Programmering

Farvel Google Gears, hej HTML5

Google-teknologier er kendt for deres udvidede beta-testperioder - så meget, at når søgegiganten faktisk sender et færdigt produkt, er det forsiden nyheder. Men hvis beta repræsenterer salatdage for et Google-projekt, kan dets voksne liv være betydeligt kortere og mere brutalt. Overvej skæbnen til Google Gears. Lanceret for kun fire år siden, stoppede Gears officielt i sidste uge og blev snart erstattet af tilsvarende teknologi fra HTML5-specifikationen.

Gear ankom i begyndelsen af ​​2007 midt i stor begejstring blandt webudviklere. Dens mål var at tilvejebringe et middel til webbrowsere til at opretholde tilstand mellem sessioner og bygge bro over kløften mellem det traditionelle desktop computing-paradigme og den voksende verden af ​​cloud computing. Ved at vedligeholde kopier af vigtige data på klient-pc'en tillod Gears webbaserede applikationer at være tilgængelige, selv når pc'en manglede internetforbindelse.

[Få dine hjemmesider hurtigere med HTML5 i dag ved hjælp af teknikkerne i HTML5 Deep Dive PDF, hvordan man rapporterer. | Lær, hvordan du beskytter dine webbrowsere i PDF-vejledningen "Webbrowser Security Deep Dive". ]

Der kommer dog ikke flere nye Gears-udgivelser. Gears vil aldrig være tilgængelig for den nyeste bølge af browsere, inklusive den netop frigivne Internet Explorer 9 og den kommende Firefox 4. Selv Googles egen Chrome-browser, der er leveret med Gears indbygget siden starten, vil droppe support til fra og med version 12, som forventes senere i år.

Det er fristende at fortolke Gears 'død som en fiasko for Google, men det ville ikke være helt rigtigt. Snarere kan beslutningen om at afbryde Gears ses som en sejr i Googles drev til at promovere åbne webstandarder som en applikationsplatform, og det giver en fortællende indsigt i den igangværende HTML-standardiseringsproces.

Fører med et godt eksempel

I 2008, omkring et år efter, at Gears blev lanceret, interviewede jeg Dion Almaer, som på det tidspunkt arbejdede for Google Developer-programmer. Alligevel skjulte Almaer ingen hemmelighed for den igangværende parallelle udviklingsindsats hos Google og W3Cs HTML5-arbejdsgruppe. "Du kan se på HTML5-forslaget, der redigeres aktivt i øjeblikket, og du vil se, at der er en database-API som Gears har en database-API," sagde Almaer. "Vi ønsker meget, at dette skal være en del af Internettet, som alle kan bruge."

Faktisk skabte Almaer ingen skelnen mellem Google Gears-teknologien og den specifikation, der blev mullet på W3C. ”Vi har Gears derude,” sagde Almaer. "Vi har lært meget af faktisk at udføre dette arbejde for at få det til at arbejde offline. Så nu kan vi gå tilbage til standardgrupperne, og vi kan dele vores erfaringer, og vi kan arbejde med dem for at få disse standarder, der faktisk har været kamptestet. "

For Almaer var det ikke kun en forudgående konklusion, at Gears-teknologien ville blive sendt til W3C, men det faktum, at Gears-teknologien allerede var blevet testet i marken, gjorde hele forskellen, selvom den blev udviklet af en enkelt leverandør. "Hvis man ser på standarder, der har været vellykkede i forhold til dem, der efter min mening ikke ensartet er, er det om de faktisk er blevet testet eller bare var en flok leverandører i et rum, der forsøgte at finde ud af, hvad de skulle gøre," sagde han. sagde.

Copyright verticalshadows.com 2021