Programmering

De 5 bedste beta-testværktøjer til din app

Tilbage i 2014 måtte spiludvikler Red Winter trække efterfølgeren til sit hit-spil Dungelot fra appbutikken, kun få dage efter først at have frigivet det. Grunden? Spillet var fyldt med bugs, og det var skiftet fra en pay-once-play-forever-model til en freemium-model.

Mange af disse problemer kunne have været undgået, hvis Red Winter havde fulgt en mere grundig beta-teststrategi. Og dette er noget, der ikke kun gælder for mobilspil, men alle mobile apps.

Når du starter en app, der er for buggy eller indeholder funktioner, der er upopulære hos mange brugere, risikerer du permanent at skade din apps omdømme. Red Winter var i stand til at ordne Dungelot 2 og genstartede det mere vellykket tre måneder senere, men der er ingen garanti for, at din app vil komme sig så let.

Betatestning af din app er et meget vigtigt skridt i pre-lanceringsfasen af ​​din appudvikling, da det kan fremhæve eventuelle problemer med følgende:

  • Kvalitet: Du er muligvis sikker på, at du har bygget en kvalitetsapp, men kun med ordentlig betatestning kan du se, at alle funktionerne fungerer, som de er beregnet til. Kvalitet er tæt knyttet til det næste punkt,

  • Brugervenlighed: Fra brugergrænseflade til UX. En brugbar app er en med en intuitiv brugergrænseflade, hvor brugerne let kan navigere gennem din app, finde det, de vil have, og gøre hvad de forventer med din app. Du ser på, hvordan de udfører bestemte funktioner, og ser om der er nogen måder at forbedre strømmen på.

  • Bugs: Naturligvis ville du have været grundig med at sikre, at der ikke er nogen bugs i din app, men indtil den bruges i et virkeligt scenarie, kan du ikke være sikker. Fra alvorlige fejl, der får appen til at gå ned, til mindre fejl, der kun afslører sig selv under visse betingelser.

  • Ydeevne: Enheden, operativsystemet og endda andre apps kan alle påvirke hastigheden og den samlede ydeevne for din app. Betatestning giver dig mulighed for at analysere dette mere autentisk end dine egne laboratorietests.

  • Marketing: Fra mund-til-mund markedsføring mellem dine testere og deres venner til indsigt i det ideelle publikum, som afsløret af dine testere, kan beta-test hjælpe med at forme din marketingstrategi før lancering.

Efter at have overvejet disse punkter, ville du have svært ved at benægte, at betatestning kunne hjælpe din app og dens lancering enormt. Og opsætning af betatestning er ikke en kompliceret proces med en lang række tilgængelige værktøjer. Nogle af disse værktøjer fokuserer kun på et aspekt af betatestning, mens andre forsøger at tilbyde et mere omfattende sæt funktioner. Her er en oversigt over nogle af de bedste.

UXCam

Diskussioner omkring UI og UX trådte ind i mainstream i slutningen af ​​90'erne, da Internettet blev mere tilgængeligt og mere populært. Og mens de første mobile apps muligvis ikke har gjort god brug af UI og UX - det var trods alt et helt nyt felt - de fleste store appudviklere har nu separate afdelinger, der kun fokuserer på UI og UX.

Strengt taget er UXCam ikke et beta-testværktøj. Det integreres i din app (iOS eller Android) ved at tilføje to linjer kode, så du kan enten begrænse brugen til din faktiske betatest eller kontinuerligt i den endelige udgivelse af din app.

Som navnet antyder, hjælper værktøjet dig med at vurdere din apps UX ved at lave en skærmoptagelse af alle brugerhandlinger i appen, inklusive berøringspunkter og bevægelser. Årsagen til, at du vil have dette, er fordi det faktisk er meget mere indsigtsfuldt at se, hvordan brugere bruger din app, end almindelig brugerfeedback og standardappanalyse.

Yderligere funktioner inkluderer et varmekort - fremhæver, hvilke områder af skærmen brugerne interagerer med ofte, og hvilke områder de ignorerer. Brugerflowfunktionen svarer til den, der findes i Google Analytics og viser, hvordan brugere navigerer gennem din app, og hvor de falder af. Og med smart filtrering er du i stand til nemt at filtrere optagelser i henhold til de kriterier, du vil fokusere på, såsom brugere, der har brugt din app siden en bestemt dato eller endda antallet af anvendte bevægelser.

UXCam er diskret, og dine brugere vil ikke engang være opmærksomme på det. Dette sammen med det faktum, at det ikke kræver brugertilladelse, kan skabe bekymring for privatlivets fred, men UXCam har en streng politik, der kræver, at alle følsomme oplysninger blokeres.

Planer for UXCam inkluderer en begrænset gratis plan med Pro-planen (ideel til små virksomheder), der starter ved $ 199 / mo.

UserTesting

Ved første øjekast ligner UserTesting meget UXCam. Det giver dig adgang til videoer (og lyd) af brugere i den virkelige verden, der interagerer med din app. I modsætning til UXCam virker UserTesting imidlertid mere som et beta-testværktøj, idet det kan bruges på ethvert tidspunkt i din udviklingscyklus, og du angiver, hvilke opgaver du vil teste. Så i stedet for at se, hvordan brugerne interagerer med din app som helhed, kan du mere snævert fokusere på specifikke sektioner af din app og specifikke opgaver.

UserTesting giver dig ikke kun en videooptagelse af de udførte handlinger, men også lyd fra brugere, der diskuterer din app. Derudover kan du præsentere brugerne for en række spørgsmål og få dem til at bedømme bestemte funktioner. Og resultaterne er tilgængelige inden for en time efter hver test er kørt.

Selvom du bruger testere fra UserTests egen brugerpulje, er du i stand til at specificere den type bruger, du målretter mod - fra region til webekspertise og anden vigtig demografi. Og at køre nye tests er så simpelt som at uploade din app til UserTesting-platformen - ingen SDK-integration er nødvendig - og derefter oprette testparametrene.

Og hvis du stadig ikke er bekendt med beta-test, indeholder UserTesting-webstedet omfattende ressourcer, herunder praktiske tjeklister, som du kan følge. Den individuelle plan er tilstrækkelig til uafhængige udviklere og små virksomheder med en Enterprise-plan, der tilbyder mere avancerede funktioner.

99 test

99tests promoveres som en Crowdsourced testplatform. Hvad dette betyder er, at du, ligesom UserTesting, angiver publikumstypen - nøgledemografi, enhedstype, placering osv. - og 99 test finder de perfekte testere til dig.

Som med andre testværktøjer tilbydes brugervenlighedstest, men 99tests tilbyder også lokaliseringstest, sonderende test og sikkerhedstest. Lokaliseringstestning tester din app blandt brugere på de placeringer, din app vil være tilgængelig i, under hensyntagen til hvordan lokale brugere reagerer på designet osv. De fleste testtilfælde kræver, at brugerne udfører bestemte handlinger og følger en foruddefineret sti gennem din app , men sonderende test frigør testere til at udforske din app uden begrænsninger. Du har en forudfattet idé om, hvordan du vil have brugere til at interagere med din app, men du ved faktisk ikke, om de vil. Undersøgende test kan hjælpe dig med at identificere problemer, der kun manifesterer sig, når du ikke bruger appen, som du designer den.

Og selvfølgelig er sikkerhedstest kritisk, hvis din app kræver registrering eller brugernes mulighed for at indtaste følsomme oplysninger. Datalækager er et mareridt at håndtere, selv for store virksomheder.

En anden funktion, der adskiller 99 tests fra hinanden, er, at der er et element af automatisering til testen. Det forventes, at du udarbejder en testplan for hver testrunde, men 99testtesterne er i stand til at oprette deres egne testcases med automatiserede scripts, der giver dem mulighed for at teste snesevis af forskellige scenarier i en meget kort periode. Og da 99tests integreres med mange populære bug tracking-værktøjer, styres styring af rapporterede bugs via et enkelt dashboard med en app-klassificering, der hjælper dig med at holde styr på de opfattede kvalitets apps efter hver test.

Priser for automatisering, risikodækning og virksomhedstest er tilgængelige efter anmodning med en hurtig 'bug bash' plan, der starter på $ 500. De fleste test køres over en måned lang periode, hvor komplekse apps har brug for 2-3 måneder.

TestFairy

TestFairy er et andet beta-testværktøj, der giver en videooptagelse af, hvad brugerne laver med din app. TestFairy giver dig dog ikke let adgang til en pulje testere, og det forventes, at du køber dine egne testere. Dette bør ikke være en deal breaker, når du overvejer beta-testværktøjer, men det betyder, at du skal have en tester 'rekrutteringsplan' på plads, inden du tilmelder dig TestFairy, hvis du ikke allerede har din egen pool af testere. Brug af familie og venner er en god start, men kun hvis de matcher demografien for dit tiltænkte publikum. Du vil have en forskellig pool af testere, der er i stand til at teste din app på forskellige enheder og i forskellige virkelige situationer - for eksempel ved hjælp af WiFi versus mobildata.

TestFairy understøtter test af både native apps og apps udviklet ved hjælp af platforme som Adobe Air, Unity osv. Og hvis din testplan er fokuseret på at finde - og eliminere - bugs, vil du være glad for at vide, at TestFairy integreres med adskillige topsporingstjenester. Og dine brugere behøver kun at ryste deres enhed for at hente bug-rapporteringsformularen op!

TestFairy er også meget opmærksom på, hvor fragmenteret mobilverdenen er, så de giver dig mulighed for at se, hvordan din app ser ud på mere end 10.000 enheder. Det lyder udmattende, men hvis du prøver at sikre, at din app fungerer perfekt for et størst muligt publikum, er det lille offer, der skal bringes.

Planer for TestFairy starter uden omkostninger (som i 100% gratis), hvilket gør det til en ideel løsning for SMB'er med et begrænset budget. Hvis du har et stort team, der arbejder på din app, kan du overveje deres opstarts- og virksomhedsplaner.

HockeyApp

Det sidste værktøj i denne sammenfatning af de bedste beta-testværktøjer til din app er et, der tilbyder mere end bare et testværktøj. HockeyApp tilbyder de standardfunktioner, du forventer i et beta-testværktøj, men de inkluderer også brugermålinger. Brugerstatistikker i HockeyApp omfatter alt fra antallet af aktive brugere og engagement til information om enheder, som din app styrtede ned i de sidste 30 dage. Denne sidste måling kan være meget værdifuld for at hjælpe dig med at skelne mellem fejl, der påvirker alle brugere, og dem, der påvirker brugere på bestemte enheder.

Ligesom TestFairy kan HockeyApp bruges til både native apps og apps udviklet ved hjælp af andre platforme. Og mens eventuelle crashrapporter som standard sendes direkte til HockeyApp-platformen, kan du også integrere disse direkte med din foretrukne bug tracking-platform. Og kommunikation mellem teammedlemmer kan være begrænset til HockeyApp dashboardet eller integreres i Slack og HipChat.

HockeyApp blev erhvervet af Microsoft i 2014, men dette påvirker ikke din evne til at teste både iOS- og Android-apps, mens platformen som helhed er travlt med at migrere til et Visual Studio Mobile Center, som nye brugere allerede kan tilmelde sig adgang til . Igen, som med de andre værktøjer, der diskuteres her, er det ganske simpelt at integrere HockeyApp i din app, og SDK kan enten integreres manuelt eller ved hjælp af en af ​​klientapps leveret af HockeyApp.

Priser for HockeyApp er også ret enkle. Udviklere med færre end 10 apps kan bruge tjenesten gratis med et ubegrænset antal testere til hver app. Prissætning efter dette er opdelt efter antallet af apps, du har, med planer, der starter ved $ 30 / mo for op til 15 apps.

Afspiller begge sider af det mobile hegn

Der er mange værktøjer til rådighed til betatest af din mobilapp, men jeg har valgt disse, fordi de alle understøtter test af iOS- og Android-apps. I de tidlige dage af det mobile økosystem var det kun muligt at målrette mod iOS eller Android, men dette er ikke længere levedygtigt. Og selvom Android har en betydelig føring i forhold til iOS, begrænser fokus på et operativsystem kun stadig din rækkevidde. Derudover inkluderer dette udvalg af værktøjer muligheder for udviklere, der kun ønsker at fokusere på at teste deres UX, og dem, der leder efter en mere omfattende testpakke.

Uanset den potentielle størrelse for dit publikum bør det ikke være noget, du skal tænke over, at åbne din app til betatestning. Dine kunder vil nyde et mere poleret produkt, og du vil nyde mere loyale brugere.