Programmering

Opgradering af ringsprog fokuserer på WebAssembly

En planlagt opgradering til multi-paradigmet Ring programmeringssprog, version 1.13, er indstillet til at indeholde WebAssembly-logi.

Forfald i september understøtter Ring 1.13-opgraderingen Qt til WebAssembly, en platform-plug-in til opbygning af Qt-applikationer, der kan integreres i websider. WebAssembly giver et hurtigt, kompakt binært format, der muliggør næsten oprindelig ydelse til webapplikationer.

Ring bruger Qt som sit standard GUI-bibliotek gennem RingQt-bindingen. Ring 1.13 understøtter eksport af et Ring-projekt som et Qt-projekt, der inkluderer Ring-applikationen, der er sammensat til en Ring-objektfil sammen med den virtuelle Ring-maskine. Derefter er projektet bygget til WebAssembly eller mobil ved hjælp af Qt Creator IDE.

Ring 1.13 er også bestemt til at indeholde en række andre forbedringer:

  • Organisationen er forbedret for projektmapper og kildekodefiler. En sprogmappe indeholder kildekode og den visuelle kilde til compileren og den virtuelle maskine. Der er også mapper til biblioteker, udvidelser, værktøjer og prøver.
  • Flere funktioner på lavt niveau er tilføjet.
  • En ny udvidelse understøtter stb_image-biblioteket.
  • Forbedret support tilbydes til RingRayLib, en udvidelse af RayLib-spilprogrammeringsbiblioteket. Alle funktioner returnerer nu objekter i stedet for markører, og der tilbydes support til RayMath-biblioteksfunktioner.

Oprindeligt udgivet i januar 2016 af udvikleren Mahmoud Fayed, er Ring et sprog til generel brug, der understøtter paradigmer, herunder bydende nødvendigt, proceduremæssigt, objektorienteret, funktionelt og deklarativt. Programmering af naturligt sprog understøttes også. Programmører har værktøjer til at opbygge et naturligt eller erklærende sprog. Domænespecifikke sprog kan bygges. Ringarkitekturen har en virtuel maskine skrevet i C.

Ringsproget, der er tilgængeligt fra GitHub til Windows, MacOS og Linux, kan bruges til applikationstyper, herunder GUI, web, mobil, konsol og spil. Blandt de sprog, der er citeret som indflydelse på Ring, er Lua, Python, C og Ruby. Den nuværende stabile udgivelse er Ring 1.12.