Programmering

UML skal skubbes ud fra Microsoft Visual Studio

Microsoft skærer Unified Modeling Language (UML), den ældre modelleringsplatform til visualisering af softwaremodeller, fra Visual Studio 15.

Som forklaring på beslutningen sagde Microsofts Jean-Marc Prieur, senior programleder for Visual Studio, at UML-designværktøjerne blev brugt af meget få kunder - en kendsgerning, der blev bekræftet ved høring af salgs- og teknisk supportteam. Virksomheden stod også over for at investere betydelige tekniske ressourcer for at reagere på ændringer, der skete i Visual Studio-kernen til denne udgivelse.

"Fjernelse af en funktion er altid en hård beslutning, men vi ønsker at sikre, at vores ressourcer investeres i funktioner, der leverer mest kundeværdi," sagde Prieur. Enhver, der stadig er en betydelig bruger af UML, kan fortsætte med at bruge Visual Studio 2015 eller tidligere versioner, mens de beslutter sig for alternative værktøjer.

UML dateres tilbage til 1990'erne og muliggør modellering af applikationer, der kører på enhver form for hardware på ethvert operativsystem og skrevet på ethvert sprog, men brugen af ​​den har været faldende. Den seneste udgivelse, UML 2.5, blev offentliggjort i 2015.

Object Management Group, der administrerer UML, nægtede at kommentere Microsofts handlinger. I kommentarer til Microsofts bulletin om UML foreslog en kommentator, at UML-designere skulle åbne sourcing og sagde, at "denne model potentielt vil gøre det muligt for samfundet at yde VS 15-support, hvis det er nødvendigt. Jeg foretrækker det frem for enhver 'partner' -løsning."

I samme bulletin sagde Prieur også, at Microsoft fortsat understøtter visualisering af .Net-arkitektur og C ++ -kode gennem kodekort; Visual Studio 15 indeholder forbedringer af lagvalidering (afhængighed) til dette formål. Layer-designeren, til at specificere og validere afhængigheder i .Net-kode, tilføjer support til live arkitektonisk analyse med Preview 5. Afhængighedsvalideringsoplevelsen i 15-udgivelsen er beregnet til at hjælpe udviklere med at respektere de arkitektoniske begrænsninger for en applikation, når de redigerer kode.