Programmering

Launchable anvender maskinindlæring til softwaretest

Startup Launchable, med Kohsuke Kawaguchi, skaberen af ​​Jenkins CI / CD-platformen, som medstifter, anvender machine learning til softwaretest. Virksomhedens teknologi forudsiger sandsynligheden for fiasko for hver test givet en ændring i kildekoden.

Stadig i stealth-tilstand er Launchable positioneret til at tilbyde "smartere" test og "hurtigere" devops. Målet med virksomhedens teknologi er at fjerne langsom feedback fra test, så brugerne kun kan køre den meningsfulde delmængde af test i en rækkefølge, der minimerer feedbackforsinkelse.

I øjeblikket kører de fleste softwareprojekter test hele tiden i ingen særlig rækkefølge, understreger Launchable-webstedet. Dette kan være spildt, når du arbejder på en lille ændring i et stort projekt. Udviklere ved, at kun en lille delmængde af tests er relevante, men der er ingen nem måde at bestemme, hvilke tests det er.

Den startbare maskinlæringsmotor lærer, hvilke tests der er relevante ved at studere tidligere ændringer og testresultater. Oplysninger fra Git repos og testresultater fra CI-systemer raffineres til mere meningsfulde data og bruges derefter til at træne motoren. Den resulterende forudsigelse kan bruges på mange måder, afhængigt af hvor Launchable er implementeret i softwareudviklingscyklussen. Launchable kan udnyttes i intelligente integrationstest, validering af pull-anmodninger eller den lokale udviklingssløjfe.

Virksomheden søger betatestere. Tidligere CTO hos CloudBees, hvor han stadig er rådgiver, er Kawaguchi co-CEO og medstifter af Launchable. Den anden co-CEO og medstifter er Harpreet Singh, der kommer til Launchable fra Atlassian og CloudBees. Både Kawaguchi og Singh arbejdede også hos Sun Microsystems.