Programmering

Red Hats Ceylon-sprog er en unødvendig storm i en tekande

Red Hat kan ikke være seriøs. Den førende Linux-leverandør kan ikke rigtig planlægge at udvikle et helt nyt programmeringssprog og SDK til at konkurrere med Java - kan det?

Det kan tilsyneladende ske, selvom det ser ud til, at Red Hat ikke rigtig ville have dig til at vide det endnu. I stedet for den sædvanlige pressemeddelelse kom Red Hats meddelelse i form af et par præsentationer af Red Hat-ingeniør og JBoss-kollega Gavin King, der blev leveret på QCon-softwarekonferencen i Beijing i sidste uge. Kings diasdæk blev hurtigt virale på nettet, men efterlod det bredere softwareudviklingssamfund både fascineret og forvirret.

['s Paul Krill afvejer hvorfor Ceylon ikke er Java-morder. | Se valg for de 5 bedste JVM-scriptingsprog. | Hold dig opdateret med de nyeste Java-teknikker med JavaWorld Enterprise Java-nyhedsbrevet. ]

Nysgerrig, fordi King ikke er noget dummy. Som skaberen af ​​Hibernate Java persistens-rammen kender han Java ude og ude. Så hvis han siger, at der er grundlæggende problemer med Java, der gør det utilstrækkeligt til moderne softwareudvikling, har folk en tendens til at lytte.

Forvirret på grund af alle de ting, Red Hat kunne bruge sin tid, energi og penge på, at genopfinde hjulet - især et hjul så stort og komplekst som Java - virker som det mindst nyttige, for ikke at nævne det mindst sandsynlige lykkes. Hvad i alverden tænker Red Hat?

Ceylon: Java redux

Medierne var hurtige til at springe på ideen om, at Red Hat var i gang med at tilberede en "Java-morder", som King lige så hurtigt kunne benægte. Alligevel er sprogets navn, Ceylon, i sig selv noget af en gave. Java og Ceylon er begge øer, men mens Java er kendt for sin kaffe, er Ceylon (nu Sri Lanka) berømt for sin te - får du billedet?

Det er ikke at sige, at Ceylon-programmeringssproget adskiller sig helt fra Java. Tværtimod afhænger det af Java-runtime-miljøet. Ceylon kompilerer til Java bytecode, som derefter kan udføres af JVM efter eget valg.

Hvor sprogene adskiller sig, er stort set hvad angår syntaks. Selvom han tydeligvis engang var fan, mener King, at Java ikke har kunnet følge med udviklingen introduceret af mere moderne programmeringssprog, såsom C #. Han synes det er på høje tid, at nogen giver Java-sproget en grundig engangs gang, smider de dårlige ud og løser langvarige fejl, såsom support til højordensfunktioner og forbedret typehåndtering. Han har gjort det, og han kalder resultatet Ceylon.

Men Ceylon-projektet sigter mod at gøre mere end bare at forny Java's grammatik. "Meget af vores frustration er ikke engang med selve Java-sproget," skriver King. "De ekstremt forældede klassebiblioteker, der danner Java SE SDK, er fyldt med problemer. Udvikling af en stor SDK er en topprioritet for projektet."

Du hørte det rigtigt: Ceylon-projektet producerer ikke kun et nyt sprog, men et nyt sæt klassebiblioteker skrevet på og for det sprog. Der vil ikke være nogen uoverensstemmelser her, og ikke falde tilbage i Java-syntaks, når du har brug for et element fra standardbiblioteket. Ceylon-programmer kører på JVM, men de vil blive skrevet ved hjælp af 100 procent Ceylon.

Bestilte nogen et nyt programmeringssprog?

Copyright verticalshadows.com 2021