Programmering

Ni Linux-distroer til at holde øje med i 2015

Se disse ni Linux-distributioner i 2015

Der er mange forskellige Linux-distributioner tilgængelige, men ikke alle distros oprettes ens. ITworld har en liste over ni Linux-distributioner, der er værd at se i 2015.

Bryan Lunduke rapporterer:

Forudsigelser er sjove. Vi nyder alle tekniske forudsigelser i begyndelsen af ​​hvert år. Dette er ikke det. Dette er en liste over de ni Linux-distributioner, som jeg føler vil være de mest interessante at se i løbet af 2015. Vi taler både desktop og mobil her, for lad os se det, Linux er overalt. (Bemærk: Jeg siger, at disse vil være de mest "interessante at se", ikke nødvendigvis den bedste eller højeste kvalitet. Bare det mest interessante og underholdende at holde øje med.)

Ubuntu Touch

Ubuntu

elementært OS

SteamOS

ChromeOS

Android

Fedora

Sailfish og Firefox

Mere på ITworld

Nordkorea Linux 3.0 sikkerhedssårbarheder

Den seneste version af Nordkorea Linux har fået en hel del medieopmærksomhed. Men nu er pressen skiftet til rapportering om sårbarheder i Nordkoreas version af Linux.

Richard Chirgwin rapporterer for The Register:

Nå, det tog ikke lang tid: kun få dage efter, at Nordkoreas Red Star OS lækkede mod vest i form af en ISO, er sikkerhedsforskere begyndt at afsløre dets sårbarheder. Ifølge dette indlæg på Seclists er udev-reglerne i version 3.0 af USA og rc.sysint-scriptet i version 2.0 begge verdensskrivbare. Begge disse har rodprivilegium.

På grund af den slanke filtilladelsesadministration i Red Star 3.0 kan enhedsadministratoren til HP 1000-serie LaserJet-printere, /etc/udev/rules.d/85-hplj10xx.rules, ændres til at omfatte RUN + = argumenter. Disse kommandoer kører på udev-dæmonen som rod. Der er en demonstration på github.

Mere på The Register

Xubuntu eller Linux Mint Xfce til en gammel bærbar computer?

Xfce-skrivebordet fås i forskellige distroer, herunder Xubuntu og Linux Mint. Men hvilken version skal en bruger vælge? En redditor spurgte og fik nogle interessante svar.

Alexkrysel spurgte, om han skulle bruge Xubuntu eller Linux Mint Xfce til sin gamle bærbare computer:

Jeg vil installere Linux på min gamle bærbare computer, og jeg er usikker på, hvilken af ​​disse to distroer jeg skal bruge. Jeg antager, at de er meget ens, da Mint er baseret på Ubuntu, og min googling resulterede desværre ikke i noget nyttigt, bortset fra at Mint var bedre til afspilning af DVD'er, hvilket ikke er noget, der betyder noget for mig.

Mere på Reddit

Tyco5150: "Jeg har en gammel bærbar computer, og jeg prøvede begge dele. Efter min mening føles Linux-mynte hurtigere og hurtigere for mig. De er begge gode OS'er."

Xefelqes: "Jeg er i øjeblikket på Xubuntu, og jeg kunne ikke have været mere lykkelig. MEGET let og bare perfekt til enhver nybegynder. Under alle omstændigheder skal du bare starte en live session af enhver distro og se selv - dette er den bedste måde."

Linuxllc: "Kan ikke gå galt med nogen af ​​dem. Jeg bruger Linux Lite, som også er en Xfce DE. Det er meget let. Du kan også prøve Crunchbang. Det er meget let bare ved at bruge Openbox med Tint2. Det er en meget sjov Linux-distro. Det tager ikke lang tid at finde ud af, hvordan du tilpasser det. Hvis du ikke kan lide standardindstillingerne. "

Haitechan: "Jeg foretrækker Xubuntu, det er lidt mere let end Mint, men begge er gode muligheder. Imidlertid bruger jeg i øjeblikket Manjaro, og det er en fornøjelse at bruge: min printer blev automatisk registreret (jeg måtte ty til gæld for at få det til at fungere under Xubuntu), og samfundet er supervenligt. Du har også gode hjælpeprogrammer som at vælge din kerne med blot et par klik. Jeg foreslår, at du prøver Manjaro og ser, om det passer til din smag. "

Mere på Reddit

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.