Programmering

6 teknologier, du bør lære dette år

Teknologi bevæger sig hurtigt! Hvis du sidder fast i din terning ved at redigere Java 1.3-kode eller rode med PowerBuilder, bor du sandsynligvis i et område i landet, hvor der kun er en arbejdsgiver. De fleste af os er nødt til at finde ud af, hvad vi har brug for at lære, eller i det mindste blive bekendt med, bare for at holde vores karriere på rette spor.

Hvis du vil være efterspurgt og hæve din sats, skal du være bekendt med følgende teknologier. Hvorfor lytte til mig? Fordi jeg får en unik fugleperspektiv som en udvikler, der strækker sig over ledelses-, marketing- og salgsroller. Min uformelle undersøgelse siger: Dette er det mindste, du skal gøre dig bekendt med inden næste år.

1. Hadoop. Hvis du ikke lærer andet i år, skal du gøre det til Hadoop. Du skal vide, hvad MapReduce er, og hvordan du bruger det. Helt ærligt, efter ethvert mål for brummer, popularitet eller efterspørgsel dominerer Hadoop markedet for nyere teknologier.

Læs JavaWorld-vejledningen: MapReduce programmering med Apache Hadoop.

Du kunne lære andre teknologier, men Hadoop er sværere - og du har brug for flere ressourcer for at komme længere end "hej verden." En af de sværeste opgaver er at finde et emne, der er enkelt nok til at lære dig selv, men ikke så simpelt, at du ikke lærer noget. At finde et tilstrækkeligt stort datasæt er heller ikke så let som du måske tror. Der er berømte, som et stort dump af Wikipedia. Måske kan du kombinere det med andre elementer og oprette en slags social graf, der viser, hvem der kan lide at redigere hvem. Hortonworks demonstrerede et lignende koncept med GitHub.

Når du har fået dine hænder beskidte, begynder du at se andre slags spørgsmål, som MapReduce skal besvare. Der er flere leverandører i dette rum, fra Hadoop-specifikke virksomheder som Hortonworks til multiteknologiske leverandører som Pivotal (VMware / EMC spinoff) og eksisterende leverandører som Oracle, der hæfter Hadoop til siden af ​​deres produkter. Ethvert af disse virksomheder er kapitaliseret nok til at flyve i kredsløb.

2. MongoDB. Selvom den ikke er lige så stor en juggernaut som Hadoop, er MongoDB stadig en big deal og langt lettere at lære. Dokumentdatabaser som MongoDB passer godt sammen med store AJAX-applikationer eller objektorienterede bagenden. De skalerer også pænt. Der er mere end en at prøve, men du bør nok starte med Mongo, fordi det vil være bedst for dig fra et karriereperspektiv - de fleste virksomheder er allerede kendt med databasen. Virksomheden bag MongoDB, 10gen, er ekstremt velkapitaliseret med en krigskiste på $ 81 millioner.

3. Scala. Samtidig programmering ændrer sig, og det samme gælder de slags applikationer, vi bliver bedt om at opbygge som udviklere. For ikke længe siden blev alle handelsapplikationer med lav latens skrevet i C eller C ++; nu er de skrevet på Java.

Få en praktisk introduktion til Scala: Lær Scala med Specs2Spring.

De nyere teknikker inden for meget samtidige og funktionelle objektorienterede programmering debuterer ofte i Scala og gør det derefter til Java eller andre populære sprog år senere. Scala er mere end et sprog eller "syntaktisk slik" - det er et økosystem af biblioteker og ideer som Akka og Play. Uanset om du kan lide Scala eller hader det, skal du forstå de ideer, det omfatter. Med skaberen af ​​Spring Framework, Rod Johnson, tiltræder styret i Typesafe og en bank på 20 millioner dollars, dette er et væddemål, du kan stole på.

4. Node.js. Jeg siger ikke, at du skal blive JavaScript-udvikler og opgive alt andet. Jeg siger, at du skal have en smag af hændelsesbaserede, ikke-blokerende systemer som Node.js og mindst et dynamisk sprog som JavaScript på serveren. Du kunne gøre Ruby, men du vil gå glip af den begivenhedsbaserede, ikke-blokerende del. Der er grunde til virkelig ikke at kunne lide Node.js (det er enkelt gevind), men der er også masser at elske. Mange seriøse mennesker bruger Node.js, som har et livligt samfund og bred industristøtte - alle fra Microsoft til Cloudbees til VMware og derover. Node.js 'velfinansierede ($ 112 millioner plus) skaber, Joyent, forsøger ikke at producere Node.js, men Joyents cloud-tilbud differentierer sig med en Node.js-centreret PaaS.

Har du hørt om Vert.x? få en tutorial introduktion til denne enterprise messaging-ramme, der er baseret på Node.js, men bygget på JVM.

5. C / C ++ eller samling. Jeg kæmpede for ikke at forlade dette som forsamling - eller endda C og udelade mongrel hybrid fætter (Linus sagde det bedst i sin NSFW rant). Du behøver ikke at være en master på standard lib eller STL eller sådan noget, men du skal vide, hvordan en computer rent faktisk fungerer. Du skal forstå, hvordan hukommelse fungerer tæt på metallet og have en idé om, hvordan kompilatorer fungerer. Jeg har muligvis ikke brugt MASM i årevis, men jeg har løbende anvendt den viden, jeg har fået ved at lære det. Efterhånden som teknologien vokser mere og mere abstrakt, bliver det faktisk mere nyttigt at forstå dem på et lavt niveau, når man udvikler eller debugger højt skalerbare, højtydende systemer. Hvis du arbejder som Ruby-udvikler, vil ingen kræve, at du kender disse ting, men de kan bede dig om at løse problemer, som du forstår meget bedre, hvis du har denne ekspertise. Folk, der kan tænke på denne måde, vil bevise sig uvurderlige igen og igen.

6. Git. Se, hvis du ikke kender Git og ikke har oprettet en GitHub-konto eller to, er du sent til den effektive og velkendte udviklerparti. Du burde virkelig have lært det sidste år. Selvfølgelig, hvis du stadig bruger ClearCase i din nuværende position, skal du enten få en alvorlig fareudbetaling, eller du skal stoppe og få et job, hvor du ikke behøver at bruge ClearCase.

Masser af andre færdigheder er efterspurgt, men disse seks bringer brummen. At erhverve disse færdigheder hjælper dig med at blive ikke kun en af ​​de seje børn på blokken, men også en af ​​de betalte børn.

Det er min liste. Er der noget, du vil tilføje? Fortæl mig i kommentarerne (Tilføj en kommentar) nedenfor.

Denne artikel, "6 teknologier, du bør lære dette år", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Fortsæt med den seneste udvikling inden for applikationsudvikling, og læs mere af Andrew Olivers Strategic Developer-blog på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.