Programmering

Windows Home Server 2011: Perfekt til de mindste kontorer

Jeg har fået chancen for at spille med RTM fra Windows Home Server 2011 OS. Først var mit fokus på hjemmemiljøet, hvordan en 64-bit pc med dette server OS ville hjælpe et hjem med flere systemer og brugere til at fungere lidt bedre. Men efter at have arbejdet med det i et par uger, er jeg kommet til at forstå, at det også har alt, hvad en lille virksomhed har brug for.

Overvej dette: Har du 10 eller færre brugere? Har du et behov for et identitetsstyringssystem som Active Directory? (Hvis du ikke allerede bruger Active Directory, er svaret sandsynligvis nej.) Bruger du i øjeblikket hostet e-mail eller andre hostede tjenester, såsom Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS) eller Google Apps? Har du et behov - måske et, du har forsømt - til at overvåge og sikkerhedskopiere dine stationære systemer? Hvis du svarer nej på Active Directory-spørgsmålet og ja på de andre tre, kan du overveje at få Windows Home Server 2011.

[Få alle de detaljer, du har brug for til implementering og brug af Windows 7 i redaktørens 21-siders Windows 7 Deep Dive PDF-specialrapport. | Hold dig ajour med de vigtigste Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

På overfladen ligner en x64-pc, der kører den kun 64-bit Windows Home Server, en NAS-enhed (netværksbundet lagringsenhed). Kassen, jeg arbejder med, har to 1,5 TB diske; den første disk er opsat til lagring, og den anden sikkerhedskopierer den første disk. Denne mængde lagerplads er masser til lagring af data til alle mulige små virksomheder, såsom digitale fotografer eller videografer, læger og tandlægerkontorer med højopløsningsbilleder, advokatfirmaer, kun online softwareudviklingsbutikker og arkitektfirmaer.

Fra min egen erfaring med at køre en softwareudviklingsbutik finder jeg ud af, at jeg ofte kopierer mine data til eksterne diske. Af og til opdaterer jeg en ekstern disk til backup uden for stedet. Men nu har jeg fem af disse diske med flere kopier af de samme data. Så det er virkelig rart at have en enkelt boks med alle disse data. Og det er endnu bedre at vide, at en disk er sikkerhedskopieret til en anden. Og hvis jeg stadig vil have en off-site kopi, kan jeg tilslutte en ekstern disk, når jeg vælger eller gemmer data i skyen fra Windows Home Server 2011. (Bemærk: Når jeg flettede alle disse diske til den disk, der fulgte med Windows Home Server 2011, jeg havde brug for at deduplicate på samme tid. Easy Duplicate Finder, fra firmaet med samme navn, var billig og fungerede perfekt og sparede hundredvis af gigabyte plads.)

Men Windows Home Server 2011 er ikke kun en NAS-boks. Det kan også oprette forbindelse til dine klientsystemer via en simpel Launchpad-download, der giver brugerne mulighed for at logge ind og få adgang til forskellige aspekter af Windows Home Server 2011 baseret på de tildelte tilladelser. Dette er forskelligt fra Microsoft Small Business Server (SBS), der leverer identitetsstyringstjenester via Active Directory, da Windows Home Server ikke bruger Active Directory. Derudover inkluderer Windows Home Server 2011 ikke Exchange eller SharePoint, men så heller ikke SBS Essentials, for i begge tilfælde håber Microsoft, at du vil bruge det kommende Office 365.

Noget af den lille virksomheds værdi ved at bruge Windows Home Server 2011 er, at når du først har installeret klientforbindelsessoftwaren, aktiveres det straks automatisk sikkerhedskopiering, så brugernes pc'er sikkerhedskopieres hver aften. Det overvåger også sundheden for klientsystemer, så en nybegynder eller hobbyadministrator hurtigt kan se, om brugernes pc'er har de nyeste opdateringer, er beskyttet af antivirussoftware og er blevet sikkerhedskopieret. Og det giver dig mulighed for at konfigurere fjernadministration af dine kunder overalt.

Hvis du har brug for at gå ud over 10 brugere, vil du naturligvis se på SBS 2011. SBS giver også mere mening, hvis du har brug for en server med højere ydeevne: Windows Home Server 2011 kan understøtte et CPU-stik med 8 GB RAM, mens SBS Essentials understøtter to CPU-stik med 32 GB RAM og igen, det er en domænecontroller med en begrænsning på 25 sæder. SBS Standard går til det næste niveau og tilbyder op til 75 brugere og er også en domænecontroller.

Windows Home Server 2011 har tre seje, hjemme-bruger-orienterede funktioner, som du ikke finder i SBS: Den ene er Silverlight-streaming, som giver folk mulighed for at oprette forbindelse til hinanden eksternt (med tilladelse) og se lysbilledshow og få adgang til musik og video gennem deres webbrowser. Det andet er Media Center arkivering for at gemme optagede tv-shows. Den tredje er Hjemmegruppesupport til Windows 7 Hjemmegrupper.

Der er nogle gode tilføjelser til Windows Home Server, som du måske finder nyttige. Michael Leworthy, Microsofts senior tekniske produktchef for Windows Home Server, nævnte flere tilføjelsesprogrammer (hvoraf de fleste også kan bruges med SBS 2011):

  • Proxure Keepvault til sikkerhedskopiering af kritiske mediefiler i skyen
  • Windows Phone 7-tilføjelsesprogram, som når det frigives senere på året, giver dig mulighed for at se din servers helbred og gøre noget let administration fra en Windows Phone 7-enhed
  • Awieco Remote launcher til lancering af flere admin-værktøjer lige fra instrumentbrættet

Bygget på Windows Server 2008 R2, Windows Home Server 2011 er et kraftfuldt, funktionsrige server-OS til de mindste virksomheder - overkommelig (ca. $ 1000 for en fuldt konfigureret serverboks) og let nok til, at selv en novice eller hobbyist kan få det op og kører.

Denne artikel, "Windows Home Server 2011: Perfekt til de mindste kontorer", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.