Programmering

Skriptsprog glider i popularitet

Fremtrædende script-sprog, der en gang blev betragtet som fremtiden for programmering ved at tilbyde brugervenlighed, er faldet i det månedlige Tiobe-indeks for sprogpopularitet. Kun Python og JavaScript har stadig noget momentum.

Sprog, der har set deres formuer falde, inkluderer Perl, PHP og Ruby. Softwarekvalitetsservicefirmaet Tiobes mistanke om årsag er et ønske blandt udviklere om højere kvalitet end det, der gives på script-sprog: "Fordi kvalitetskravene bliver højere og højere, tør næsten ingen at skrive et kritisk og stort softwaresystem på et script-sprog i dag."

Med scripting-sprog vises de fleste fejl i løbetid. Og dette er et problem, siger Tiobe. Udviklere kan skrive enhedstest for at kompensere for dette, men det er stadig ”ret farligt”, fordi disse fejl kan ske, mens applikationen er i produktion. Statisk typede sprog har i mellemtiden reageret på truslen om scriptingsprog ved at reducere typen af ​​ordlighedsgrad.

I denne måneds indeks, der rangerer sprogpopularitet baseret på en formel, der vurderer søgninger på sprog i populære søgemaskiner, blev Python rangeret som fjerde, et sted foran, hvor det var sidste år, en stigning på 0,91 procent i den periode. Sproget har haft et ry for at være let at lære og er blevet populært på gymnasier og universiteter. JavaScript, en kritisk tandhjul inden for webudvikling, blev rangeret som sjette efter at have været ottende for et år siden. Det voksede 0,27 procent siden november 2016.

Men længere nede på listen blev PHP rangeret ottende i november-indekset efter at have været på syvende plads samme tid sidste år; dets rating er faldet 1,23 procent fra for et år siden. Ruby sluttede på 13. plads og tabte 0,39 procent fra et år siden, da den var på 14. plads. Perl var i mellemtiden på 15. plads, ned fem pletter og 0,8 procent fra for et år siden. Som et resultat bevæger skriptsprog generelt sig gradvist ud af Tiobes top 20.

Selv JavaScript har været nødt til at udvikle sig, da Microsoft introducerede TypeScript, dets statisk typede version af JavaScript. JavaScript har også haft gavn af rammer som Angular og React, der har tjent til at beskytte sproget og tilføje ekstra funktionalitet, bemærker Tiobe.

Tiobes Top 10 programmeringssprog

Andetsteds i indekset fortsætter lederne, Java og C, med at tage første og anden plet. De top 10 sprog i denne måneds Tiobe-indeks var:

 1. Java med 13,231 procent
 2. C ved 9,293 procent
 3. C ++ på 5,343 procent
 4. Python på 4,482 procent
 5. C # på 3,012 procent
 6. JavaScript med 2,972 procent
 7. Visual Basic .Net med 2.909 procent
 8. PHP med 1.897 procent
 9. Delphi / Object Pascal på 1.744 procent
 10. forsamlingssprog med 1.722 procent

PyPLs Top 10 programmeringssprog

I det alternative indeks PyPL Popularity of Programming Languages, der undersøger, hvor ofte der søges på sprogstudier i Google, slutter scriptingsprog stadig ved toppen, men forbliver bag Java. PyPLs top 10 sprog i november var:

 1. Java med 21,4 procent
 2. Python på 18,6 procent
 3. PHP på 8,2 procent
 4. JavaScript med 8 procent
 5. C # på 7,6 procent
 6. C ++ på 6,3 procent
 7. C, med 6,3 procent
 8. Mål-C, med 3,9 procent
 9. R, med 3,8 procent
 10. Swift, med 3,1 procent