Programmering

JetBrains frigiver desktop UI-rammer til Kotlin

JetBrains har offentliggjort sin første "milepæl" -udgivelse af Jetpack Compose for Desktop. Baseret på Googles Jetpack Compose-værktøjssæt til Android UI-udvikling giver JetBrains-rammen en deklarativ og reaktiv tilgang til opbygning af UI'er med Kotlin.

Med en API inspireret af rammer som React og Flutter muliggør Jetpack Compose for Desktop den deklarative oprettelse af en desktop UI ved at kombinere komponerbare funktioner. Ansøgningstilstand er taget hånd om og visuel repræsentation synkroniseret med rammen.

De centrale API'er, der leveres af Jetpack Compose for Desktop, opfører sig som deres Android-mobile modstykker, herunder UI-elementer og modifikatorer. Efter oprettelse af projektafhængigheder kan udviklere udtrykke en simpel stateful brugergrænseflade med et par kodelinjer og trække på et rigt bibliotek med brugsklare materialedesignelementer for at uddybe brugergrænsefladen.

For at sikre, at de to teknologier udvikler sig sammen, udvikles kernen i Jetpack Compose for Desktop i samarbejde med Google Jetpack Compose-projektet. Udviklere kan dele vigtige dele af en UI-implementering mellem skrivebordet og Android. Desktop-specifikke API'er er struktureret som Jetpack Compose API'er og giver en applikation mulighed for at reagere på musemarkørhændelser, forespørge om og manipulere størrelsen og placeringen af ​​applikationsvinduer og oprette bakkeikoner eller menulinjeposter.

Den første milepæl blev offentliggjort 5. november. En vejledning til at komme i gang med rammen er tilgængelig. Jetpack Compose for Desktop integreres med Swing og AWT (Abstract Window Toolkit) og leverer kraften i disse Java API'er til Jetpack Compose til Desktop-applikationer. Der er også en væsentlig del af det oprindelige Skia-grafikbiblioteks-API, der giver lav-niveau-gengivelse i Jetpack Compose for Desktop og tillader udviklere at kontrollere, hvordan deres applikation gengives.