Programmering

Hvorfor skyen? I 2016 var det lokket af det nye

Virksomheder har alle mulige begrundelser for at flytte til skyen: undgå kapitalomkostninger, tilføje skalerbarhed til applikationer, endda skylyst fra administrerende direktørers side, der ønsker at "komme ud af it-forretningen" (um, undskyld, administration er stadig påkrævet).

Men i 2016 så en af ​​grundene til at stige til toppen: Utrolige nye funktioner, der alle er forudbestemt og venter på dig i skyen. Sikker på, at du kunne rejse en GPU-klynge og køre dine egne dyblæringsalgoritmer eller hoppe ind i IoT ved at samle en begivenhedsdrevet platform i dit eget datacenter. Men ... ville du?

Ikke alle potentielle cloud-kunder ønsker at springe ind i machine learning eller IoT med det samme. Men de store offentlige skyer tilbyder så meget ny funktionalitet, og potentialet er så stort, især med maskinindlæring, at manglende adgang til de ting udgør en konkurrencemæssig ulempe.

For et simpelt eksempel, sig, at du vil have sprogoversættelse i realtid med næsten menneskelige nøjagtighedsniveauer. Du kan prøve at opsætte softwaren og infrastrukturen til at gøre det selv, men om et år eller to, når nøjagtigheden slår den for mennesker, hvor hurtigt kan du opgradere? En skytjeneste leverer disse forbedringer, når de ankommer.

Desuden spiller udviklere med nye sky-API'er, uanset om de fortæller ledelsen om det eller ej, så du kan lige så godt udnytte det og i det mindste eksperimentere med at udvikle nye skyapplikationer. Dit andet valg er at forbyde udviklere at eksperimentere med de ting på virksomhedstid - og jage det bedste og lyseste væk.

Her er de fire hovedområder, hvor skyen ikke kun tilbyder funktionalitet, men kontinuerlig forbedring:

Maskinelæring: Velkommen til det hotteste område inden for teknologi. At dømme efter egne trafikmønstre synes Googles TensorFlow dyb læringstjeneste at være hovedårsagen til, at potentielle kunder overvejer Google Cloud Platform. Microsoft tilbyder sin Azure Machine Learning; IBM Bluemix leverer Watson i skyen. Amazon spillede aggressiv indhentning ved sin re: Invent-konferencen, der introducerede sine Rekognition-, Polly- og Lex-maskinindlæringstjenester og meddelte, at MXNet ville være dets dybe læringsramme.

IoT-platforme: De fem største offentlige skyer - AWS, Salesforce, Microsoft Azure, Google Cloud Platform og IBM Bluemix - har alle IoT-platforme til sikker forbindelse mellem enheder og udvikling af begivenhedsdrevne applikationer. Amazon rørte ved puljen: Opfind, da den annoncerede AWS Greengrass, en softwarekerne (og SDK) designet til at køre på IoT-enheder, der gør det muligt for disse enheder at køre AWS Lambda-funktioner og oprette forbindelse sikkert til AWS IoT-platformen.

Serverløs computing: Industrien har en lang historie med at bunke abstraktion oven på abstraktion. Med serverløs computing bliver bekymring om infrastruktur, selv den virtuelle slags, en fortid for udviklere. Serverløs computing tilskynder også udviklere til at hente funktioner fra et bibliotek og stramme dem sammen, hvilket minimerer mængden af ​​original kode, der skal skrives. AWS Lambda er det mest kendte eksempel på serverløs computing, men andre skyer har fulgt trop. Microsoft har Azure-funktioner, og Google tilbyder Cloud-funktioner.

Beholderstyring: Containere lover alle mulige agilityfordele, men de skal styres og orkestreres. Industrien ser ud til at have slået sig ned på Kubernetes som den valgte løsning, en understøttet af alle de store offentlige skyer. Kubernetes er open source, så det kan oprettes lokalt, men vær sikker på at de fleste kunder vælger det som en skytjeneste i stedet. Plus, den nylige introduktion af Amazon EC2 containerplanlægger Blox viser, at du kan forvente, at alle mulige relaterede tjenester dukker op over tid.

Dette er blot de mest profilerede avancerede teknologiområder. For eksempel er den offentlige sky også et naturligt sted til beregningsintensiv analyse, fordi du kan spinde op og spinne ned servere efter behov samt drage fordel af maskinindlæring for at give mening om resultaterne. Det stadigt skiftende Hadoop / Spark-økosystem med åben kilde tilføjer stadig nye projekter, som de offentlige skyer er hurtige til at absorbere og gøre tilgængelige som tjenester til kunderne.

At tappe beregnings-, lagrings- og netværksressourcer uden at skulle skaffe, klargøre og vedligeholde dem lokalt er en ting. Det var første ordens værdiforslag fra skyen. I dag ser vi store skyøkosystemer opstå, som bliver platformene til den mest spændende nye teknologi. Kan enhver virksomhed have råd til at ignorere det?