Programmering

Endelig ankommer Java 8 officielt

Oracle markerer et vandskelsmoment for Java-programmører og frigiver i dag JDK (Java Development Kit) 8, der rummer lambda-udtryk og repræsenterer et skift i, hvordan udviklere nærmer sig sproget.

Baseret på Java Platform Standard Edition 8-specifikationen kan JDK 8 downloades på Oracles websted og har Project Lambda-understøttelse, der muliggør funktionelle programmeringsfunktioner. Java SE 8 Runtime Environment er også tilgængelig til faktisk kørsel af applikationer, men ikke til udvikling af dem. "Med Java 8 er det et stort skift i, hvordan du koder," siger Java-udvikler Yoav Landman, CTO hos JFrog, som leverer værktøjer til styring af binære filer. Med JDK 8s lambdas og metodehenvisninger flytter API'en til et funktionelt paradigme, der er meget forskelligt fra det imperative paradigme, Java hidtil har brugt. "Når du arbejder med funktionelle [sprog], nedbrydes problemet til forskellige funktionsværdier, og du sender værdier mellem disse funktioner." Programmet bliver således lettere at debugge, siger Landman.

JDK 8s lambdafunktioner er virkelig en stor ændring, og de skal ses som en fordel for parallel programmering, siger IDC-analytiker Al Hilwa. "Der er ingen tvivl om, at ændringen i syntaks relateret til lambda-udtryk er den største nye ting på sproget og sandsynligvis vil have størst indflydelse i fremtiden ... ... lambda bør dog ses som en del af et sæt funktioner designet at forbedre sprogets evne til at rumme moderne arkitekturer med hensyn til stigende parallelisering i software. "

For eksempel fokuserer Streams API på parallel behandling af store datasæt, og Project Nashorns hurtigere JavaScript-motor handler om ydeevne i serverarbejdsbelastninger.

Tidligere på grund af sidste september blev JDK8 forsinket, så udviklere på projektet kunne arbejde på at forbedre sikkerheden, en torn i siden af ​​Java i de senere år. Project Jigsaw, som giver modularitet, blev skåret fra frigivelsen og derefter udsat til Java SE 9. "For os er det lidt skuffende" at se Project Jigsaw udsat, siger Landman, hvis firma beskæftiger sig med moduler og pakkede systemer og vil drage fordel af denne mulighed. En Stripped Implementations-funktion til bygning af specifikke versioner af Java pakket med Java-biblioteket og applikationskoden er også blevet foreslået til JDK 8-huggeblokken.

En nylig undersøgelse af næsten 3.000 Java-udviklere fra mellemvareleverandøren Typesafe viste, at 29 procent planlægger at opgradere til version 8 inden for seks måneder, og yderligere 25 procent planlægger at foretage flytningen inden for 12 måneder. Men 32 procent havde endnu ikke vurderet den nye udgivelse. I mellemtiden brugte 22 procent stadig den forældede Java SE 6, der blev frigivet i 2006.

JDK 8 blev tilbudt som en preview af udvikleren i september og som en endelig frigivelseskandidat i januar. Selvom Java 8 vil være tilgængelig i dag, afholder Oracle en officiel lanceringswebcast den 25. marts.

Denne historie, "Java 8 ankommer officielt til sidst", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.