Programmering

Oracle vs. Google: Hvem ejer Java API'erne?

Hvad hvis du ejede ophavsretten til det franske sprog? Eller swahili? Det er i det væsentlige det krav, Oracle fremsætter, når det siger, at det ejer ophavsretten til Java-sproget og dets tilknyttede API'er. Hvis Oracle får sin måde, kan det ændre softwareudvikling for evigt.

Spørgsmålet ser ud til at blive afgjort i retssagen mellem Oracle og Google, som begyndte med vidnesbyrd i en retssal i San Francisco i denne uge. Retssagen forventes at vare op til 10 uger.

[Open Sources-blogger Simon Phipps siger blot: "Hvis Oracle vinder sin Android-dragt, mister alle." | Hold dig opdateret med softwareudviklingsproblemer og tendenser med 's Fatal Exception-blog. | Mestre det nyeste inden for Java-udvikling med vores JavaWorld Enterprise Java-nyhedsbrev. ]

Oracle sagsøgte Google i 2010 for den ikke-standardiserede implementering af Java-platformen i søgegigantens Android-mobile OS. Android bruger sit eget klassebibliotek, der er et undersæt af Java'er. Det drives også af Dalvik, en unik virtuel maskine, der bruger sit eget binære format snarere end standard Java-bytecode.

Oracle siger, at disse detaljer ikke kun overtræder Java-licensbetingelserne, men specifikke Oracle-patenter og ophavsret. Google har bestridt begge påstande. Især ophavsretskravet siger, at det er grundløst. Men sagen vil blive hårdt vundet for begge sider.

Oracle: Vi ejer sandsynligvis Java

Hvis Oracle med succes argumenterer for nogen af ​​sine krav, vil Google sandsynligvis skulle betale royalties eller andre licensafgifter til Oracle for hver Android-smartphone og tablet. Problemet er, at Oracle ser ud til at tale fra begge sider af sit ansigt.

Under sit vidnesbyrd tirsdag blev Oracle-administrerende direktør Larry Ellison spurgt, om Java-sproget var gratis for nogen at bruge uden licens. Ellison tøvede, inden han svarede: "Jeg er ikke sikker."

Svaret syntes at være i modstrid med vidnesbyrd, som Ellison afgav i en videodeposition i august 2011. Der, da han blev spurgt, hvad der grundlæggende var det samme spørgsmål, svarede han, at ja, Java var gratis og åben for alle at bruge.

Det syntes også at være i modstrid med Oracle's egne dias, som det præsenterede under sine indledende argumenter. En tabel på et dias siger tydeligt, at det ikke er nødvendigt at få en licens fra Oracle til at skrive programmer på Java-sproget.

Hvad Oracle hævder, er imidlertid, at fordi Android bruger de ophavsretligt beskyttede Java API'er, krænker det Oracle's intellektuelle ejendom. Android-udviklere kan frit bruge Java, bare ikke dets API'er. Google siger, at det er vrøvl, og det har stærke argumenter til at bakke op om sin holdning.

Kan du ophavsret til en API?

Desuden er selve ideen om, at du kan ophavsret til en API, bestridt. Der er grænser for, hvad copyright dækker. Du kan for eksempel ikke ophavsret til en simpel opskrift eller en liste over instruktioner. Google vil hævde, at det i det væsentlige er, hvad Java API'erne er; de er en instruktionsmanual til opbygning af en Java-implementering, ikke et copyright-udtryk i sig selv.

Copyright verticalshadows.com 2021