Programmering

10 hotteste tekniske færdigheder i 2017

Scott Zulpo står over for hård konkurrence.

Han tilføjer en seniorprojektleder, en netværksanalytiker og en helpdesk-medarbejder til sit 55-medlem it-personale på BCU, en Vernon Hills, Ill-baseret kreditforening, hvor han er vicepræsident for IT. Han planlægger at tilføje endnu flere mennesker i 2017 for at følge med en stigende efterspørgsel efter teknologidrevne innovationer.

"Udfordringen er dobbelt - først at finde talent og derefter afgøre, om det talent har færdigheder, erfaring og personlighed til at trives i positionen," siger Zulpo, der er opmærksom på, at "omkostningerne og virkningen af ​​ikke at ansætte et 'A' spilleren er enorm. "

Zulpo får sit arbejde skåret ud for ham. Han ansætter på det tidspunkt, hvor få it-fagfolk er uden arbejde, så konkurrencen om teknologisk talent er hård. Arbejdsløsheden for tekniske arbejdere er ca. 2% ifølge rapporter om nylige data fra U.S.Bureau of Labor Statistics.

Desuden søger Zulpo de samme færdigheder, som mange af hans kolleger til it-ledere også har brug for. Computerworld's Forecast 2017-undersøgelse af 196 it-fagfolk fandt ud af, at både projektledelse og teknisk support var blandt de top 10 mest efterspurgte færdigheder blandt respondenter, der sagde, at de planlægger at tilføje antal personer i det nye år.

Teknisk prognose 2017

  • Omslagshistorie: IT skærper fokus
  • 5 forstyrrende teknologier at spore
  • 10 hotteste tekniske færdigheder i 2017
  • Video: 2017 ansættelse, budgetter, forstyrrende teknologi og mere
  • Gratis download: Komplette prognoser for 2017 undersøgelsesresultater

"IT-arbejdsmarkedet er stadig meget varmt. Kandidaten sidder meget i førersædet," siger Jason Hayman, leder af markedsundersøgelse for it-bemanningsfirmaet TEKsystems.

Hayman citerer en regeringsrapport, der anslår, at 500.000 til 1 million IT-job udfyldes hvert år, men bemærker, at nogle analytikere siger, at tallet er tættere på 2 millioner. Han siger, at der fungerer et klassisk udbuds- og efterspørgselsscenarie med efterspørgsel efter talent langt over udbuddet. "Takeaway er, at der ikke er nok af disse arbejdere," siger han.

Her er et kig på de top 10 mest efterspurgte tekniske færdigheder som bestemt af de 29% af respondenterne til Computerverden's Forecast 2017-undersøgelse, der sagde, at de planlægger at øge antallet af hoveder i de næste 12 måneder.

Hvis du er en leder, der ønsker at ansætte folk med disse færdigheder, skal du være forberedt - det kan tage et stykke tid at finde den rigtige person. Hvis du er it-proff i besiddelse af disse færdigheder, tillykke: dine tjenester er efterspurgte. Hvis du agter at opdatere dine tekniske færdigheder til 2017, skal du begynde at tage noter - det er her, handlingen vil være i det kommende år.

Computerverden

Programmering / applikationsudvikling

35% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Udviklere og programmører er fortsat førende aktører i it-verdenen, idet ansættelsesledere nævner programmering og applikationsudvikling som de bedste færdigheder, de vil søge i det kommende år.

"Virksomheder udvikler stadig software og applikationer," siger Jack Cullen, formand for it-bemanningsfirmaet Modis. Virksomheder har brug for tekniske professionelle, der kan tilpasse applikationer uden for hylden, arbejde på API'er og integrationspunkter og endda udvikle proprietær software - ja, det sker stadig, selv i SaaS-alderen (software som en tjeneste). Systemer skal vedligeholdes og opdateres, hvilket yderligere opretholder behovet for udviklere og programmører.

På grund af den stærke efterspørgsel efter disse specialister skal organisationer betale top dollar for at tiltrække talent. Faktisk siger Cullen, at han ser arbejdsgivere forsøge at lokke topkandidater til at forlade deres nuværende stillinger ved at give dem tilbud, der overstiger deres nuværende løn med op til 15%.

Helpdesk / teknisk support

35% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

BCUs Zulpo leder efter en ny servicedesk manager til at erstatte en person, der for nylig gik. Han siger, at han ved, at han konkurrerer med mange andre arbejdsgivere, da han prøver at rekruttere helpdesk-talent, men han har stadig høje standarder for denne ansættelse.

"Vi leder efter nogen, der ikke kun kan håndtere billetter, der kommer ind, men kan hjælpe os med at få bedste praksis, politikker og procedurer," siger Zulpo.

Helpdesk-personale er fortsat i høj efterspørgsel, fordi teknologien er så udbredt, siger Rafi Khan, den tidligere CIO hos Riverside Community Care og nu seniorkonsulent hos Open Minds, en rådgivning inden for ledelse af sundhed og menneskelige tjenester.

Derfor er det også vigtigt at finde de rigtige mennesker til disse job. Selvom supporttekniker undertiden ses som en entry-level position, siger Khan, at virksomheder ofte kræver, at kandidater har bred viden om forskellige hardware- og softwaresystemer, så de kan håndtere anmodninger fra hele organisationen.

It-bemanningsfirmaet Robert Half Technology lister hjælpepersonale og desktop-supportpersoner (især Tier 2 og Tier 3-personale) blandt de mest efterspurgte tekniske arbejdere i 2017. Det siger, at årslønene varierer fra $ 36.000 til $ 51.750 for Tier 1-medarbejdere og fra $ 60.000 til $ 80.500 for niveau 3-professionelle.

Sikkerhed / overholdelse / styring

26% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Som leder af informationsstyringssystemer i Central Pension Fund fører Gregory Drauch tilsyn med ni personer, der støtter 70 medarbejdere i nonprofitorganisationen Washington, D.C. Han siger, at han nu vurderer, hvilke færdigheder han har brug for i det kommende år, men forventer allerede at tilføje sikkerhedskompetencer til blandingen.

”Sikkerhed er en stadigt udviklende trussel, og det kræver arbejde for at sikre, at dine egne færdigheder er opdaterede,” siger han.

Som IT-leder i en lille organisation med et lille teknologisk team ser Drauch behovet for, at alle it-medarbejdere har sikkerhedsfærdigheder, så infrastruktur og datasikkerhed bliver rutinemæssige dele af alles opgaver. "Hvis det ikke er indbygget fra starten, er sikkerhed meget sværere at integrere effektivt," siger han.

Drauch planlægger at ansætte en konsulent til at hjælpe ham med at styrke organisationens sikkerhedsposition og engagere en administreret sikkerhedstjenesteudbyder til penetrationstest. Han håber at bruge begge dele til at uddanne eksisterende teammedlemmer i den nuværende bedste praksis og sikkerhedsteknologier - fordi den høje løn, som en fuldtids sikkerhedsprofessionel befaler på det nuværende marked, er en strækning for en organisation af Central Pension Funds størrelse.

Karsten Scherer, den globale leder af analytikere i TEKsystems, siger, at selv virksomheder, der er i stand til at betale topdollar, har problemer med at finde erfarne sikkerhedsprofessionelle, især personer med anerkendte legitimationsoplysninger som Certified Information Systems Security Professional (CISSP). ”Der er langt færre mennesker på markedet, end der er job til dem,” siger han.

Cloud / SaaS

26% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Peter Danchak har været i IT i mere end 25 år, de sidste 16 år hos Data Recognition Corp. (DRC), hvor han nu er systemadministrator. I årenes løb har han set flere virksomheder, herunder hans egne, migrere mere og mere infrastruktur til skyen.

Danchak arbejder nu mest med cloud-teknologier, der understøtter integration og engineering af den arkitektur, der er nødvendig for et skymiljø. Han siger, at han fik de nødvendige færdigheder gennem uafhængig undersøgelse og virksomhedssponsoreret træning - og disse færdigheder har været velkomne tilføjelser til hans CV.

"Skymiljøet vokser så hurtigt, det skaber mange nye muligheder for virksomheder og arbejdere," siger Danchak.

Der er ingen enkelt færdighed forbundet med cloud computing eller SaaS; snarere søger virksomheder efter en række erfaringer og færdigheder i kandidater til skyrelaterede stillinger, siger Sean Dowling, en partner i talentkøbingsfirmaet WinterWyman og leder af rekrutteringsstrategi i firmaets teknologikontraktsafdeling.

"Cloud-arkitekter, softwareingeniører med cloud- eller AWS [Amazon Web Services] -oplevelse, DevOps-ingeniører - du ser [annoncer for disse mennesker] hele dagen," siger han og bemærker, at hjælpefterspørgsmål til systemadministratorer og netværksingeniører, der har skyerfaring er også rigelige.

Business intelligence / analytics

26% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Som manager for dataanalyse for sundhedsvæsenet North Carolina Mission Health har Arun Murugesan set sit team vokse fra to personer til 35 på få år. Han forventer at ansætte 15 til 20 personer i de næste par år, da hans organisation søger at få større indsigt i de data, den indsamler.

"Der har været en enorm stigning i [antallet] mennesker, der udnytter datakraften," siger han. Sundhedsvirksomheder har lagt en særlig høj præmie på BI- og analytiske færdigheder, men forsikrings- og finansielle servicesektorer, detailsektoren og andre industrier driver også efterspørgslen efter disse specialister.

"Virksomheder ønsker at udvinde deres data for at opnå en konkurrencemæssig fordel," siger John Reed, administrerende direktør for Robert Half Technology, og forklarer, at virksomheder har brug for tekniske professionelle, der kan gøre data til indsigt, som seniorledere kan bruge til at forstå købsmønstre og branchetendenser. og i sidste ende drive forretningsstrategi.

Topkandidater til BI- og analytikjob har ofte matematik, ingeniørarbejde og statistisk baggrund, siger Reed. De ved, hvordan man bruger specifikke BI-værktøjer og er dygtige i datarelaterede programmeringssprog som SQL. De er også forretningsmæssige og er i stand til at udvinde dataene for at vise måder at forbedre indtægterne eller reducere omkostningerne eller på anden måde levere konkurrencemæssige fordele.

web-udvikling

26% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Internettet er det køretøj, som organisationer bruger til at forbinde medarbejdere, klienter, partnere og kunder, så det er ikke overraskende, at job som webudvikler stadig er en vigtig del af it-teamet, og at talentfulde webudviklere fortsat er efterspurgte, selv når virksomheder tilføjer sociale og mobile platforme til deres porteføljer.

WinterWymans Dowling siger, at virksomheder ansætter både fuldtids webudviklere og entreprenører på et hurtigt klip. Arbejdsgivere er især interesserede i teknologer, der er dygtige til front-end-udvikling, så de søger efter personer med HTML-, CSS- og JavaScript-ekspertise.

"Hjemmesiden er din butiksfacade; du har brug for en glat grænseflade, der understøtter indhold og forbinder med andre systemer," siger Dowling.

Virksomheder opdaterer løbende og fornyer inden for dette område, siger Dowling, og det er en af ​​de store grunde til, at ekspertise inden for webudvikling er blandt de top 10 mest efterspurgte færdigheder.

Ifølge de seneste statistikker fra Bureau of Labor Statistics vil efterspørgslen efter webudviklere vokse betydeligt hurtigere end efterspørgslen efter andre tekniske fagfolk. Ifølge BLS-estimater er antallet af webudviklingsjob sandsynligvis vokset med 27% i forhold til 2014-niveauet i 2024, hvilket vil medføre 148.500 ekstra job. Den gennemsnitlige forventede vækstrate for alle it-job inden for den samme tidsramme er 12%.

Computerverden

Databaseadministration

25% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Databaseadministration "er et sæt færdigheder, der ikke forsvinder," siger Kitty Brandtner, der forbinder virksomheder i Chicago-området med it-talent gennem sin rolle i rekrutteringsfirmaet LaSalle Network. Eksempel: Brandtner siger, at der ikke er en måned, hvor hendes firma ikke ser efterspørgsel efter SQL-programmører og andre færdigheder relateret til databaseadministration.

Ifølge de seneste statistikker fra BLS er det et godt tidspunkt at være - eller blive - en DBA (database administrator). Agenturet har knyttet væksten i beskæftigelsesmulighederne for disse fagfolk på 11% fra 2014 til 2024 - et tempo, der tilføjer yderligere 13.400 job.

Arbejdsgivere forventer, at top-DBA'er har en række færdigheder. Færdigheder i datamodellering og databasedesign rangerer højt, ligesom evnen til at sikre databaseydelse og dataintegritet, siger rekrutterere.

DBA'er skal også forstå brugeroplevelsen for at sikre, at data er af god kvalitet fra det tidspunkt, hvor de indtastes, siger Michelle Beveridge, CIO hos Intrepid Group, et eventyrrejser. Beveridge har en databaseadministrator medarbejdere og kan ansætte en anden om et år eller deromkring. Hun siger, at baseret på markedet for denne position forventer hun allerede en udfordring.

"Det er svært at finde DBA'er, der kan sætte sig i brugerens sko som et middel til at forbedre datakvaliteten," siger Beveridge. "Mange DBA'er tænker i form af dataregler, obligatoriske inputkrav og datastrukturer snarere end tæt undersøgelse af forretningsprocesserne bag dataindsamlingen."

Projektledelse

25% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

I løbet af de sidste 18 måneder oprettede BCUs Zulpo et projektledelseskontor med et halvt dusin fagfolk, der varetager kreditforeningens voksende antal projekter. Han siger, at han nu ønsker at tilføje endnu en professionel til sit personale for at holde trit med arbejdsmængden.

Hans forventninger til denne kandidat er høje: Han leder efter nogen med en PMP (Project Management Professional) certificering, en kandidatgrad og en track record for succesfuld styring af projekter samt evnen til at samarbejde med forskellige forretningspartnere og jonglere med flere projekter.

"Dette er en meget synlig person," siger Zulpo, og i betragtning af sin lange liste over ønskede kvaliteter ved han, at han muligvis har brug for tre til seks måneder for at besætte stillingen. Men en lang søgning er besværet værd, fordi det ville være dyrt at ansætte den forkerte person - en situation, "der gælder for alle vores stillinger inden for it."

Zulpos kommentarer afspejler, hvad andre ansættelsesledere siger om projektledelse, ifølge TEKsystems 'Hayman. De forventer, at kandidater har certificeringer og solid erfaring. Desuden skal kandidater vise, at de forstår rollens tekniske og funktionelle elementer, og at de kan kommunikere med mennesker og lede teams. Og derudover skal de også være gode kulturelle anfald.

Computerverden

Store data

25% af respondenterne med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Virksomheder oversvømmes med information høstet fra forskellige kilder, og de har brug for erfarne mennesker for at hente indsigt og værdi ud fra det væld af strukturerede og ustrukturerede data, de har samlet, siger Matt Leighton, direktør for rekruttering til Mondo.

Leighton siger, at virksomheder vil have big data-professionelle, der er i stand til at opbygge aktuelle datasæt og har erfaring med specifikke teknologier som Hadoop og Oracle. De leder også efter ingeniører og arkitekter, der kender big-data-orienterede computersprog, såsom Scala. Og de vil have mennesker med erfaring inden for bestemte brancher, fordi brancheerfaring hjælper big data-fagfolk med at få indsigt og værdi fra brandslukningen af ​​data.

Mobilapplikationer og enhedsadministration

21% af de adspurgte med ansættelsesplaner sagde, at de vil søge folk med denne dygtighed i de næste 12 måneder.

Flere år inde i mobilrevolutionen er mobilinitiativer stadig i top for IT-ledere og deres virksomheder: Ekspertise inden for mobilapps og styring af mobilenheder er stadig blandt de 10 mest efterspurgte it-færdigheder, og 35% af respondenterne på ComputerverdenPrognoseundersøgelsen sagde, at de planlægger at øge udgifterne til mobilapplikationer i 2017, hvilket gør mobil til nummer 2-udgiftsprioritet for året.

Reltio, et datastyringsfirma i Redwood Shores, Californien, distribuerer ikke sine egne mobile apps, men ledere har stadig brug for medarbejdere, der forstår mobil, siger Ramon Chen, der fører tilsyn med personale og rekruttering som Chief Marketing Officer og leder af produktadministration.

"Vi ønsker, at vores eksisterende platform og applikationer skal implementeres på en browser-responsiv måde, hvilket betyder, at den samme kode ved, hvornår den kører på mobil, og at den skal vises på en mobilvenlig måde," siger han. Og for at dette kan ske, har han brug for it-medarbejdere med know-how til udvikling af mobilapps.

Reltio har i øjeblikket ikke jobtitler, der kun er mobile. I stedet forventer det, at alle dets udviklere har mobile færdigheder som en del af deres repertoirer. Chen er dog i øjeblikket på udkig efter to specialister - en brugergrænseflade (UI) designer og en senior UI-designer - for at hjælpe virksomheden med at gennemføre sin strategi om at levere på mobil og mere specifikt for at hjælpe med at skabe de bedste brugergrænseflader og brugeroplevelser.

"Vi vil have nogen, der ikke bare designer [mobilappen] men også administrerer den, når den er bygget og i brug," siger han. "Disse mennesker skal også være kundeorienterede for at kunne få feedback om, hvad [brugere] kan lide og ikke kan lide."

Chens tilgang til ansættelse af disse stillinger og for mobile færdigheder generelt afspejler strategierne for andre it-ledere. Han siger, at han ønsker kandidater med de krævede færdigheder, men han vil også have folk, der passer kulturelt. Ja, indrømmer han, det er svært at lande folk sådan på et jobmarked, hvor konkurrencen om mobilt talent er hård. Men han er villig til at tage op til tre måneder for at finde de rigtige personer.

Denne historie, "10 hotteste tekniske færdigheder i 2017", blev oprindeligt udgivet af Computerworld.