Programmering

Bliv ikke overrasket over skyens dataudgangsgebyrer

Forestil dig at komme gratis ind på en natklub uden dækning. Forestil dig nu at forlade klubben senere på aftenen, og det opkræver et dækningsgebyr for at forlade. Det er stort set hvad cloududbyderne gør.

Offentlige skyudbydere opkræver udgangsgebyrer for at flytte data ud af deres skyer - ja, dine data. Det er stadig meget alvorligt, at du bliver opkrævet ved udgangen, ikke indgangen. Men de gør det alle sammen.

Selvom udgangsgebyrer ændrer sig hele tiden og varierer fra udbyder, opkræver f.eks. Amazon Web Services i øjeblikket følgende pr. Gigabyte:

  • 1 GB til 10 TB: $ 0,09
  • 10 TB til 50 TB: $ 0,085
  • 50 TB til 150 TB: $ 0,07
  • 150 TB til 500 TB: $ 0,05
  • 500 TB eller mere: Kontakt Amazon

Jo flere data du flytter ud, jo billigere er gebyret pr. Gigabyte.

Husk dette: De fleste virksomheder, der bruger offentlige skyer, betaler disse gebyrer for daglige transaktioner, såsom at flytte data fra skybaseret opbevaring til opbevaring på stedet. De, der lige er startet med sky, vil ikke mærke, at disse gebyrer er svingende, men avancerede brugere kan ende med at skubbe og trække terabyte data fra deres skyudbyder og ende med en betydelig udgangsregning.

Det er ikke store penge, der bryder budgettet, men udgangsgebyrer overses ofte, når man laver forretningsplanlægning og når man overvejer ROI for cloudhosting. I det mindste de næste par år vil IT-organisationer faktisk få deres skybaserede applikationer og data til at fungere og lege godt med lokale data. Det betyder, at mange data bevæger sig frem og tilbage, og det betyder højere udgangsgebyrer.

Mit bedste råd er at sætte automatiserede værktøjer til omkostningsforbrug og omkostningsstyring på plads for at sikre, at du forstår, hvad der opkræves, og for hvilke tjenester. Desuden ved, hvem der bruger tjenesterne, så du kan gøre tilbagekaldelse og tilbageførsel. De i organisationen, der laver udgang, skal få regningerne for det; det vil tilskynde til effektivitet meget hurtigt.