Programmering

Gå ind på det kinesiske marked? Sådan gør du det først i skyen

Etablering af en digital tilstedeværelse i Kina kan være skræmmende for enhver vestlig virksomhed. Du er tvunget til at kæmpe med utallige nye og hurtigt skiftende lovgivningsmæssige og sikkerhedsproblemer, forskellige handelskrigsspændinger og selvfølgelig den store firewall. Når du opretter it-infrastruktur fra det kinesiske fastland, står du over for overvejelser, der adskiller sig fra næsten enhver anden geografi på jorden.

Ikke overraskende er det kinesiske skymarked domineret af lokale aktører, idc-tal viser Aliyun (også kendt som Alibaba Cloud), der ejer 42 procent af det offentlige cloudmarked i 2018, efterfulgt af Tencent Cloud på 12 procent, China Telecom med 9 procent, og Amazon Web Services (AWS) ligger tæt på med 6 procent. Det samlede marked for skyinfrastruktur og software i verdens næststørste økonomi nåede 5,4 milliarder dollars i første halvdel af 2019.

Fordelene ved at køre nøglearbejdsbelastninger eller applikationer på lokal infrastruktur har tendens til at fokusere på ydeevne og dataopholdsovervejelser, uanset om du ønsker at stå op i en skyinstans for at lancere nye produkter på det kinesiske marked eller etablere en forretnings tilstedeværelse i regionen.

Tag Starbucks som et eksempel. Den Seattle-baserede kaffegigant planlægger at fordoble antallet af kaffebarer til 6.000 inden regnskabsåret 2022 i regionen uanset spændinger i handelskrigen. Det åbnede allerede det massive Starbucks Reserve Roastery i Shanghai i 2017, som integrerede kundeoplevelse i butikken og online for første gang i regionen komplet med en augmented reality-app designet af Alibaba. En sådan udvidelse sker ikke uden kerneinfrastruktur på plads.

Grundlinjer for ydeevne, privatliv og sikkerhed

Ydeevne er et centralt spørgsmål i Kina på grund af den førnævnte Great Firewall, der bremser grænseoverskridende internettrafik. Så hvis du vil gå på markedet i Kina med en acceptabel performant internettilstedeværelse, anbefales det bedst at vedtage en lokal skyinstans - enten det eller binde dig selv til den kapital- og tidskrævende proces med at oprette et lokalt datacenter.

Jia Woei Ling, general manager for globale konti, startups og forretningsudvikling for AWS Greater China, forklarede det på denne måde ved skygigantens re: Opfindelseskonference sidst på sidste år: ”Kina, som mange af jer måske allerede ved, har Stor firewall på plads. Så netværket ind og ud af Kina er ikke så glat som det, du normalt får fra andre lande, men der er måder, vi kan overvinde dette på, og det er noget, vi fortsætter med at arbejde på. ”

På samme måde identificerer Alibaba-skyen i sin guide til at komme ind på det kinesiske marked, at ”webstedsindlæsningshastighed er afgørende overalt i verden, men især vital i et mobilcentreret marked som Kina. Den bedste mulighed for at minimere latenstid, forbedre SEO-synligheden og give høj tilgængelighed er at være vært i Kina. "

Så er der dataoverholdelses- og privatlivsovervejelser.

Den kinesiske regering har en række strenge love om cybersikkerhed, som vil kræve overvejelse og overholdelse for enhver organisation, der ønsker at drive skytjenester inden for dens grænser. Som Dan Swinhoe ved CSO rapporterede i oktober, er der for nylig blevet indført en række nye foranstaltninger, der gør det muligt for kinesiske "retshåndhævelses- og efterretningsbureauer nøje at overvåge og inspicere alt, hvad der sker på netværk i landet."

I et interview i marts 2019 med CSO råder Priscilla Moriuchi, direktør for strategisk trusseludvikling hos Recorded Future, dem, der kommer ind i Kina, til at engagere sig i ”så meget segmentering som muligt af indenlandske Kina-operationer fra resten af ​​virksomhedens globale netværk ... antag bare, at uanset hvilken forretning og forskning, du driver indenlandske i Kina, vil du på et tidspunkt finde vej til regeringen. ”

Hvorvidt din organisation er fortrolig med det eller ej, vil være en vigtig overvejelse, inden du går videre i regionen.

Kinas lovgivningsmæssige forhindringer

Forudsat at du er villig til at betale for infrastruktur i landet og acceptere regerings snooping, dukker din næste udfordring op: Enhver virksomhed, der ønsker at drive et offentligt websted i Kina, skal først registrere sig som en ICP (internetindholdsudbyder).

"Det betyder ikke noget, hvad indholdet er, så længe det vender udad," forklarede Woei Ling hos AWS. "Det kræver, at du angiver, hvem der er ejeren af ​​hjemmesiden, hvad er domænenavnet, IP-adressen, hvad er indholdet beregnet til, hvem der er sikkerhedskontakt, hvis der er noget problem med indholdet osv."

Lokale partnere hjælper generelt med at guide kunder gennem processen, hvilket kan tage alt mellem en uge og 20 dage at gennemføre afhængigt af provinsen. AWS blokerer for eksempel faktisk Port 80 og Port 443 som standard for kunder for at undgå utilsigtet at offentliggøre et websted uden at afslutte ICP-processen.

Microsoft Azure tilbyder ligeledes en omfattende playbook online til virksomheder, der ønsker at flytte fra globale forekomster til dem, der drives i Kina. Dette inkluderer en regulativ tjekliste for at sikre, at ting som rigtige navneverifikationer for brugere af onlinetjenester og ICP-arkivering er afsluttet.

Det er også værd at huske på, at priserne kan være forskellige i Kina. Det ville være en god idé at få dine økonomiteams i gang tidligt, især da nogle leverandører insisterer på årlig prisfastsættelse snarere end de mere almindelige månedlige fakturaer udstedt af cloududbydere.

Reglerne omkring reglerne for internetindhold strammes også hurtigt i regionen med ny vejledning, der skal træde i kraft i marts, og nye databeskyttelsesregler er på vej til 2020. Det gør det desto vigtigere at have en betroet lokal partner, der hjælper guide til spørgsmål som dette.

Hvad er dine muligheder?

Infrastructure-as-a-service (IaaS) betragtes som en telekomrelateret tjeneste i Kina. Kun lokale partnere kan levere denne service, hvilket betyder, at hverken AWS (som lancerede sit første kinesiske datacenter i Beijing i 2014) eller Microsoft Azure (som har datacentre i Beijing og Shanghai) faktisk opererer i Kina. AWS samarbejder med Beijing Sinnet Technology og Ningxia Western Cloud Data Technology (NWDC) og Microsoft med 21Vianet for at tilbyde skytjenester i regionen.

Alibaba har også støt udbygget sin vestlige tilstedeværelse de sidste par år og lancerede en China Gateway-tjeneste i 2019 for at hjælpe kunder med at ansøge om en ICP-licens, etablere en VPN til pålidelige og sikre dataforbindelser og etablere en dedikeret forbindelse mellem forskellige skyer miljøer, hvis det kræves.

Så er der Google Cloud, som i øjeblikket ikke har planer om at åbne en kinesisk skyregion efter mange års fejde med landet efter dets kortvarige forsøg på at starte en søgemaskine der - for ikke at nævne varig kritik fra menneskerettighedsaktivister og dets egne medarbejdere .

Alibaba Cloud

Den klare lokale markedsleder, Alibaba, har allerede vist sig at være en betroet partner for kinesiske virksomheder, der udvider sig til europæiske tilgængelighedszoner, og nu med China Gateway søger det at gøre det samme for virksomheder, der bevæger sig i den anden retning.

"Vi har set en hurtig vækst i antallet af britiske og europæiske virksomheder, der har forsøgt at ekspandere til Kina i de sidste 18 måneder," sagde Selina Yuan, præsident for international forretning for Alibaba Cloud Intelligence.

[Læs næste: Hvordan Alibaba Cloud planlægger at forstyrre AWS, Microsoft og Google i EMEA ]

De primære udfordringer, disse organisationer står over for, er "sikkerhed, tilslutningsmuligheder og krævende grænseoverskridende problemer med opsætning af digital infrastruktur", tilføjede hun, uanset om du dypper en tå på markedet eksternt eller opretter et lokalt kontor og en operation ud af Kina.

Som en del af China Gateway har Alibaba lokale hold i hele Europa til at hjælpe med den ende-til-ende-proces med at komme i gang i Kina, inklusive et teknisk supportteam i selve regionen plus hurtig tracked ICP-registrering og support.

”Forbindelseshastigheden er høj, og latenstiden er lav nok til, at virksomheder som finansielle tjenester kan engagere sig i Alibaba-skyen for deres realtids grænseoverskridende aktiviteter,” sagde en talsmand for Alibaba.

Hvor Alibaba har en klar fordel i forhold til sine vestlige konkurrenter, er dens bredde af tilgængelighedszoner - otte i Kina og to i Europa - og dets lokale ekspertise. "Alibaba Cloud understøtter Alibaba Groups forskellige forretningsenheder, og dette giver Alibaba Cloud indsigt i, hvordan oversøiske virksomheder kan passe ind i det kinesiske økosystem fra både et teknologisk og forretningsmæssigt perspektiv," sagde Yuan.

For eksempel henvendte den globale CRM-gigant Salesforce sig til Alibaba for udelukkende at lancere tjenester på det kinesiske fastland, Hongkong, Taiwan og Macau tilbage i juli sidste år.

"Alibabas avancerede, sikre infrastruktur og viden om disse markeder vil styrke vores globale kunder med en løsning, der imødekommer lokale forretningsbehov," sagde en blogindlæg fra Salesforce. Andre kunder i Alibaba's China Gateway inkluderer InterContinental Hotels Group (IHG) og Costa Cruises.

AWS

Den vestlige markedsleder AWS driver to tilgængelighedszoner i Kina-regionen, en i Beijing, der drives af det kinesiske selskab Sinnet, og en i Ningxia, som drives af NWCD. 

Woei Ling hos AWS sagde, at det har ”designet disse datacentre på nøjagtig samme måde, som du har kendt os for. Vi har gjort det meget konsekvent, du kan forvente den samme standard, samme kvalitet, samme design i datacentrene i Kina. ”

Derudover er konsoloplevelsen designet til tæt at ligne andre AWS-regioner komplet med de samme API'er, SDK'er og kommandolinjegrænseflader (CLI'er), der bruges i andre AWS-regioner. Fakturaer og support kommer dog fra den lokale partner på både engelsk og mandarin, givet.

”Vi har fuldt udviklede professionelle tjenester, uddannelse, løsningsarkitekter, teknisk support, alt sammen i Kina,” tilføjede Ling.

AWS har også været ivrig efter at opbygge lokal ekspertise i Kina med forskellige træningsprogrammer på tværs af regionerne og et studenterprogram, som Ling sagde allerede har uddannet 80.000 studerende.

Microsoft Azure

Microsoft kører sine kinesiske Azure-regioner gennem 21Vianet med en separat global konto og forskellige priser. Azure-webstedet tilbyder en omfattende liste over de tilgængelige tjenester i Kina-regioner.

”Cloud bevæger sig hurtigt i Kina. Bortset fra et par stærkt regulerede brancher som bankvirksomhed, tøver de øvrige brancher ikke med at vedtage en skyinstans i Kina, men implementeringen og forskellige regler betyder, at vi er nødt til at forstå kundens forretningskrav, ”Horace Chow, chef operatør hos Microsoft China sagde.

Chow citerede behovet for enkelhed i brug og bærbarhed af data og applikationer på tværs af globale grænser som almindelige grunde til, at kunder henvender sig til Microsoft for deres kinesiske cloud computing-behov.

”Vi har arbejdet meget hårdt for at gøre en masse informationsudveksling og uddannelse til vores globale kontoteam og brugt dem som et middel til at fortælle kunder, hvis de kommer til Kina, er der ting, de skal være opmærksomme på,” sagde Chow. "Vi har et lokalt cloud-teknologiteam, der hjælper kunderne med at forstå udfordringerne inden for sikkerhed og dataejerskab, og også et team under juridisk og finansiel forståelse af den del af verden."

Andre udbydere

Lokale udbydere som Tencent og China Telecom har mindre velafrundede muligheder for vestlige virksomheder, men tilbyder lokale cloud computing-tjenester.

China Telecom tilbyder cloud-tjenester inden for virksomheden, som enten opretter forbindelse til AWS eller Azure i Kina eller gennem delte og dedikerede IaaS-tjenester designet og leveret af selgeren selv.

Tencent tilbyder forskellige løsninger, herunder en simpel webhostingtjeneste, og har hidtil haft det meste af sin succes med at arbejde med globale spilvirksomheder som Clash Royale og Pitaya.

At tage springet til Mellemriget

Et selskab, der med succes har udvidet til Kina ved hjælp af en vestlig skyudbyder, er HERE Technologies, lokaliseringsdataspecialisten, der blev solgt af Nokia i 2015 og ejes nu af et konsortium af teknologi- og bilvirksomheder.

Taler ved AWS re: opfinder konferencen i Las Vegas sidste år, forklarede Jason Fuller, leder af skyoperationer og ledelse hos HERE, hvordan virksomheden med succes har vært vært for tjenester i Kina med AWS i tre år. ”Det ser ud, og det føles meget lig AWS-oplevelsen,” sagde Fuller. "Den infrastruktur, du bygger i Kina, ser også ud og føles og fungerer meget som den infrastruktur, du har globalt."

Alligevel indrømmer Fuller, at der er en stejl indlæringskurve involveret, når man beskæftiger sig med kinesiske skypartnere, selv når man går gennem AWS. ”Sørg for, at dine globale økonomiteams er forberedt,” rådgiver han. ”Når du tænker på Kina, og du tænker på Kinas regning, vil det ikke være prisen på AWS, der koster dig penge,” sagde han. Den tid og kræfter, der kræves for at navigere i Kinas unikke krav, skal afbalanceres nøje med fordelene ved opbygningen af ​​en business case til drift af digitale tjenester i landet.

Heldigvis ser det nu ud til at være det bedst mulige tidspunkt at tage denne beslutning, da de store cloud-leverandører fanger behovet for enkle løsninger og masser af support til at bringe kunderne med på rejsen.