Programmering

SAP bygger sin egen Java-distribution

SAP har frigivet en "venlig fork" af open source Java, kaldet SapMachine.

Projektet, der startede i december 2017, fungerer som en downstream-version af OpenJDK vedligeholdt af SAP. SAP-kunder og partnere kan bruge det til at køre deres applikationer. OpenJDK er open source-versionen af ​​Java.

På trods af at det er en anden Java-distribution, der kan konkurrere med andre Java-tilbud fra virksomheder som Oracle og IBM, fastholder SAP, at de ikke ønsker at opdele Java-samfundet. ”Vi vil understrege, at dette helt klart er en” venlig gaffel. ”SAP er forpligtet til at sikre Java-platformens fortsatte succes,” skrev virksomheden. SAP påpegede, at det tjener i JCP (Java Community Process) udøvende komité og har bidraget til OpenJDK.

SapMachine-udgivelser stemmer overens med udgivelser af OpenJDK. Den nuværende produktionsversion er SapMachine 11 Long Term Support. Næste er frigivelsen af ​​SapMachine 12, en implementering af Java Development Kit (JDK) 12, som forventes 19. marts. Derefter begynder arbejdet med SapMachine 13.

SapMachine understøttes på Windows, Linux og MacOS. Docker-billeder er tilgængelige i de fleste versioner. Udgivelser har bestået Java Compatibility Kit til certificering af kompatibilitet med OpenJDK. Fra og med JDK12 opretholder SAP aktive grene af SapMachine til flere Java-versioner.

Hvor skal jeg downloade SapMachine

Produktionsudgivelsen af ​​SapMachine er tilgængelig fra SAP.