Programmering

Windows XP-tilstand: Den nye DOS-boks

En overraskelse i oktober - det er hvor mange tolker Microsofts 11. timers åbenbaring om, at det vil levere en virtualiseret kopi af Windows XP som en gratis tilføjelse til kompatibilitet til Windows 7 Professional, Ultimate og Enterprise-udgaver.

Ideen er at lokke potentielle opgraderingshegn til at tage Windows 7-springet ved at adressere en af ​​de mere citerede bekymringer om produktet: Det vil bryde ældre applikationer i Windows XP-æraen. Og baseret på mængden af ​​buzz omkring denne uventede nye funktion ser det ud til, at Microsoft har ramt et hjemmekørsel med sin meddelelse om Windows XP-tilstand.

[Lær hvordan du letter XP-til-Windows-7-migrering. | Vil Windows 7 forbedre Vista's ydeevne? Se "Windows 7 ikke-maskeret." ]

Alligevel frygter jeg, at meget af denne spænding vil blive skuffet, da it-butikker begynder at forstå, hvad XP-tilstand virkelig er, og hvordan begrænsning af dens virtuelle pc-baserede understøttelse kan være. Kort sagt, XP-tilstand er lidt af en kludge, en halvbagt halvmåling af en løsning, der er brostensbelagt fra forskellige usammenhængende Microsoft-teknologier. Sammenlignet med noget som Mac OS X, som berømt introducerede en af ​​de mere elegante ældre kompatibilitetsløsninger i form af dets integrerede Mac OS 9-æra-applikationsunderstøttelse, er Windows 7s XP-tilstand ligefrem hjemlig.

Før jeg dykker ned i mine grunde til ikke at kunne lide Windows XP-tilstand, kan det være nyttigt først at gennemgå nøjagtigt, hvad det er, og hvordan det fungerer. Kort sagt, XP-tilstand er en billedfil til en virtuel maskine, der indeholder en fuldt licenseret og aktiveret kopi af Windows XP med Service Pack 3 installeret. Billedet sendes i Microsofts Virtual Hard Disk (VHD) -format og er kompatibelt med Windows Virtual PC 7, virksomhedens nye værtsbaserede desktop virtualiseringsværktøj.

Virtuel pc til undsætning

Windows Virtual PC 7 er en opdatering af virksomhedens anæmiske Virtual PC 2007, et produkt, som jeg pannede for mere end et år siden i en fire-vejs shoot-out med VMware Workstation, Parallels Workstation og VirtualBox. Den nye version tilføjer meget tiltrængt understøttelse af USB-enheder, og den hævder forbedret ydeevne og bedre integration med værtssystemets hardware-ressourcer, såsom chipkortlæsere.

Kom godt i gang med XP-tilstand er bemærkelsesværdigt ligetil. Det første trin er at installere Windows Virtual PC 7 ved at downloade og udføre den tilsvarende Windows Update-pakke fra Microsofts websted. Dernæst installerer du Virtual Windows XP-pakken, som kopierer over de nødvendige VHD-komponenter og registrerer VM med Windows Virtual PC 7.

Når opdateringerne er på plads (og den forudsatte Windows-genstartcyklus er afsluttet), starter du simpelthen Virtual Windows XP fra Start-menuen. Hvis dette er første gang du starter VM, bliver du spurgt nogle grundlæggende Windows XP-konfigurationsspørgsmål, som hvordan man håndterer automatiske opdateringer. Da Virtual Windows XP indkapsler en komplet installation af Windows XP i et VM-image, bevarer det sit eget, separate sæt systemkonfigurations- og styringsværktøjer. Disse inkluderer Windows Update, Windows Firewall-tjenesten og relaterede OS-niveau ressourcer - noget at huske på, når du vurderer support- og vedligeholdelsesimplikationerne ved at implementere denne tilføjelse.

Gå forbi den oprindelige opsætning af spørgsmål og svar, og du får et vindue, der indeholder en gengivelse af det virtualiserede Windows XPs skrivebord. Du interagerer med dette skrivebord ligesom med ethvert fysisk Windows XP-system: ved at klikke på Start-menuen for at starte applikationer, få adgang til Windows Stifinder osv. Og takket være magien ved Microsofts Remote Desktop Protocol (ja, RDP - du ser faktisk det virtualiserede skrivebord som om det var en ekstern pc), bløder mange af det virtuelle miljøs egenskaber til din Windows 7-vært.

Applikationer, der kører i Windows XP-tilstand, f.eks. Forekomsten af ​​Microsoft Word i forgrunden, fletter næsten problemfrit ind i det oprindelige Windows 7-skrivebord. De mangler stilistiske detaljer og Aero-effekter, som Windows 7 bringer til native apps, såsom forekomsten af ​​Microsoft Word i baggrunden.