Programmering

Linus Torvalds længes efter Apples ARM-baserede Mac

Apples plan om at bygge Mac'er med sine egne chips med et ARM-baseret instruktions sæt får tommelfingre fra Linux og Git-skaberen Linus Torvalds.

Torvalds sagde under sidste uges onine Linux Foundation Open Source Summit og Embedded Linux Conference, at han mener, at Apples flytning til ARM vil hjælpe ARM-økosystemet set fra et softwareudviklingssynspunkt. Han sagde, at han var skuffet over tidligere ARM-bærbare computere, som ikke har været konkurrence om Intel x86-systemer. Torvalds sagde, at han er håbefuld om, at der om et par år vil være et ARM-desktopsystem, der er kraftigt nok til at blive brugt til udvikling.

Indtil videre er ARM-udvikling sket i skyen, sagde Torvalds med henvisning til Amazons skyøkosystem. Men skyudvikling foretrækkes ikke, sagde han, i det mindste ikke af kerneudviklere, og tilføjede: "Du vil ikke bare udvikle dig til ARM, du vil faktisk bruge ARM i dit daglige arbejde på skrivebordet."

Torvalds sagde, at han var mere interesseret i et eventuelt Apple ARM desktop-system over en bærbar computer; han ser bærbare computere som primært noget at bruge, når de rejser. Det vigtigste salgsargument for ARM har hidtil været lav strøm, ikke ydeevne, hvilket gør pladsen til den bærbare computer mere naturlig, sagde Torvalds. Men ARM har potentialet til at vokse ud over laveffektområdet, en retning han forventer af Apple at tage.

Apples planer om at bygge ARM-baserede systemer blev detaljeret på virksomhedens online World Wide Developer Conference (WWDC) i juni.