Programmering

Google introducerer Google Apps for Government-pakken

På det lukrative offentlige marked for forretningsapplikationer introducerede Google mandag Google Apps for Government med sin suite af skybaserede forretningsapplikationer udstyret med ekstra sikkerhedsforholdsregler.

Suiten med applikationer som Gmail-e-mail og Google Kalender tilbyder amerikansk regering FISMA (Federal Information Security Management Act) certificering på moderat niveau. Desuden skal offentlige brugerdata vedligeholdes på servere adskilt fra Googles kommercielle kunder. Googles embedsmænd understregede, at regeringsorganer er stærkt optaget af sikkerhed, og at Google Apps er den første cloudplatform, der er certificeret til brug af den føderale regering.

[Se rapport om den nyligt åbnede Google Apps Marketplace for tredjepartsapplikationer som supplement til Googles online-programmer. ]

Google placerer pakken som en løsning for alle grene af regeringen og understreger omkostningsbesparelser, som regeringer nu kan lide af budgetmangler.

"Som vi ved er det økonomiske pres på regeringen enormt, og dette er en væsentlig omkostningsbesparelse," sagde Googles administrerende direktør Eric Schmidt under en udrulningsbegivenhed i Googles hovedkvarter i Mountain View, Californien.

"Regeringen har en enorm mulighed for at udnytte internettet som en platform," sagde Dave Girouard, præsident for Google Enterprise. Regeringer på alle niveauer bruger milliarder på it; cloud computing giver mulighed for at ændre disse dynamikker i det næste årti, sagde han.

Nu tilgængelig, koster Google Apps for Government $ 50 per bruger om året, samme pris som Google Apps Premier Edition. Ud over Gmail og Google Kalender har Google Apps for Government også Google-applikationer som Docs, Sites, Video, Groups og Postini.

Gmail- og kalenderdata er i øjeblikket fysisk adskilt fra ikke-statslige brugerdata og vedligeholdes i USA. Google planlægger også at adskille de andre applikationer i pakken med det igangværende arbejde.

Googles suite til regeringen vil konkurrere med Microsoft Office-applikationspakken, erkendte Girouard. ”Det er en behagelig bivirkning,” sagde han.

Cloud computing giver mulighed for at levere innovation til statsansatte i en hurtigere hastighed, sagde Matt Glotzbach, direktør for Google Enterprise. Virksomheden har allerede tilbudt sine applikationer til regeringsorganer, sagde Google-embedsmænd.

"Google er ikke fremmed for regeringen," sagde Glotzbach. Virksomheden har mere end 100 føderale agenturer, der bruger sine applikationer såvel som andre statslige agenturer på forskellige niveauer.

Googles embedsmænd bagatelliserede en nylig opblussen vedrørende byen Los Angeless implementering af dens applikationer. Virksomheden forventer, at implementeringen i Los Angeles vil vise sig at være en stor succes for byen og Google, sagde Girouard.

"Vi arbejder meget tæt sammen med dem," sagde Girouard. Han understregede, at Los Angeles, som den næststørste by i landet, repræsenterer en stor opgave for Google lige uden for porten.

På Berkeley Labs, som er en del af US Department of Energy, har laboratorierne migreret mere end 4.000 brugere til Gmail og forventer at se $ 1,5 millioner til $ 2 millioner i besparelser over fem år, sagde Google-embedsmænd.

Schmidt sagde, at der er mulighed for at bruge Googles Chrome OS i regeringen.

Microsoft tilbyder også skybaserede applikationer til regerings-it, herunder Microsoft Business Productivity Online Suite, Microsoft Exchange Mail Online og Microsoft SharePoint Online. Microsoft understreger imidlertid et hybridmiljø.

"Regeringens IT vil fortsat køre applikationer i sit eget miljø, mens de tilføjer nye applikationer og tjenester, der kører i skyen," sagde virksomheden i en hvidbog fra marts med titlen "Prognose: Forbedret økonomi i skyen." "Vores fokus er på at skabe løsninger til den virkelige verden af ​​hybrid IT-miljøer ved at levere omkostningseffektiv software og tjenester, der understøtter din indsats for at øge økonomisk vækst, skabe muligheder og tackle samfundsmæssige udfordringer," sagde Microsoft.

Denne artikel, "Google introducerer Google Apps for Government-pakken", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling inden for forretningsteknologiske nyheder, og få en fordøjelse af nøglehistorierne hver dag i det daglige nyhedsbrev og på din mobile enhed på infoworldmobile.com.