Programmering

En sky i dit datacenter? Azure Stack ankommer

Endelig er det her: Efter en langvarig svangerskab med tre offentlige forhåndsvisninger har Microsoft annonceret frigivelsen af ​​Azure Stack. Du kan downloade det gratis Azure Stack Development Kit nu. Komplette hardware- og softwareløsninger sendes inden for de næste par måneder, når Microsoft gennemfører certificering.

At bringe den offentlige sky til lokale datacentre skulle altid være en stor opgave, og Microsoft leverer ikke hele Azure i denne første udgivelse. Forvent faktisk ikke nogensinde at se hele Azure i Azure Stack, da der er masser af Azure-funktioner, der er afhængige af skyens skala. Når det er sagt, er der mere end nok til at begynde med med understøttelse af core Azure IaaS og PaaS-funktioner. Andre valgfri elementer inkluderer Azures App Service og dens serverløse funktioner.

Du bliver nødt til at vente et stykke tid på nogle af de mere forventede funktioner: Azure Container Service og Microsofts anden generation af PaaS, Azure Service Fabric. Selvom det er fornuftigt at forlade PaaS-funktioner som disse til senere opdateringer for Microsofts køreplan, er det en skam, at de ikke kom til den oprindelige udgivelse, da det opretholder myten om, at hybrid cloud-løsninger er til IaaS. Ved stadig at udnytte en moderne containerbaseret devops-model og en kontinuerlig integrationspipeline er det let at behandle IaaS som en brugerdefineret PaaS, især med Azure Stacks support til Chef, Docker og Mesos.

Cloud-konsistente devops på stedet

Azure Stack er "sky-konsistent", hvilket betyder at kode, der kører på en lokal forekomst, også kører på Azure ved hjælp af de samme Azure Resource Management-beskrivelser som dine lokale apps og giver dig mulighed for at implementere i Azure bare ved at ændre din devops slutpunkt. Det er en tilgang, der skal hjælpe med at levere effektive hybrid cloud-applikationer, flytte din kode til, hvor dine data er (holde følsomme data lokalt for at overholde lovgivningen og bruge skyressourcer til at tilføje ydeevne og skalering, hvor det er relevant).

Opsætning af en Azure Stack kræver masser af plads i maskinrummet. For at få mest muligt ud af Azure Stack ser du i de fleste tilfælde på et stempel på mindst fire racks udstyr, som skal bruge til at køre en betydelig del af din arbejdsbyrde. Første udvikling kan ske ved hjælp af et enkelt server-system, der bygger på Azure Stacks proof-of-concept preview-udgivelser. Azure Stack Development Kit er en gratis download, der kun er licenseret til udviklingsformål (så du ikke kan bruge det til at blive live med begrænsede tjenester) med den samme portal, tjenester og værktøjer som den fulde udgivelse.

Applikationer bygget på ASDK skaleres og køres på en fuld multiserver-implementering såvel som på selve Azure. ASDK har brug for en stor server med masser af kerner, hukommelse og opbevaring. Da det også kræver aktuel hardware, kan du ikke genbruge overflødigt eller forældet udstyr. I betragtning af mulighederne er det sandsynligvis bedst at bruge ækvivalent hardware til en enkelt Azure Stack-beregningsknude fra en af ​​de certificerede systemleverandører, da det reducerer risikoen for eventuel inkompatibilitet samt giver en idé om, hvordan en applikation fungerer.

Så hvad koster det?

Forretningsmodellen omkring Azure Stack er interessant, ved hjælp af abonnementspriser som Azure. Du kan betale pr. Time eller pr. Måned med et Base VM-gebyr på $ 0,008 / vCPU / time eller $ 6 / vCPU / måned). Ligesom Azure kan du oven på en Base VM-vært bruge dine eksisterende Windows Server- eller Linux-licenser. Hvis du ikke har nogen licenser, kommer en Windows Server VM ind til $ 0,046 / vCPU / time eller $ 34 / vCPU / måned. Der er lignende priser for opbevaring og for Azure App Services, alt baseret på vCPU-brug. Som forventet er det billigere end Azures pris for lignende funktioner, men her betaler du selv hardwaren, og det kommer ikke billigt.

At vænne sig til et abonnementsgebyr til din lokale brug vil være den største ændring i brugen af ​​Azure Stack. En af fordelene ved cloudtjenester har været et skift fra kapital til driftsudgifter, og Azure Stack bringer den samme model internt. Det er et stort spørgsmål om, hvorvidt det vil være acceptabelt for de fleste CIO'er og CFO'er. Men med meget af Azure Stack dækket af eksisterende Enterprise- og Cloud Service-aftaler, bør der ikke være for meget af et økonomisk chok.

Bygning af skyer på certificeret hardware

Hewlett Packard Enterprise vil være en af ​​de første til at levere en Azure Stack-implementering sammen med Dell og Lenovo. HPEs ProLiant til Microsoft Azure Stack er ikke billig: Du ser på en investering på mindst $ 300.000 til en basiskonfiguration. Det er ikke overraskende, når du nedbryder indholdet af et rack, der er baseret på ProLiant DL380 Gen9-serverne. Hvert rack har fire til 12 DL380 Azure Stack-noder med en enkelt DL360, der håndterer hardwarestyring. Tre kontakter håndterer rack- og serverforbindelser, mens integrerede strømfordelingsenheder kan konfigureres, så de passer til dine beregnings- og opbevaringskrav.

Med op til 12 beregnings- og lagernoder pr. Rack og op til 88 TB lager pr. Node er der masser af fleksibilitet i HPEs Azure Stack-tilbud, hvilket er overraskende for noget, der er bygget op omkring et meget begrænset sæt hardwareindstillinger. Det er godt, da det giver dig mulighed for at opgradere elementer i et stativ fremad, så det kan udvides med dine behov. Det vil være interessant at se, hvilke konfigurationer der bliver mest populære.

Alternative muligheder kommer oprindeligt fra både Dell EMC og Lenovo, hvor Cisco og Huawei følger. Lenovos muligheder inkluderer en 25U-enhed med halv rackhøjde samt et mere velkendt 42U-rack. Ligesom HPE bruger Lenovo kendte servere som basis for sine beregnings- og lagerknudepunkter. Det er en fremgangsmåde, der skal holde omkostningerne på et minimum, da der allerede er stordriftsfordele på plads, især da Azure Stack-leverandører bliver nødt til at oplagre nok komponenter til at dække hele rackets livscyklus for support. En mindre Azure Stack-implementering skal passe godt ind i nogle af Microsofts foreslåede implementeringsscenarier, især hvor du placerer en replika af dine skytjenester i et rum- og båndbreddebegrænset miljø, såsom et krydstogtskib eller en mine.

At have et ensartet hardwarebasis, selvom det er fra forskellige leverandører, giver meget mening for en platform som Azure Stack. Microsoft har forpligtet sig til hyppige opdateringer til Azure Stack, som sandsynligvis ikke svarer til kadencen for den offentlige sky, men vil være betydeligt hurtigere, end du er vant til med Windows Server og dens applikationsstak.

En ting forbliver klar: At køre Azure Stack, som Azure Pack før det, vil ikke være noget som at køre Windows Server. Med certificeret hardware kan du ignorere dine maskiner og fokusere på dine applikationer og Azure Stack-portalen. Du bliver nødt til at behandle Azure Stack som en sky for at få mest muligt ud af det - en sky, der er i dit datacenter.