Programmering

Chromixium OS 1.0 anmeldelse

DistroWatch gennemgår Chromixium OS 1.0

Chromebooks har været populære sælgere på Amazon i lang tid nu, hvor mange modeller har høje stjernebedømmelser og anmeldelser. Men hvad sker der, når du kombinerer en Chromebook-lignende grænseflade med styrken i Linux? DistroWatch foretog en fuld gennemgang af en distribution kaldet Chromixium, der gør netop det.

Jesse Smith rapporterer for DistroWatch:

Jeg vil gøre det klart, at jeg ikke ejer en Chromebook, og medmindre jeg tager fejl, har jeg aldrig brugt en Chromebook-computer. Jeg nævner dette, fordi et af Chromixiums mål er at give en Chromebook-lignende oplevelse, og ærligt talt aner jeg ikke, om det opnår dette mål. Hvis jeg for et øjeblik antager, at det gør det, er jeg nødt til at indrømme, at jeg er helt uden for måldemografien for en sådan enhed. En computer, der næsten udelukkende handler med onlinetjenester og webapplikationer, ville ikke være nyttigt for mig.

For en person, der næsten udelukkende vil bruge deres computer til at surfe på nettet, se YouTube-videoer, kontrollere e-mail og sociale netværkssider, kan jeg dog se, hvordan en sådan forenklet brugergrænseflade ville være tiltalende. På mange måder tror jeg Chromixium har lignende designmål som Pebermynte. Begge projekter har minimale grænseflader, fokus på webapps og bruger lokale programmer til at afrunde deres funktionalitet.

Mit punkt er, at folk, der sandsynligvis vil have glæde af Chromebooks og bruge deres computere næsten udelukkende til at få adgang til internettet, sandsynligvis vil finde Chromixium ret nyttigt. Selvom det er teknisk muligt at få adgang til flere funktioner og off-line software via Chromixiums applikationsmenu, er processen langsom og akavet sammenlignet med andre desktop Linux-distributioner.

Indrømmet, Chromixium er stadig i sine tidlige faser, det har lige ramt version 1.0, så de uafhængige funktioner forbedres sandsynligvis med tiden. Indtil videre synes jeg Chromixium tilbyder et interessant webfokuseret miljø med tilbagevendende mulighed for at bruge lokalt installerede applikationer. Implementeringen har nogle hårde kanter i øjeblikket, men jeg formoder, at det vil blive bedre i fremtidige udgivelser.

Mere på DistroWatch

Chromixium-webstedet har en fuld beskrivelse og downloadlink:

Chromixium kombinerer den elegante enkelhed af Chromebook med fleksibiliteten og stabiliteten i Ubuntu's Long Term Support-udgivelse. Chromixium placerer internettet foran og i centrum for brugeroplevelsen. Web- og Chrome-apps fungerer lige ud af browseren for at forbinde dig til alle dine personlige netværk, arbejds- og uddannelsesnetværk.

Log ind på Chromium for at synkronisere alle dine apps og bogmærker. Når du er offline, eller når du har brug for mere strøm, kan du installere et vilkårligt antal applikationer til arbejde eller leg, inklusive LibreOffice, Skype, Steam og meget mere.

Sikkerhedsopdateringer installeres problemfrit og ubesværet i baggrunden og leveres indtil 2019. Du kan installere Chromixium i stedet for ethvert eksisterende operativsystem eller sammen med Windows eller Linux.

Mere på Chromixium

Steam tilføjer flere Linux-spil til det store sommersalg

Steam har haft et kæmpe sommersalg, og nu er der tilføjet flere Linux-spil til det. Linux-spillere, der søger gode tilbud, kan få en god handel med Steams salg.

Silviu Stahie rapporterer til Softpedia:

Steam Monster Summer Sale fortsætter, og i dag har vi endnu et parti af gode Linux-titler, der bare venter på at få en køber. Salget fortsætter indtil den 18. juni, og hver dag giver os nye rabatter.

Det seneste Steam-salg fra Valve er meget generøst, og det ser ud til, at Linux-brugere vil være i stand til at hente nogle fantastiske titler til latterlige priser, men det var at forvente. Nu har et ud af fem spil på Steam Linux-understøttelse, så det er mere end sandsynligt, at du finder noget, du kan lide og købe. Vi ser på nogle af dagens tilbud, men husk at du har mindre end 10 timer til at beslutte, hvad du vil have.

Spillene i dagens salg, der har Linux-understøttelse, er Left 4 Dead 2, Transistor, The Banner Saga, Insurgency, Game Dev Tycoon, Grim Fandango Remastered, Endless Legend og Civilization-franchisen, med undtagelse af Sid Meiers Civilization® III Complete og CivCity: Rom.

Mere på Softpedia