hvad der bruger endnu mindre strøm end Flash Player til Android? Ikke installere det.

Denne artikel, "Flash på Android: Se, men rør ikke", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs Neil McAllisters Fatal Exception-blog, og følg den seneste udvikling inden for mobilteknologi på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.

Copyright verticalshadows.com 2021