Programmering

Apples Tim Cook vinder, hvor Steve Jobs mislykkedes: På Java

Tim Cook har truffet et overraskende kup og få Larry Ellison til at begynde at lave mad - hvis han ikke spiser - sin egen hundemad.

Overskrifterne får det til at lyde som Oracle, den arvede ejer af Java, har generøst trådt ind for at hjælpe med at beskytte Mac-ejere mod infektioner som Flashback. Der er dog en vigtig baggrundshistorie, der ikke har ramt overskrifterne.

Selvom Steve Jobs i årevis forsøgte at komme ud under Java-kuglen og kæden, tvingede Tim Cook i sidste uge Oracle endelig til at levere opdateringer til sin egen software. Det krævede kun 700.000 inficerede systemer for at overbevise Oracle om at håndtere Java på OS X selv.

Steve Jobs droppede Java til Mac i oktober 2010 og fjernede det som en del af standard OS X-installationen. Mac OS X Developer Library-indlæg til 20. oktober siger: "Java-runtime, der er portet af Apple, og som sendes med Mac OS X, er udfaset. Udviklere bør ikke stole på, at den Apple-leverede Java-runtime er til stede i fremtidige versioner af Mac OS X." Samtidig stoppede Apple med at acceptere apps til Mac App Store, der var afhængige af Java Runtime-miljøet. Apple havde aldrig understøttet Java-klienter i sin iOS.

Den 21. oktober 2010 sagde MacRumors-forummet, at Jobs svarede en bekymret Java-udvikler og hævdede: "Sun (nu Oracle) leverer Java til alle andre platforme. De har deres egne udgivelsesplaner, som næsten altid er forskellige fra vores, så den Java, vi sender, er altid en version bag. Dette er muligvis ikke den bedste måde at gøre det på. "

Selvfølgelig vidste Jobs på det tidspunkt, at han blæste røg - eller måske et virkeligt forvrængningsfelt sat i. Med nogle få bemærkelsesværdige undtagelser har Java's ejer aldrig leverede versioner "til alle andre platforme." Tilbage, da Java startede, leverede Sun en version af runtime til Linux, fordi, som "far til Java" James Gosling siger, "der var ingen andre, der kunne gøre det." Hver anden distributør - Microsoft, IBM, Hewlett-Packard og Apple - rullede sin egen version baseret på Suns referencekode.

Java 1.0 til Mac OS 9 blev udgivet i 1996, året Apple købte NeXT, og Jobs vendte tilbage til Apple-folden. Jobs vidste godt, at Apple udviklede sin egen version af Java, ligesom alle andre platformudbydere.

Microsoft begyndte at tage sin version af Java langt væk og tilføjede sine egne udvidelser til sproget, og Sun sagsøgte i 1997 for at få sit varemærke tilbage. En bitter, udvidet og meget offentlig domstolskamp sluttede i januar 2001, hvor Microsoft betalte Sun $ 20 millioner for sine overtrædelser, og Sun overtog kontrollen med Java-opdateringer. Indtil denne sidste uge havde Sun kun frigivet Java-versioner til Linux og Windows. Alle de andre platforme lavede deres egne.

Faktum er, at Jobs havde prøvet i årevis at få Sun, derefter Oracle, til at overtage Java-udgivelser til OS X. Tilbage i 2007 citeres Jobs for at sige: "Java er ikke værd at bygge ind. Ingen bruger Java mere. Det er dette stor tungvægtskugle og kæde. " I 2010, da Jobs faldt Java som en varm kop kaffe, forsøgte han at skamme Oracle for at støtte det. Siden da har Java været et forsømt stebarn i Mac-verdenen, helt undgået i iOS.